IFC-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med IFC-filtypen er en Industry Foundation Classes-fil. IFC-SPF-formatet er for tiden utviklet av buildingSMART og brukes av Building Information Modelling (BIM) programmer for å holde modeller og design av anlegg og bygninger.

IFC-XML- og IFC-ZIP-formatene er like, men bruker i stedet .IFCXML- og .IFCZIP-filtypene for å indikere at filen er enten XML-strukturert eller ZIP-komprimert.

IFC er også en forkortelse for teknologiuttrykk som ikke har noe med et filformat å gjøre, som grensesnitt klart, inngangsflytkontroll, Internet FAQ Consortium og integrert rammekart.


Hvordan åpne en IFC-fil

IFC-filer kan åpnes med Autodesk's Revit, Adobe Acrobat, FME Desktop, CYPECAD, SketchUp (med IFC2SKP-plugin-modulen) eller GRAPHISOFTs ARCHICAD.

Se hvordan du åpner filen i Revit hvis du trenger hjelp til å bruke den med det programmet.

IFC Wiki har en liste over flere andre gratis programmer som kan åpne disse filene, inkludert Areddo og BIM Surfer.

Siden IFC-SPF-filer bare er tekstdokumenter, kan de også åpnes med Notisblokk i Windows eller en hvilken som helst annen tekstredigerer. Imidlertid gjør du bare dette hvis du vil se tekstdataene som utgjør filen; du vil ikke kunne se 3D-design i et av disse programmene.

IFC-ZIP-filer er bare ZIP-komprimerte .IFC-filer, så de samme teksteditorreglene gjelder for dem når filen er hentet ut av arkivet. En filutpakningsprogram kan åpne et.

På en annen side er IFC-XML-filer XML-basert, noe som betyr at du vil at en XML-visning / redaktør skal se teksten i disse filtypene.

Hva er en XML-fil, og hvordan åpner du en?

Solibri IFC Optimizer kan også åpne en IFC-fil, men bare for å redusere filstørrelsen.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne det, kan du endre hvilket program som standard til å åpne IFC-filer.


Hvordan konvertere en IFC-fil

Du kan lagre en IFC-fil i flere andre filformater ved hjelp av IfcOpenShell. Den støtter konvertering av IFC til OBJ, STP, SVG, XML, DAE og IGS.

Se BIMopedias Opprette 3D PDF-filer fra IFC-filer hvis du vil konvertere den til en PDF ved hjelp av Revit.

Noen av programmene ovenfra som kan åpne en IFC-fil, kan også konvertere, eksportere eller lagre filen i et annet format.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Filutvidelsen er det første du bør sjekke om du ikke kan åpne den ved hjelp av programmene nevnt ovenfor. Noen formater bruker en utvidelse som ligner mye på en annen type fil, men det betyr ikke at formatene er relatert, eller at filene kan brukes av samme programvare.

ICF er et eksempel. Disse bokstavene ligner IFC, men de brukes faktisk av Zoom Router Configuration-filer som et sikkerhetskopidokument for innstillingene til en Zoom-router. Med andre ord har de ingenting å gjøre med Industry Foundation Classes-filer og kan derfor ikke brukes med IFC-filåpnere.

Et annet eksempel er FIC-filtypen som brukes til WinDev Hyper File Database-filer. De kan se ut som IFC-filer når du bare ser på utvidelsen, men formatet er faktisk bare brukbart med PC SOFTs WinDev.


IFC-historie

Autodesk-selskapet startet IFC-initiativet i 1994 som en måte å støtte integrert applikasjonsutvikling. Noen av de 12 første selskapene som ble med, Honeywell, Butler Manufacturing og AT&T.

Industry Alliance for Interoperability åpnet medlemskap for alle i 1995 og byttet deretter navn til International Alliance for Interoperability. Den ideelle organisasjonens intensjon var å publisere Industry Foundation Class (IFC) som en AEC-produktmodell.

Navnet ble endret igjen i 2005 og vedlikeholdes nå av buildingSMART.

Legg igjen en kommentar