CHA-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med CHA-filtypen er sannsynligvis en Adobe Photoshop Channel Mixer-fil, et format som lagrer egendefinerte intensitetsnivåer av røde, grønne og blå kildekanaler.

Det er imidlertid ikke det eneste formatet som bruker denne utvidelsen.

Noen CHA-filer kan i stedet være IRC Chat Configuration-filer, et format som lagrer informasjon om en IRC (Internet Relay Chat) -kanal, som server og port, og kanskje til og med passordet. Noen spesielle URL-er kan ende med .CHA slik at de, når de klikkes, åpner et bestemt chat-program på datamaskinen.

Andre filer som har CHA-filtypen, kan i stedet være tegnlayoutfiler, et format som beskriver hvordan tegnene til en skrift skal være fordelt og lagt ut. Atter andre kan være krypterte filer som brukes med Challenger-filkrypteringsprogramvaren.

CHA er også et akronym for noen tekniske termer som ikke gjelder et CHA-filformat, som klassehierarkianalyse, konseptfareanalyse og samtalebehandler.


Hvordan åpne en CHA-fil

Den vanligste CHA-filen er en som brukes med Adobe Photoshop som en Channel Mixer-fil. Disse åpnes gjennom Bilde> Justeringer> Kanalmikser menyvalg. Når dialogboksen Channel Mixer åpnes, er det en liten meny ved siden av OK-knappen du må velge, og velg deretter Last forhåndsinnstilt for å åpne CHA-filen.

Internet Relay Chat-programvare som mIRC, Visual IRC, XChat, Snak og Colloquy er alle i stand til å åpne CHA-filer som brukes med de typer programmer.

Tegnoppsettfiler åpnes med DTL (Dutch Type Library) OTMaster Light.

Den gratis lagrings krypteringsprogramvaren kalt Challenger bruker også CHA-filer. Når programmet krypterer en fil, omdøper den den til noe som file.docx.cha for å indikere at DOCX-filen (eller hvilken som helst filtype) er kryptert med Challenger. Bruke Krypter / dekrypter fil or Mappe eller Drive for å laste CHA-filene til Challenger for å dekryptere dem.

Du kan prøve å åpne CHA-filen din i Notepad ++ hvis ingen av forslagene ovenfor viser seg å være nyttige. Det er mulig at CHA-filen din bare er en tekstfil, i så fall kan en tekstredigerer som dette vise innholdet. Men hvis du finner ut at teksten er helt uleselig, er det en god sjanse for at du faktisk ikke bruker en CHA-fil (det er mer om det nedenfor).

Hvis du tilfeldigvis har mer enn ett program installert på datamaskinen din som støtter CHA-filer (i hvilket som helst format), og du vil at et annet program skal åpne dem som standard, er det ganske enkelt å endre hvilket program som er det programmet. Hvordan endre filassosiasjoner i Windows for å gjøre det.


Mer hjelp med CHA-filer

Det er mange forskjellige bruksområder for CHA-filer, men vi ser ingen grunn til å konvertere noen av dem til et annet filformat. Hver av disse CHA-filene brukes bare i deres respektive programmer, så selv om det finnes en filkonverter for dem, tror vi ikke det vil være til praktisk bruk.

Hvis CHA-filen din ikke åpnes med noen av programmene som er nevnt her, kan problemet være så enkelt som å ha lest feil filtypen til den spesifikke filen din. Sørg for at det faktisk ikke er en annen fil som bare har en lignende filtypen, som en CHM (Compiled HTML Help), CHN, CHW eller CHX (AutoCAD Standards Check) -fil.

Hver av disse filene åpnes på en unik måte og bruker ikke programmene nevnt ovenfor. Hvis du prøver å åpne en av dem med Photoshop, Snak, etc., vil du sannsynligvis få en feil, eller hvis den i det hele tatt åpnes, vil den virke uleselig og ubrukelig.

I stedet må du undersøke den faktiske filtypen du har, slik at du finner riktig programvare som kan åpne eller kanskje til og med konvertere CHA-filen.


Legg igjen en kommentar