DWF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med DWF-filtypen er en Autodesk Design Web Format-fil opprettet i datamaskin støttede (CAD) programmer. Det er en svært komprimert versjon av en CAD-fil som er nyttig for visning, utskrift og overføring av designet uten at mottakeren trenger å forstå hvordan du bruker programvaren som opprettet originaltegningen.

Filen kan være veldig enkel og inneholde bare et enkelt ark eller ha flere ganger og være kompleks til det punktet det har skrifter, farger og bilder.

I likhet med PDF-format kan DWF-filer åpnes uavhengig av maskinvare, programvare eller operativsystem som ble brukt til å lage den. De er også nyttige fordi de kan opprettes på en måte som maskerer en del av designet fra mottakeren, og effektivt bare deler det skaperen ønsker å bli sett.


Hvordan åpne en DWF-fil

Autodesk's AutoCAD- og Inventor-programvare, ABViewer fra CADSoftTools, og sannsynligvis mange andre CAD-programmer er i stand til å åpne, opprette og redigere DWF-filer.

Autodesk har flere gratis måter du kan se på filen uten behov for AutoCAD-programvaren. Dette kan gjøres gjennom Design Review-programmet deres, den gratis online Autodesk Viewer og deres A360-mobilapp (tilgjengelig for iOS og Android).

Autodesk pleide å tilby en tjeneste kalt Freewheel som kunne se DWF-filer på nettet uten behov for programvare, men den ble lagt ned i 2014.

Den gratis Navisworks 3D Viewer åpner også dette formatet, men det kan heller ikke redigere filen. Det samme gjelder for seeren på ShareCAD.org.

Revit-programvaren fra Autodesk kan eksportere til DWF-formatet, så det kan også være mulig å åpne disse filene.

Etter å ha blitt opprettet med ZIP-komprimering betyr det at du kan åpne en med et fil zip / pakke ut program som 7-Zip. Å åpne en på denne måten lar deg se forskjellige XML- og binære filer som utgjør tegningen, men det lar deg ikke se designen slik du kan med programmene nevnt ovenfor.


Hvordan konvertere en DWF-fil

Å bruke AutoCAD er selvfølgelig den enkleste måten å konvertere en DWF-fil til et annet format. Se etter alternativet i filet meny, eller en Eksport eller Konverter seksjon.

AnyDWGs Any DWF til DWG Converter gjør akkurat hva du tror - den konverterer filen til DWG eller DXF, og kan til og med gjøre det i batch for å konvertere flere mapper med tegnings filer samtidig. Muligheten til å trekke ut bilder fra DWF-filen støttes også.

Du kan også være i stand til å konvertere til DWG ved å bruke annet enn Design Review-programmet knyttet til ovenfra. Se dette innlegget på JTB World Blog for detaljer.

En annen omformer fra AnyDWG lagrer DWF i PDF-format. AutoCAD og Design Review burde også kunne lagre i PDF, men hvis ikke, kan du installere en gratis PDF-skriver som lar deg "skrive ut" filer til PDF.

AnyDWG-omformerne ovenfor er prøveprogrammer. DWF til DWG-omformeren er bare gratis for de første 15 konverteringene, og PDF-omformeren kan bare lagre til PDF 30 ganger.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Det er mulig at du har en fil som egentlig ikke er en Autodesk Design Web Format-fil, men i stedet bare ser ut til å være. Noen filtyper bruker en utvidelse som er stavet mye som DWF, men det betyr ikke nødvendigvis at de kan åpnes med samme verktøy eller kan konverteres på samme måte.

For eksempel deler en WDF-fil alle de tre samme filtypenes bokstaver som DWF, men brukes i stedet for formater som Workshare Compare Delta og Windows Driver Foundation.

Tre andre eksempler er BWF, WRF og DVT. Førstnevnte brukes til spesielle WAV-lydfiler kalt Broadcast Wave-filer.

Et annet filformat som faktisk ligner Design Web Format er Design Web Format XPS, som bruker DWFX-filtypen. Selv denne filtypen er imidlertid ikke kompatibel med alle programmene som er nevnt ovenfor. Det er brukbart med AutoCAD, Design Review og Microsoft XPS Viewer (og muligens andre XPS-fil åpnere).

Tanken her er at hvis filen ikke vil åpne selv etter å ha prøvd alle DWF-åpnerne og omformerne ovenfor, må du dobbeltsjekke filtypen og deretter undersøke bokstavene / tallene for å lære mer om formatet den er i. Derfra bør du ikke har ikke noe problem med å finne en kompatibel åpner eller omformer.


Legg igjen en kommentar