AVE-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med AVE-filtypen er sannsynligvis en ArcView Avenue Script-fil som legger til nye funksjoner til Esris ArcGIS-program, men det er et par andre formater som AVE-filen din kan representere.

Noen AVE-filer er Avid User-filer. De lagrer brukerinnstillinger for forskjellige Avid-programmer og lagres noen ganger med en AVS-fil (Avid Project Preferences).

En annen AVE-fil kan være en Avigilon Native Video Export-fil, som er et format som brukes med noe maskinvare for videoovervåking.

AVE er også et akronym for noen andre tekniske begreper som analogt videoutstyr, AutoCAD-visualiseringsutvidelse, applikasjonsvirksomhet og utvidet virtuelt miljø. Ingen av disse har imidlertid noe å gjøre med AVE-filformatene som er nevnt på denne siden.


Hvordan åpne en AVE-fil

AVE-filer som er ArcView Avenue Script-filer åpnes med ArcGIS Pro, tidligere kalt ArcGIS for Desktop og opprinnelig kjent som ArcView. Siden disse AVE-filene bare er vanlige tekstfiler, kan du redigere dem i hvilken som helst tekstredigerer - som Notepad-programmet innebygd i Windows eller en fra vår Best Free Text Editor-liste.

Avid User-filer kan åpnes med Avids Media Composer, så vel som selskapets avviklede Xpress-program.

Åpne en AVE-videofil med Avigilon Control Center Player. Dette programmet åpner også Avigilon Backup (AVK) videofiler.

Hvis et program prøver å åpne AVE-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne AVE-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


Hvordan konvertere en AVE-fil

Det er lite sannsynlig at en ArcView Avenue Script-fil skal eksistere i noe annet format, selv om det er et tekstbasert format, slik at du teknisk sett kan lagre den som en HTML- eller TXT-fil. Dette ville imidlertid gjøre filen ubrukelig for det den er ment for i ArcGIS-applikasjonen.

Det samme konseptet gjelder Avid User-filer. Disse AVE-filene brukes utelukkende i Avids programvare, så å endre formatet til noe annet vil gjøre det ubrukelig i Media Composer og Xpress.

Avigilon Control Center Player eksporterer en Avigilon Native Video Export-fil til andre formater. For å eksportere et skjermbilde av videoen, bruk formatene PNG, JPG, TIFF eller PDF. AVE-videoer lagres i det vanlige AVI-videoformatet. Du kan også bruke dette programmet til å eksportere bare lyden fra AVE-filen, for å lage en WAV-fil.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din fremdeles ikke åpnes, kan du forvirre et annet filformat for et av formatene nevnt ovenfor. Dette er enkelt å gjøre hvis du har lest feil filtypen feil. Noen filer ser ut som de er AVE-filer, men bruker faktisk en annen filtype.

For eksempel er AVI et videoformat som ikke kan åpnes med noen av programmene nevnt ovenfor. Selv om Avigilon-programvaren kanskje kan bruke den, er ArcGIS et eksempel der åpning av AVI-filen i det programmet viser en feil.

AVERY og AVA er andre filtyper med lignende utseende som ikke er relatert til noen av disse formatene. AVERY-filer brukes av Avery Design & Print som etikettfiler, og AVA-filer er eBook-filer som åpnes med AvaaPlayer.

Hvis du ikke har å gjøre med en AVE-fil, kan du undersøke filtypen du ser på slutten av filen for å finne ut hvilket program du trenger for å åpne den, gjøre endringer i den eller konvertere den til et annet format.


Legg igjen en kommentar