PAT-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med PAT-filtypen er mest sannsynlig en mønsterbildefil som brukes av grafikkprogrammer for å lage et mønster eller tekstur over et bilde ved hjelp av et lite og vanligvis firkantet bilde.

Hvis filen du ikke har en mønsterbildefil, kan den være i et annet format, selv om den bruker den samme PAT-filtypen. Det kan for eksempel være en DiskStation Manager-installasjonsfil, Gravis UltraSound GF1 Patch-fil, 3D Patch-fil eller Kega Fusion Cheats-fil.

Før du prøver å åpne filen, må du kontrollere at du ikke forveksler den med et filformat som bruker en lignende stavet filtype. Du kan lese mer om slike filer nederst på denne siden.


Hvordan åpne en PAT-fil

PAT-filer som er mønsterbildefiler kan åpnes med Adobe Photoshop, GIMP, Corel PaintShop, og sannsynligvis også noen andre populære foto- og grafikkverktøy.

Hvis dobbeltklikk eller dobbeltklikking ikke åpner en PAT-fil i Photoshop, høyreklikker du Clone Stamp Tool fra verktøylinjen, og deretter venstreklikker du Mønsterstempelverktøy fra den menyen. Velg mønstervelgeren for å åpne en liten meny øverst i Photoshop. Derfra velger du innstillinger / tannhjulikonet og velger deretter Importer mønstre for å velge PAT-fil.

En PAT-fil kan i stedet brukes som en AutoCAD Hatch Pattern-fil, CorelDRAW Pattern-fil eller Ketron Sound Pattern-fil. Denne typen mønsterfiler kan åpnes ved hjelp av henholdsvis Autodesk AutoCAD, CorelDRAW Graphics Suite og Ketron Software.

DiskStation Manager-installasjonsfiler brukes med Synology Assistant.

PAT-filer som er Gravis UltraSound GF1 Patch-filer, kan spilles av ved hjelp av Awave Studio fra FMJ-Software.

3D Patch-filer bruker også .PAT-filtypen. Dette er vanligvis bare tekstfiler som beskriver 3D-mønstre, noe som betyr at mens Autodesk AutoCAD og AeroHydros SurfaceWorks kan åpne dem, kan det også være en gratis tekstredigerer.

Spillemulatoren Kega Fusion er det som brukes til å åpne Kega Fusion Cheats-filer som er i PAT (patch) filformat.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne PAT-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne PAT-filer, kan du endre standardprogrammet i Windows som brukes til å åpne filen.


Hvordan konvertere en PAT-fil

Mønsterbildefiler som brukes av Photoshop og andre bilderedigerere, er vanligvis bare små bilder som disse programmene gjentar over et lerret for å lage et mønster. Det er egentlig ikke en god grunn til å konvertere en til et annet filformat.

Siden de imidlertid er bildefiler som åpnes i grafikkprogrammer som de som er nevnt ovenfor, kan du bare åpne PAT-filen og lage et lite mønster, og deretter lagre den som JPG, BMP, PNG, etc.

En faktisk filkonverter kalt reaConverter kan konvertere PAT-filer til JPG, PNG, GIF, PRC, TGA, PDF og mange andre formater. Programmet er bare gratis i løpet av en kort prøveperiode, så du kan bare konvertere noen få filer før du må betale for programvaren.

CAD-programvare, CorelDRAW og Ketron Software kan være i stand til å konvertere PAT-filer som brukes i disse programmene. Hvis det er aktuelt, kan alternativet for å lagre PAT-filen som et annet format være i filet > Lagre som or filet > Eksport menyen.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Noen filformater bruker en filtype som ser veldig ut som ".PAT", men det betyr ikke at de to formatene i det hele tatt er relatert. Tilsvarende stavede filtyper eller til og med filtyper som er identiske (som sett ovenfor), betyr ikke nødvendigvis at formatene er relaterte eller kan åpnes med samme programvare.

Noen eksempler inkluderer PPT- og PST-filer, som begge deler lignende bokstaver til .PAT-utvidelsen, men egentlig ikke er relatert til formatet. PST-filer er Outlook Personal Information Store-filer som åpnes med Microsoft Outlook.

APT-filer deler de samme filtypenes bokstaver som PAT-filer, men kalles faktisk Almost Plain Text-filer. Disse filene er ikke bilder i det hele tatt, men i stedet tekstfiler som du kan åpne med hvilken som helst teksteditor (som Notisblokk i Windows.)


Legg igjen en kommentar