DO-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .DO-filtypen kan være en Java Servlet-fil. Den brukes av Java-webservere til å levere nettbaserte Java-applikasjoner.

Noen DO-filer kan i stedet være Stata Batch Analysis-filer. Disse kalles vanligvis do-filer og er vanlige tekstfiler som inneholder en liste over kommandoer som skal utføres sammen i en serie.

I likhet med Stata-filer er ModelSim-makrofilformatet som bruker .DO-filtypen til å lagre makrorelaterte kommandoer som brukes med Libero SoC.

Tim Fisher

Andre kan være filer som rett og slett har fått feil navn som DO-filer, men som faktisk eksisterer i et helt annet filformat. Dette er vanligvis PDF-filer lastet ned fra et nettsted som av en eller annen grunn feil har fått feil filtypen.

dofile er også en funksjon som brukes når du kompilerer og kjører Lua programmeringskode, men den er ikke relatert til .DO filendelsen. Det er også en loop-kommando som brukes med batchfiler. DO er også et akronym som står for domeneobjekt, digital utgang, digital rekkefølge, datadrift, kun data og enhetsobjekt.


Hvordan åpne en DO-fil

Hvis det er en Java Servlet-fil, bør du kunne åpne DO-filen med Apache Tomcat, eller muligens Apache Struts.

Stata Batch Analysis-filer med .DO-filtypen fungerer bare i sammenheng med en datamaskin som kjører Stata. Et alternativ for å faktisk bruke DO-filen i Stata er å gå inn do etterfulgt av filnavnet i Stata-kommandovinduet. For eksempel, gjør min fil.

Du kan bruke den medfølgende Stata Do-File Editor til å lese og redigere kommandoene, men en hvilken som helst nettleser kan også brukes til å vise kommandoene, og en tekstredigerer som Notepad ++ kan vise og redigere DO-filen. Stata-editoren er også nyttig for å kjøre DO-filen; bare trykk på Utfør gjør-filen knapp.

Se denne PDF-filen for å lage Stata-filer hvis du trenger hjelp. Det er også mer informasjon tilgjengelig fra Statas nettsted.

ModelSim DO-filer brukes med Mentor Graphics ModelSim, som er inkludert i programserien Libero SoC. Dette er også vanlige tekstfiler som kan vises og redigeres med hvilket som helst tekstredigeringsprogram.

Hvis du mistenker at DO-filen din ikke skal være en DO-fil og faktisk er et dokument, som en kontoutskrift eller et slags forsikringsrelatert dokument, er det bare å gi nytt navn til .DO-filtypen til .PDF og se om den åpnes med en PDF-leser som SumatraPDF, Adobe Reader, eller et av disse gratis alternativene.


Hvordan konvertere DO-filer

Hvis en Java Servlet-fil kan konverteres til et hvilket som helst annet format, gjøres det mest sannsynlig gjennom Apache-programmene nevnt ovenfor. Åpne filen i applikasjonen og se etter en slags Lagre som- eller Eksporter-meny som lar deg lagre DO-filen til et annet filformat.

Stata Batch Analysis-filer kan sikkert konverteres til andre tekstbaserte formater som TXT, men det er bare nyttig hvis du vil lese gjennom kommandoene. Hvis du ender opp med å endre filformatet det er i (til noe som TXT), og du fortsatt vil kjøre kommandoene med Stata, må du spesifisere filtypen i kommandoen (f.eks. gjør myfile.txt istedenfor gjør min fil, som forutsetter .DO-filtypen).

Det samme gjelder ModelSim DO-filer; prøv å bruke menyen i Libero SoC for å konvertere filen eller koble makroteksten til et tekstredigeringsprogram og lagre den i et nytt tekstbasert format der.

Hvis filen din feilaktig har blitt gitt .DO-filtypen, men egentlig burde ha suffikset .PDF, trenger du ikke å bekymre deg for å konvertere DO-filen til PDF. I stedet er det bare å gi nytt navn til .DO-filtypen til .PDF slik at PDF-leseren vil gjenkjenne filen.

Å endre navn på dette er ikke hvordan filkonverteringer fungerer, men det fungerer i dette scenariet siden PDF ikke burde ha brukt .DO-filtypen uansett. Filkonverteringsverktøy brukes til ekte filkonverteringer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Den mest åpenbare grunnen til at en fil ikke vil åpne med programmene nevnt ovenfor, er at den faktisk ikke er i noen av disse filformatene. Dobbeltsjekk at filtypen leser ".DO" og ikke noe lignende SO, DOCX, DOC, DOP, DM, etc.

De andre filtypene, eller andre som ikke er sanne. DO, tilhører filformater som ikke er relatert til noen av formatene som er nevnt her, og det er derfor de ikke vil åpne med samme programvare.

Hvis du har en av disse filene i stedet, kan du følge disse koblingene eller undersøke filtypen for mer informasjon om hvordan du åpner den aktuelle filen.

Legg igjen en kommentar