CVX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med CVX-filtypen er en Canvas versjon 6, 7, 8, 9 grafikkfil som brukes i ACD Systems 'Canvas-programvare.

Tegning av filer i CVX-format kan inneholde prosjektinnstillinger som bildeeffekter og lag, samt både vektorgrafikk og rastergrafikk.

Vær forsiktig så du ikke blander sammen filformatene CVX og CMX. CMX-filer er Metafile Exchange Image-filer, og mens de ligner på CVX-filer, kan du ikke åpne og konvertere dem ved å bruke alle de samme verktøyene.


Hvordan åpne en CVX-fil

CVX-filer kan åpnes med ACD Systems 'Canvas-program, versjon 6 og nyere. Et annet program fra ACD Systems, ACDSee, støtter også CVX-formatet.

Canvas 11 og nyere er bygget spesielt for Windows-operativsystemet. Canvas ble avviklet for macOS i 2007, etter Canvas X.

Hvis verken Canvas eller ACDSee kan åpne CVX-filen din, er det mulig at du har en fil som bruker CVX-filtypen, men som ikke har noe å gjøre med ACD Systems-programvaren. Hvis du mistenker at dette er tilfelle, kan du prøve å åpne CVX-filen i Notepad ++, Windows Notepad eller annen tekstredigerer.

Selv om det ikke er mulig å se en fil i et tekstredigeringsprogram for de fleste filtyper, er det mulig at din spesifikke CVX-fil bare er en tekstfil, i så fall vil den fungere helt fint. Selv om teksteditoren viser litt lesbar tekst, men ikke består av tekst, kan det hjelpe deg å lære hvilket program som ble brukt til å lage filen, noe som kan hjelpe deg med å undersøke en kompatibel CVX-åpner.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne CVX-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne CVX-filer, kan du alltid endre standardprogrammet for å åpne for en bestemt filtype i Windows .


Hvordan konvertere en CVX-fil

Canvas-programvaren kan eksportere en CVX-fil til JPG, PNG, TIF og en rekke andre bildeformater, samt til PDF, DXF, CVI og DWG. Alternativet for å gjøre dette finner du i lagre som or eksportere menyalternativ, avhengig av versjon.

Du kan også bruke Canvas til å eksportere en Canvas versjon 6, 7, 8, 9 grafikkfil til EPS for bruk i andre programmer som Adobe Illustrator, eller til PSD for bruk i Adobe Photoshop.

Du kan vanligvis ikke endre en filtype (som .CVX-filtypen) til en som datamaskinen din gjenkjenner (som .PNG) og forvente at den nylig omdøpte filen skal være brukbar. I de fleste tilfeller må en faktisk konvertering av filformat ved å bruke en metode som beskrevet ovenfor først finne sted.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du fremdeles ikke kan åpne CVX-filen, må du kontrollere at du ikke forveksler den med et format med en lignende stavemåte som CV, CXF, Flow-Cal Data (CFX), ClamAV Virus Database file (CVD), IBM Rational XDE Collaboration File (CBX) eller Amiga 8SVX Sound File (SVX) -fil.

Hvert av disse formatene er helt forskjellige fra det som brukes med ACD Systems-programvare, og åpnes derfor med forskjellige programmer.

Legg igjen en kommentar