Hvordan overvåke mobildatabruk

Trinnvise eller målte dataplaner er normen - ubegrenset datatilgang er uvanlig i disse dager. Ved å overvåke mobildatabruk kan du holde deg innenfor dataplanen din og unngå for store avgifter eller struping som forstyrrer enheten din med lavere hastigheter. Denne forsiktigheten er spesielt viktig når du reiser utenfor den trådløse operatørens normale dekningsområde, fordi dataforbrukshettene kan være lavere.


mobile Apps

Last ned en app for smarttelefonen din for å spore databruk og i noen tilfeller til og med slå av dataene dine før du kommer til en forhåndsdefinert grense:

  • For Android er det den populære My Data Manager-appen, som sporer data for alle på en delt eller familieplan. Den identifiserer hvilke apper som bruker mest data og har varsler for å varsle deg før du går tom for data.
  • For iPhone-brukere sporer DataManPro databruken din i sanntid og legger ut et rødt prosentmerke på appikonet, slik at du kan se hvor du står med et øyeblikk. Det fungerer med alle transportører, og appen kartlegger hvor du brukte data. Appen har en tilhørende Apple Watch-app.
  • Også for iPhone-brukere er MobiStats en gratis iPhone-app som sporer bruken din i sanntid og kart hvor du bruker dataene, slik at du kan overvåke atferden din og ikke overskride den månedlige datagrensen.

Kontrollere databruk fra en Android-enhet

 Web

For å sjekke den nåværende måneds bruk på Android-telefonen din, gå til innstillinger > Tilkoblinger > Databruk. Skjermen viser faktureringsperioden din og mengden mobildata du har brukt så langt. Du kan også angi en mobil datagrense på denne skjermen.

Kontrollere databruk fra en iPhone

 Web

IPhone's Innstillinger-app inneholder en mobilskjerm som gir en indikasjon på bruken. Trykk på innstillinger > Cellular og se under Bruk av mobildata for inneværende periodes bruk.


Ring inn for databruk

Verizon og AT&T lar deg sjekke databruk i sanntid ved å ringe et spesifikt nummer fra håndsettet:

  • Ring på Verizon #DATA (# 3282) og motta en tekstmelding.
  • På AT&T, ring *DATA# (* 3282 #) for å motta en tekstmelding med neste faktureringsdato og gjenværende data.

Nettsted for mobilleverandører

Du kan finne ut hvor mange minutter du bruker ved å logge inn på den trådløse leverandørens nettsted og sjekke kontoopplysningene dine. Mange leverandører har muligheten til å registrere seg for tekstvarsler når du nærmer deg datagrensen.

Uansett hvilket alternativ du velger, kan overvåking av mobildatabruken din forhindre for store avgifter når du bruker en tiered dataabonnement, er på roaming eller vil unngå ekstra tethering-avgifter.


Legg igjen en kommentar