AXX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen AXX er en kryptert AxCrypt-fil. AxCrypt er et filkrypteringsprogram som krypterer (krypterer) en fil til det punktet at den er ubrukelig uten først å bli dekryptert med et spesifikt passord / passordfrase.

Når en AXX-fil opprettes, tildeles den automatisk nøyaktig samme navn som den ukrypterte filen, men med .AXX-filtypen vedlagt til slutten. For eksempel resulterer kryptering av ferie.jpg i en fil som heter ferie.jpg.axx.


Hvordan åpne en AXX-fil

Du kan dobbeltklikke på en AXX-fil for å åpne den med AxCrypt-programvaren. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du er logget på AxCrypt-kontoen din, vil dobbeltklikk på AXX-filen åpne den sanne filen og ikke dekryptere AXX-filen.

Bruk programmets filet > Åpne sikret menyen for å åpne AXX-filen, men ikke dekryptere den. For å dekryptere AXX-filen må du enten høyreklikke på den og velge AxCrypt > dekryptere eller bruk filet > Slutt å sikre alternativet.

På nedlastingssiden for AxCrypt kan du velge det frittstående alternativet hvis du vil bruke den bærbare versjonen, som ikke installeres på datamaskinen din og lett kan åpnes på en flash-stasjon.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne AXX-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne AXX-filer, kan du lære hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


Hvordan konvertere en AXX-fil

En AXX-fil brukes bare med AxCrypt-programvaren, og kan derfor ikke konverteres til et annet format. Hvis du klarer å "konvertere" en AXX-fil til et annet format, vil innholdet forbli kryptert og være ubrukelig.

For å konvertere en fil som AxCrypt allerede har kryptert og lagret som en AXX-fil, må du først dekryptere den ved hjelp av AxCrypt, hvoretter du kanskje kan konvertere filen med en gratis filkonverterer.

Hvis du for eksempel dekrypterer en AXX-fil for å få en MP4-fil ut av den, kan du bruke en videokonverter som Freemake Video Converter for å konvertere den resulterende MP4, men du kan ikke bruke den til å konvertere AXX-filen direkte.


Mer informasjon om AXX-filer

AXX-filer er enkle å lage på en datamaskin som har AxCrypt installert. Bruk enten filet > Sikre meny eller høyreklikk på hva som skal krypteres, og velg deretter AxCrypt > Krypter.

Den gratis versjonen av AxCrypt kan ikke lage en AXX-fil fra en mappe med mindre du først gjør mappen til en arkivfil, som en ZIP-fil. Deretter kan du kryptere ZIP-filen for å gjøre den til en AXX-fil. Hvis du velger å kryptere en mappe med AxCrypt, vil den kryptere alle filene inni hver for seg.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

AXX-filtypen er veldig lik stavemåte til Audible-formatet for Audible Enhanced Audiobook-filer som ender på AAX. Hvis du er her for AAX-filer, kan du åpne en med iTunes.

AXX-filtypen ser også ut som suffikset som er lagt til filer i andre formater, men det betyr ikke at de kan åpne med samme programvare. Noen eksempler inkluderer AZZ (AZZ Cardfile Database), AX (DirectShow Filter), AX (Annotated XML Example), AXD (ASP.NET Web Handler), AXT (Adobe Photoshop Extract) og AXA (Annodex Audio) filer.

Hvis filen din ikke åpnes med AxCrypt, sjekk filtypen for å se hva den ender med. Hvis det ikke er AXX, kan du undersøke den virkelige filtypen for å lære mer om formatet det er i og hvilket program som kan åpne det.

Legg igjen en kommentar