XLW-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XLW-filtypen er en Excel Workspace-fil som lagrer utformingen av arbeidsbøker. De inneholder ikke faktiske regnearkdata som XLSX- og XLS-filer, men vil i stedet gjenopprette den fysiske utformingen av hvordan slike arbeidsbokfiler ble plassert når de var åpne og når XLW-filen ble opprettet.

For eksempel kan du åpne flere arbeidsbøker på skjermen og ordne dem slik du vil, og deretter bruke Utsikt > Lagre arbeidsområdet menyvalg for å opprette XLW-filen. Når XLW-filen åpnes, så lenge arbeidsboksfilene fremdeles er tilgjengelige, åpnes alle som de var da du opprettet Excel Workspace-filen.

Excel Workspace-filer støttes bare i mye eldre versjoner av MS Excel. Nyere utgaver av programmet lagrer flere ark i en arbeidsbok, men i eldre versjoner av Excel ble bare ett regneark brukt, så det måtte være en måte å lagre et sett med arbeidsbøker innenfor ett rom.

Noen XLW-filer er faktiske Excel-arbeidsbokfiler, men bare hvis de ble opprettet i Excel v4. Siden denne typen XLW-filer er i et regnearkformat, er det rader og kolonner med celler skilt i ark som kan inneholde data og diagrammer.


Hvordan åpne en XLW-fil

XLW-filer, av begge typer forklart ovenfor, kan åpnes med Microsoft Excel.

Hvis du bruker Mac, bør NeoOffice kunne åpne Excel-arbeidsbokfiler som bruker .XLW-filtypen.

Tips

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne XLW-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne XLW-filer, kan du se artikkelen vår om hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype for gjør den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en XLW-fil

Du kan ikke konvertere en Excel Workspace-fil til noe annet format, siden den bare inneholder plasseringsinformasjonen for arbeidsbøker. Det er ikke en annen bruk for dette formatet bortsett fra Excel og bortsett fra layoutinformasjon.

Imidlertid bør XLW-filer som brukes i versjon 4 av Microsoft Excel, kunne konverteres til andre regnearkformater ved hjelp av Excel selv. Bare åpne filen med Excel og velg et nytt format fra menyen, sannsynligvis via filet > Lagre som.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes, er det en veldig god sjanse for at du leser feil filtypen feil. Det kan være veldig likt XLW, men det betyr ikke nødvendigvis at filen kan brukes i MS Excel.

For eksempel deler en XWD-fil to av de samme filtypenes bokstaver, selv om disse filtypene er bilder. XWB er lik; filer med dette suffikset kan være lydfiler som ikke har noe med Excel å gjøre.

Hvis filen du har ikke ender med .XLW, kan du undersøke den virkelige filtypen for å lære mer om hvordan den brukes og hvilke programmer som kan åpne / konvertere den.

Legg igjen en kommentar