Hvordan fikse et DLL-problem forårsaket av et maskinvareproblem

Feil som involverer DLL-filer er oftest forårsaket av et problem i programvareverdenen - filen er slettet, et virus har infisert filen osv.

Noen ganger er den underliggende årsaken til en DLL-feil imidlertid maskinvarerelatert. Hvis du mistenker at dette kan være tilfellet med DLL-problemet ditt, ble årsaken til problemet ditt litt vanskeligere å finne og sannsynligvis dyrere å løse.

Disse trinnene skal bare følges etter feilsøking av DLL-feilen som et programvareproblem, et mer sannsynlig scenario. Du kan finne en feilsøkingsguide for din spesifikke DLL-feil ved å søke etter den feilen fra søkefeltet på denne siden.

Alexander Köpke / EyeEm / Getty Images

Tid kreves: Feilsøking av en DLL-feil med en årsak til maskinvaren kan ta så lang tid som flere timer


Hvordan fikse et DLL-problem forårsaket av et ukjent maskinvareproblem

  1. Har du nettopp installert eller avinstallert en maskinvare? I så fall er det en god sjanse for at DLL-feilen du ser er relatert til denne maskinvareendringen.

    Avhengig av hvilke maskinvareendringer du har gjort, er det noen forslag til løsninger:

    • Angre installasjonen eller avinstallasjonen av maskinvaren.
    • Bytt ut maskinvarekomponenten med en som du vet fungerer riktig.
    • Oppdater maskinvarenhetens fastvare.
    • Forsikre deg om at maskinvaren er på maskinvarekompatibilitetslisten.
    • Kontakt produsenten for supportinformasjon.
  2. Test datamaskinens minne. Et veldig vanlig resultat av en sviktende minnemodul er det plutselige utseendet til en eller flere DLL-feil.

    Bytt ut minnet på PCen hvis testene dine viser noe problem.

  3. Test harddisken din. Enhver DLL-fil som ligger på en sviktende del av harddisken, blir enten ødelagt eller forsvinner helt, og forårsaker blant annet DLL-feil.

    Bytt ut harddisken hvis testene viser et fysisk problem med stasjonen.

  4. Fjern CMOS. Hvis du tømmer BIOS-minnet på hovedkortet, blir BIOS-innstillingene tilbake til standardnivået. En feilkonfigurert BIOS kan forårsake problemer med maskinvaren din og forårsake en DLL-feil.

    Hvis tømming av CMOS løser DLL-feilen, må du kontrollere at endringene du gjør i BIOS er fullført en om gangen, så hvis feilen kommer tilbake, vet du hvilken endring som forårsaket problemet.

  5. Oppdater BIOS. I noen tilfeller kan utdatert BIOS føre til maskinvarekompatibilitet som kan generere en DLL-feil som den du ser.

  6. Start datamaskinen din bare med viktig maskinvare. Hensikten her er å fjerne så mye maskinvare som mulig, samtidig som du opprettholder evnen til å teste for DLL-feilen. 

    Hvis du ikke lenger har DLL-feilen med bare nødvendig maskinvare installert, fortsett til trinn 7.

    Hvis du fortsatt mottar DLL-feilen, fortsett til trinn 8.

    Generelt sett er viktig maskinvare, i dette tilfellet, hovedkortet, CPU, RAM, skjermkort, primær harddisk, skjerm, tastatur og mus.

    Ikke hopp over dette trinnet. Å lære hva maskinvare er eller ikke forårsaker DLL-feilen, vil spare deg for tid og penger når du bytter ut maskinvare.

  7. Installer hver maskinvare du fjernet i trinn 6, en om gangen, og test etter hver installasjon.

    Siden du ikke lenger ser DLL-feilen med bare den nødvendige maskinvaren installert, forårsaker en av maskinvarekomponentene du fjernet DLL-problemet. Ved å installere hver enhet tilbake på PCen og teste hver gang, vil du til slutt finne maskinvaren som er kilden til DLL-problemet.

    Bytt ut den mislykkede maskinvaren når du har identifisert den. Ovennevnte maskinvareinstallasjonsvideoer bør være nyttige når du installerer maskinvaren på nytt.

  8. Bytt ut hver eneste viktige maskinvare på datamaskinen din med en identisk eller tilsvarende reserve maskinvare (som du vet fungerer), en komponent om gangen, for å bestemme hvilken maskinvare som forårsaker DLL-feilen.

    Test for DLL-feil etter hver maskinvareutskifting for å finne ut hvilken komponent som er feil.

  9. Til slutt, hvis alt annet mislykkes, må du søke profesjonell hjelp fra en datamaskinreparasjonstjeneste eller fra datamaskinprodusentens tekniske støtte.

    Dessverre, hvis du ikke har fungerende reservedeler til å bytte inn og ut, vil du ikke vite hvilken del av din viktige PC-maskinvare som er feil og forårsaker DLL-feilen. I disse tilfellene har du lite valg enn å stole på hjelp fra enkeltpersoner eller selskaper som har disse ressursene.


Legg igjen en kommentar