DIRECTORY File (Hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med DIRECTORY-filtypen er en KDE Folder Parameters-fil, eller noen ganger kalt en KDI Folder View Properties-fil.

Hver mappe i Linux-baserte operativsystemer som bruker .DIRECTORY-filer vil ha sin egen. DIRECTORY-fil som spesifiserer alternativer for den aktuelle mappen, inkludert navn, ikon og andre detaljer.

En mappe (som en som inneholder musikksamlingen din, bilder osv.) Blir også referert til som en "katalog", men den er ikke den samme som filformatet DIRECTORY.


Hvordan åpne en DIRECTORY-fil

Operativsystemet som bruker .DIRECTORY-filen, bruker det som det er - du trenger ikke å installere noen tredjepartsprogrammer for å åpne det. I Linux heter det som åpner denne typen filer KDE, som står for K Desktop Environment.

 Patrick George / Getty Images

Du bør imidlertid kunne bruke en friteksteditor som Notepadqq til å åpne en .DIRECTORY-fil for å vise (og muligens redigere) innholdet.

Prøver du å åpne en mappe i en terminal eller ledetekst, og ikke en .DIRECTORY-fil? Bruk en i en terminal åpen kommandoen som vist i dette Stackoverflow-eksemplet. Se iSunshares veiledning hvis du trenger hjelp til å bruke Begynn kommando for å åpne en katalog i ledeteksten.


Hvordan konvertere en DIRECTORY-fil

Det burde ikke være noen grunn til å konvertere en .DIRECTORY-fil til et annet format fordi det bare ville gjøre filen ubrukelig.

Hvis du ønsker å konvertere en katalog (mappe) full av filer, og ikke en .DIRECTORY-fil, finnes det en rekke gratis filkonverterere. Du kan bruke dem til å konvertere bilder, lydfiler, videoer og mer.

Noe litt annerledes som du kanskje er ute etter, er å konvertere en katalogoppføring til en tekstfil slik at du kan ha en liste over alle filene som er i den mappen. Dette kan gjøres i Windows med dir-kommandoen.

Mange programmer kan konvertere en katalog med filer til ISO-format: WinCDEmu, MagicISO og IsoCreator er bare noen få eksempler. Lignende er filkomprimeringsverktøy som 7-Zip og PeaZip som kan konvertere kataloger / mapper til ZIP, RAR, 7Z og andre arkivformater.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes med forslagene fra oven, må du sjekke filtypen for å sikre at den faktisk leser som ".DIRECTORY" og ikke noe som ".DIR." Filer med .DIR-suffikset er Adobe Director Movie-filer som åpnes med den nå avviklede Adobe Director-programvaren, og er slett ikke relatert til DIRECTORY-filer.

Et annet eksempel er Rich Text Format Directory-filformat som bruker RTFD-filtypen. Dette er tekstfiler som brukes på macOS som kan inneholde bilder, skrifter og andre filer som PDF-filer, men de er heller ikke relatert til DIRECTORY-filer, og åpnes i stedet for Apples TextEdit-program, Bean eller theLibrarian.

Legg igjen en kommentar