Endre plasseringen til Opera Mail Storage Directory

Opera Mail er på slutten av sitt livs livssyklus; Dette betyr verken teknisk støtte eller produkt- og sikkerhetsoppdateringer. Produktet er ikke lenger tilgjengelig for nedlasting. 

Endring av e-postlagringsdatabasen i Opera Mail er nyttig hvis du vil lagre e-postfilene dine på et bestemt sted, som på en ekstern harddisk eller skylagringstjeneste.

Heldigvis kan du gjøre en liten endring i innstillingene i Opera Mail for å tvinge programmet til å bruke en annen mappe for å lagre e-postene dine. Det er imidlertid noen ting du må være oppmerksom på før du gjør denne endringen.

 pictafolio / Getty Images


Viktig informasjon

Når du endrer standard e-postkatalog, vil Opera Mail ikke lenger se etter e-postene i den opprinnelige mappen. Dette betyr at når du gjør endringen for å bruke et annet sted for postkatalogen, vises ikke e-postkontoen du brukte tidligere når du åpner Opera Mail.

Imidlertid er det en ekstremt enkel måte å importere all e-posten din til det nye stedet, og det er å bare flytte all informasjon i den gamle postkatalogen til den nye. Opera Mail fungerer på samme måte, men bruker en ny mappe til å lagre e-post.

Noe annet å huske er at hvis du bruker Opera Mail for første gang eller med en ny konto, bør du gjøre katalogendringen som beskrevet nedenfor før du konfigurerer e-postkontoen. På den måten, når mappen er endret, kan du bruke Opera Mail som den er, og enhver ny konto du legger til vil lagre dataene i den nye mappen - du trenger ikke å kopiere.


Endre plasseringen til Opera Mail Storage Directory

  1. Velg Opera Mail menyknapp.

  2. Plukke ut Hjelp > Om Opera Mail for å åpne en ny fane.

  3. Finn delen "Baner" og kopier deretter banen som er skrevet ved siden av "Innstillinger" -linjen. Det skal peke på en INI-fil, mest sannsynlig operaprefs.ini hvis du bruker en oppdatert versjon av Opera Mail.

  4. Nå må du åpne INI-filen i et tekstredigeringsprogram. Du kan komme dit i Windows ved å lime inn banen du kopierte i dialogboksen Kjør (bruk Windows Nøkkel + R for å komme dit). På en macOS-enhet bruker du TextEdit-applikasjonen.

    Eldre versjoner av Opera Mail kan bruke en INI-fil med preferanser kalt opera [versjonsnummer] .ini, for eksempel opera6.ini. Det er den samme filen, bare med et annet navn.

  5. I delen INI finner du delen med tittelen [Mail]. rett under den, skriv inn følgende:

    Mail Root Directory =

    Noen versjoner av Opera Mail har allerede parameteren "Mail Root Directory" i INI-filen. Hvis det er tilfelle for deg, er det bare å slette banen som allerede er der (hvis det er en) og skrive inn den du vil bruke.

  6. Etter "=" skriver du inn stien der du vil at postkatalogen skal være. Det kan være hvor som helst du vil, inkludert en ekstern harddisk, en annen mappe på din primære harddisk eller et nettverkssted.

    Her er et eksempel der vi har endret e-postkatalogen til Opera Mail til å være roten til C-stasjonen, i en mappe som heter "OperaMail":

    Mail Root Directory = C: OperaMail

    Hvis posisjonen til postkatalogen er i nettverket, som på en delt datamaskin, må du bruke to tilbakeslag som dette for å angi at stedet ikke er lokalt: \ ekstern datamaskin OperaMail

  7. Lagre filen og avslutt INI-dokumentet.

    Legg merke til mappen "Postkatalog". Du kan trenge det igjen nedenfor.

  8. Hvis Opera Mail var åpen hele tiden, lukker du den og åpner deretter programmet på nytt.

Hvis det allerede er en annen oppføring under [Mail] -delen, legg denne nye oppføringen over den slik at den er plassert rett under [Mail] -teksten som vist ovenfor.


Hvordan flytte gammel post til et nytt sted

Hvis du brukte Opera Mail før du endret e-postkatalogplasseringen, vil du sannsynligvis fortsette å bruke den samme kontoen med alle disse e-postene. Den enkleste måten å gjøre det på er å kopiere dataene fra den opprinnelige mappen, og deretter lime dem inn i denne nye mappen du opprettet ovenfor.

Slik gjør du det:

  1. Lukk ut Opera Mail hvis den for øyeblikket er åpen.

  2. Gå til standardmappen du endret ovenfor. Det er sannsynligvis C: Users [Brukernavn] AppData Local Opera Mail Opera Mail mail, men bruk banen "Postkatalog" du kopierte under trinn 3 for å være sikker.

  3. I hver e-postmappe velger du hver enkelt mappe og fil du ser der. trykk Ctrl + A på tastaturet for å raskt velge alle filer. Det skal være en mappe som heter imap, indekserer og lagrer, og forskjellige filer som en konto, indeks og omailbase-fil.

  4. Kopier nå alt ved å trykke Ctrl + C. En annen måte er å høyreklikke eller trykke og holde nede på valget og deretter velge Kopier alternativet fra menyen.

  5. Åpne mappen du valgte i delen ovenfor (for eksempel C: OperaMail ).

  6. Lim inn alt du kopierte noen få skritt tilbake. Gjør dette ved å trykke Ctrl + V eller ved å høyreklikke eller trykke og holde nede, og deretter velge Pasta alternativet.

  7. Åpne Opera Mail på nytt. Alt skal se nøyaktig ut som før, bare nå lagres e-postdataene dine på et nytt sted.

    Den nye mappen skal være tom, men det vil ikke være hvis du oppretter en konto etter at du endret postkatalogen ovenfor. Hvis du har gjort dette, bør du vurdere om du trenger disse e-postfilene, eller om du kan overskrive dem


Legg igjen en kommentar