Hvordan tvinge du til å starte en frossen iPod på nytt

Hvis du har brukt en datamaskin eller annen teknisk enhet og sett den fryse opp, vet du at omstarter det vanligvis løser problemet. Det samme gjelder også for en iPod.

Justin Sullivan / Getty Images

Informasjonen i denne artikkelen gjelder iPod touch, iPod shuffle, iPod nano, iPod mini, iPod classic, iPod med video, iPod photo og 1. til 4. generasjons iPod.

Hvis din iPod har en Hold-bryter, må du sørge for at bryteren er i av-posisjon før noe annet. Hvis Hold-bryteren er på, kan iPod-en din virke frossen når den ikke er det.


Slik starter du en iPod touch på nytt

For å starte en iPod touch på nytt, gjør en hard omstart. For å starte iPod på nytt, holder du inne Sleep / Wake knapp og Hjem -knappen (av / på-glidebryteren vises kort mens du holder inne knappene) til du ser Apple-logoen. Dette kan ta minst 10 sekunder.

Hvordan starte en iPod nano på nytt

Å tvinge en hard omstart på en iPod nano er forskjellig avhengig av generasjon av enheten.

 • 7. generasjon iPod nano: Trykk og hold nede Sleep / Wake og Hjem knappene til iPod starter på nytt.
 • 6. generasjon iPod nano: Trykk og hold nede Sleep / Wake og volum ned knappene til Apple-logoen vises. Denne prosessen kan ta minst 8 sekunder.
 • iPod nano 5. generasjon eller eldre: Sett Hold bytt til Av posisjon. Trykk og hold nede meny og sentrum knappene til Apple-logoen vises. Denne prosessen kan ta minst 8 sekunder.

Hvis første forsøk ikke fungerer, kobler du iPod nano til strømmen og prøver en annen hard omstart.


Slik starter du en iPod Shuffle på nytt

For å tvinge om en iPod shuffle, må du koble den fra strømuttaket eller datamaskinen. Skyv strømbryteren til Av. Vent i 10 sekunder, og slå deretter strømmen på On.

Hvordan starte en iPod Classic på nytt 

Hvis iPod classic ikke svarer, kan du prøve å starte den på nytt ved å følge disse trinnene.

 1. Trykk og hold inne meny og sentrum samtidig i 6 til 8 sekunder. Apple-logoen vises på skjermen.

 2. Slipp knappene mens iPod classic starter på nytt.

 3. Når iPod har startet på nytt, må du sjekke om den reagerer. Hvis det fremdeles er frossent, gjenta de to første trinnene.

 4. Hvis det ikke fungerer, må du sørge for at batteriet til iPod-en din er ladet. Koble iPod til en strømkilde eller datamaskin. Når batteriet har ladet en stund, kan du prøve trinn 1 og 2 igjen.

 5. Hvis du fremdeles ikke klarer å starte iPod på nytt, kan det være et maskinvareproblem som trenger en reparatør å løse. Vurder å gjøre en avtale i Apple Store.

  Fra og med 2015 er ikke klikkhjulsmodeller av iPod kvalifisert for reparasjon av maskinvare av Apple.

Slik starter du en iPod Mini, iPod med video, iPod photo eller 4. generasjons iPod på nytt (Click Wheel)

Hvis iPod med video, iPod Photo eller iPod (klikkhjul) ikke fungerer, må du starte den på nytt ved å følge disse trinnene.

 1. Flytt Hold bytt til On posisjon, deretter til Av stilling.

 2. Trykk og hold inne meny knapp og sentrum -knappen samtidig i 6 til 10 sekunder.

 3. IPod starter på nytt, og skjermen viser Apple-logoen. Når den er startet på nytt, må du sjekke om iPod er lydhør.

 4. Hvis iPod fremdeles er frossen etter det første omstartforsøket, gjentar du trinn 1 til 3. Hvis gjentakelse av disse trinnene ikke fungerer, kobler du iPod til en strømkilde for å lade den. Gjenta trinnene når de er ladet.

Slik starter du en 3. generasjons iPod (Dock-kontakt), 2. generasjons iPod (berøringshjul) og 1. generasjons iPod (rullehjul) på nytt

En omstart av en frossen første- eller andregenerasjons iPod gjøres ved å følge disse trinnene.

 1. Flytt Hold bytt til On posisjon, og flytt den deretter til Av.

 2. Trykk og hold inne Play / Pause og meny knappene på iPod samtidig i 6 til 10 sekunder. IPod starter på nytt når Apple-logoen vises på skjermen.

 3. Hvis dette ikke fungerer, kobler du iPod til en strømkilde og lader den fullstendig. Gjenta disse trinnene.

Hvis instruksjonene for iPod-modellen din ikke fungerer etter noen få forsøk, kan det være et mer alvorlig problem, og du bør kontakte Apple.


Legg igjen en kommentar