DEB-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med DEB-filtypen er en Debian Software Package-fil. De brukes hovedsakelig i Unix-baserte operativsystemer, inkludert Ubuntu og iOS.

Hver DEB fil består av to TAR arkiver som utgjør kjørbare filer, dokumentasjon og biblioteker. Det kan eller ikke kan komprimeres med GZIP, BZIP2, LZMA eller XZ.

I likhet med DEB-filer er mikro deb filer (.UDEB) som inkluderer noen, men ikke alle av den samme informasjonen som en vanlig DEB fil.

DEB Files (Ubuntu).


Hvordan åpne en DEB-fil

Åpne DEB-filer med noen populære kompresjon / dekompresjon program, gratis 7-Zip verktøyet er ett eksempel. Noen av disse typer programmer vil dekomprimere (utdrag) innholdet i en DEB fil og noen skape DEB komprimerte filer.

Mens noen av disse zip- / pakkeverktøyene for filene vil fungere på Linux-maskiner, installerer de faktisk ikke pakken slik du forventer at de gjør - de trekker bare ut innholdet i arkivet.

For å installere DEB-filer, bruk det gratis gdebi-verktøyet, som støtter å høyreklikke på .DEB-filen og åpne den fra hurtigmenyen.

Selv om det ikke er så enkelt som å bruke gdebi, kan du også installere DEB-filer med dpkg ved å bruke denne kommandoen og erstatte / sti / til / fil.deb med stien til din egen .DEB-fil:

dpkg -i /path/to/file.deb

Flere DEB-filer kan installeres ved hjelp av:

dpkg -i -R / sti / til / mappe / med / deb / filer /

Avinstaller DEB-filer ved hjelp av denne kommandoen:

apt-get remove /path/to/file.deb


Hvordan konvertere en DEB-fil

En gratis filkonverterer som FileZigZag kan konvertere en DEB-fil til filformater som TGZ, BZ2, BZIP2, 7Z, GZIP, TAR, TBZ, ZIP og andre.

Konverter DEB-filen til RPM ved hjelp av denne fremmede kommandoen:

apt-get update
apt-get install alien
alien -r file.deb

Du kan finne massevis av tutorials på nettet for å konvertere en DEB fil til en IPA-fil, som denne på JailbreakErra. En annen viser hvordan du installerer hjemmekinoprogramvaren Kodi på iOS, men du kan justere veiledningen for å installere en tilpasset DEB-fil på en iPhone eller en annen iOS-enhet.

Installer en DEB-fil på en jailbroken iPhone, iPad eller iPod touch ved hjelp av iFunbox.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan få filen til åpen, kan det være forvirrende annet filformat for en som bruker DEB filtypen. Når dette skjer, vil ikke DEB-åpnerne ovenfor kunne åpne filen din.

For eksempel kan en DEM-fil se relatert til en DEB-fil fordi filtypene deres er like, men de er mest sannsynlig enten Video Game Demo-filer eller Digital Elevation Model-filer.

EDB er lik, men i stedet for å ha noe å gjøre med Debian Software Package-fil, er den filtypen reservert for databasefiler, for eksempel Exchange Information Store og Windows Search Index-databasefiler, begge brukt av Microsoft Windows-programvare.

Legg igjen en kommentar