Hvordan fikse manglende personlig hotspot på iPhone

IPhone Personal Hotspot-funksjonen forvandler telefonen til et Wi-Fi-hotspot som kan dele internettforbindelsen med andre enheter i nærheten. Det kan imidlertid ikke skje hvis Personal Hotspot mangler.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder iPhones med iOS 13 eller iOS 12. De grunnleggende ideene fungerer også for tidligere versjoner av iOS. Noen trinn kan være litt forskjellige for eldre versjoner.

Poike / iStock


Årsaker til at iPhone Personal Hotspot-funksjonen forsvinner

Vanligvis er bruk av Personal Hotspot så enkelt som å slå på funksjonen. Noen brukere opplever imidlertid at deres personlige hotspot forsvinner. Dette skjer ofte etter oppgradering av operativsystemet eller etter jailbreaking av en iPhone. Hvis du har et annet problem relatert til hotspot-funksjonen, kan du prøve feilsøkingstipsene våre når Personal Hotspot ikke fungerer.

Hvordan fikse et manglende iPhone Personal Hotspot på iPhone

Hvis ditt personlige hotspot mangler, kan du prøve disse 10 trinnene i denne rekkefølgen for å løse problemet.

 1. Slå mobildata av og på. Personal Hotspot krever en tilkobling til et mobildatanettverk, for eksempel 4G. Tilbakestilling av mobildataforbindelsen kan føre til manglende hotspot.

 2. Sjekk innstillingene for personlig hotspot. Noen ganger når Personal Hotspot mangler i Innstillinger-appen, er det fortsatt et annet sted. I så fall kan du få det tilbake gjennom en annen vei.

  Åpne innstillinger app og velg Cellular > Personlig Hotspot. Flytt Personlig Hotspot veksle til On (grønn). Gå deretter tilbake til hovedmenyen innstillinger skjerm. Hvis du ser Personlig Hotspot oppført under Cellular, problemet er løst.

 3. Start iPhone på nytt. Å starte en iPhone på nytt er et enkelt feilsøkingstips som, selv om det ikke garanteres å fungere, er enkelt å utføre. For å starte en iPhone på nytt, hold nede hjem og sove / våkne samtidig til Apple-logoen vises på skjermen, og slipp deretter knappene.

 4. Oppdater operatørinnstillingene. Selv om det ikke skjer like ofte som Apple lanserer nye versjoner av iOS, utgir telefonselskapet ditt (også kalt operatøren din) nye versjoner av innstillingene som hjelper din iPhone til å jobbe på nettverket. Oppdatering til de siste innstillingene kan være årsaken til det manglende Personal Hotspot.

 5. Oppdater til den siste versjonen av iOS. Personal Hotspot-funksjonen som ikke vises kan skyldes en feil i iOS, operativsystemet som er installert på iPhone. Hvis det er tilfelle, kan det være en iOS-oppdatering tilgjengelig som løser problemet. iOS-oppdateringer er gratis og enkle å installere. Du kan installere oppdateringer trådløst eller via iTunes.

 6. Fjern APN-sertifikater. Dette alternativet berører bare et lite antall brukere, men det kan være synderen. Hvis du installerte APN-sertifikater (Access Point Name) for å få telefonen til å fungere med bestemte telefonselskaper, spesielt de utenfor USA, kan det føre til at et personlig hotspot ikke vises.

  I så fall sletter du APN-sertifikatet. Plukke ut innstillinger > general > Profiler, og trykk på profilen du vil slette. Trykk deretter på Slett profil og trykk på i bekreftelsesvinduet Delete.

  Hvis du ikke ser det Profil oppført under general innstillinger, betyr det at det ikke er noe å slette. APN-sertifikatene er ikke problemet.

 7. Tilbakestill nettverksinnstillingene. Et manglende personlig hotspot kan være forårsaket av problemer med innstillingene som styrer telefonens tilgang til mobil- og Wi-Fi-nettverk. Å tilbakestille disse innstillingene og starte på nytt kan hjelpe deg med å løse problemet.

  Plukke ut innstillinger > general > Tilbakestill > Tilbakestill > Nettverksinnstillinger.

  Etter at tilbakestillingen er fullført, kan det hende du må angi Wi-Fi-nettverkspassord eller par Bluetooth-enheter igjen.

 8. Endre iPhone-navnet ditt. Hver iPhone har et navn, for eksempel Sams iPhone. Det navnet blir ikke brukt for mye, men det kan føre til at det personlige hotspotet blir borte. Hvis du endret navnet på telefonen eller låste opp telefonen, kan du endre telefonen tilbake til det opprinnelige navnet.

 9. Gjenopprett fra en sikkerhetskopi. Hvis ingenting har fungert så langt, er det tid for et mer radikalt skritt: å gjenopprette fra en sikkerhetskopi. Dette sletter alle data og innstillinger på iPhone og erstatter dataene med en eldre versjon. Alt du ikke sikkerhetskopierer går tapt under denne prosessen, så ta en sikkerhetskopi av iPhone før du begynner denne prosessen.

 10. Kontakt Apple eller planlegg en avtale på en Genius Bar. Hvis du har kommet så langt og Personal Hotspot-funksjonen fortsatt mangler, har du et mer komplisert problem enn du ikke kan løse. På dette punktet, få hjelp fra Apple. Gå til nærmeste Apple Store for eksperthjelp.


Legg igjen en kommentar