Hvordan finne din standard gateway-IP-adresse

Å vite IP-adressen til standard gateway (vanligvis en ruter) i et hjem- eller bedriftsnettverk er viktig informasjon for å kunne feilsøke et nettverksproblem eller få tilgang til ruteren nettbaserte ledelse. I de fleste tilfeller er standard gateway-IP-adresse den private IP-adressen som er tildelt ruteren. Dette er IP-adressen som ruteren bruker til å kommunisere med et lokalt hjemmenettverk.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP. Det er også veibeskrivelse for macOS, Linux, Android og iOS.


Hvordan finne din standard gateway-IP-adresse i Windows

Standard gateway-IP-adresse er lagret i Windows-nettverksinnstillingene, og det bør ikke ta mer enn noen få minutter å finne din standard gateway-IP-adresse i Windows.

Disse instruksjonene finner standard gateway-IP-adresse på kablet og trådløst hjemmenettverk og små bedriftsnettverk. Større nettverk, med mer enn en router og enkle nettverkshubber, kan ha mer enn en gateway og mer komplisert ruting.

  1. Åpne Kontrollpanel, tilgjengelig fra Start-menyen i de fleste versjoner av Windows.

    For å forkorte denne prosessen på Windows 10 eller Windows 8.1, trykk på WIN + X for å åpne Power User-menyen, og velg Nettverkstilkoblinger. Gå deretter til trinn 4 (Windows 10) eller trinn 5 (Windows 8).

  2. Plukke ut Nettverk og Internett. I Windows XP klikker du Nettverk og Internett-tilkoblinger.

    Hvis kontrollpanelvisningen er satt til Store ikoner, Små ikoner eller Klassisk visning, velger du Nettverks- og delingssenter, og gå deretter til trinn 4. Klikk på i Windows XP Nettverkstilkoblinger og hopp til trinn 5.

  3. Nettverk og Internett vindu, velg Nettverks- og delingssenter. I Windows XP klikker du Nettverkstilkoblinger og hopp til trinn 5.

  4. Nettverks- og delingssenter vindu, velg Endre adapteralternativer. I Windows 8 og 7 klikker du Endre innstillinger for nettverkskort. I Windows Vista klikker du Administrer nettverkstilkoblinger.

  5. Finn nettverkstilkoblingen for standard gateway-IP. På de fleste Windows-datamaskiner er en kablet nettverkstilkobling merket som Ethernet eller Local Area Connection, en trådløs nettverkstilkobling er merket som Wi-Fi eller Wireless Network Connection.

    Windows kan koble til flere nettverk samtidig, så det kan være flere tilkoblinger. Hvis nettverkstilkoblingen fungerer, ekskluder enhver tilkobling som ikke er tilkoblet eller deaktivert. For å finne ut hvilken tilkobling du skal bruke, gå til Detaljer-visningen og noter informasjonen i Tilkobling-kolonnen.

  6. Dobbeltklikk på nettverkstilkoblingen for å åpne Ethernet-status, lokal tilkoblingsstatus, Wi-Fi-status eller en annen statusdialogboks, avhengig av navnet på nettverkstilkoblingen.

    Hvis Egenskaper, enheter og skrivere, et annet vindu eller et varsel vises, har ikke nettverkstilkoblingen status, noe som betyr at den ikke er koblet til et nettverk eller internett. Gå til trinn 5 og se etter en annen forbindelse.

  7. Plukke ut detaljer. I Windows XP, gå til Kundeservice kategorien, og klikk deretter detaljer.

  8. Eiendom kolonne, finn IPv4 standard gateway, IPv6 standard gatewayeller Standard gateway, avhengig av nettverkstype.

  9. Standard gateway-IP-adressen som brukes av Windows vises i kolonnen Verdi.

    Hvis ingen IP-adresse er oppført, kan det hende at forbindelsen du valgte i trinn 5 ikke er den som Windows bruker for å koble til internett. Gå tilbake til trinn 5 og velg en annen tilkobling.

  10. Noter standard IP-adressen til gatewayen.

  11. Bruk standard gateway-IP-adresse for å feilsøke et tilkoblingsproblem, få tilgang til ruteren eller utføre andre oppgaver.


Hvordan finne din standard gateway-IP-adresse via IPCONFIG

Kommandoen ipconfig er en rask måte å finne IP-adressen til standard gateway. Bruk denne metoden hvis du har erfaring med å bruke kommandoer i Windows.

  1. Åpne ledetekst.

  2. Enter ipconfig og trykk Enter.

  3. Gå til Standard gateway oppføring for å finne IP-adressen.

Her er et eksempel på et resultat av kommandoen ipconfig. Standard gateway for Ethernet-tilkoblingen er oppført som 192.168.202.2.

...
Ethernet-adapter Ethernet:
Tilkoblingsspesifikk DNS-suffiks. :
Link-lokal IPv6-adresse. . . . . : fe80 :: 29a0: 8d37: e56d: 40a7% 3
IPv4-adresse. . . . . . . . . . . : 192.168.202.146
Nettverksmaske . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Standard gateway. . . . . . . . . : 192.168.202.2
...

Hvis dette er for mye informasjon, skriv inn ipconfig | findstr "Standard gateway" og trykk Enter. Dette trimmer ned dataene som returneres i ledetekstvinduet. Denne metoden er imidlertid bare nyttig hvis du har en aktiv tilkobling, siden flere tilkoblinger vil vise standard gateways uten mer sammenheng på hvilken forbindelse de gjelder.


Hvordan finne din standard gateway på en Mac eller Linux PC

På en macOS-datamaskin er det to måter å finne standard gateway: gjennom et grafisk program og ved hjelp av kommandolinjen.

Den enkleste måten å finne standardporten til en Mac er via Systemvalg. Klikk Nettverk, velg nettverkstilkoblingen du bruker, og klikk deretter Avansert. Klikk på TCP / IP kategorien og finn IP-adressen ved siden av router.

En annen måte å finne Mac-standardporten din er å bruke netstat-kommandoen. Åpne en terminal, gå inn netstat -nr | grep standard, og trykk deretter på Enter nøkkel.

For å vise standard gateway-IP på de fleste Linux-baserte datamaskiner, åpne en terminal, skriv inn ip-rute | grep standard, Og trykk deretter Enter.


Hvordan finne standard gateway på iPhone eller Android

Den enkleste måten å finne standardporten på en iOS- eller Android-telefon eller nettbrett, er å bruke Hva er ruteren min? nettsted. Det undersøker nettverket for standard gateway fra en nettleser, så det fungerer også på stasjonære datamaskiner. Gå til nettstedet og se etter routerens lokale (private) IP.

Dette er ikke den beste måten å finne standard gateway, men den fungerer raskt og returnerer vanligvis riktig IP-adresse. Imidlertid, hvis IP-adressen den viser er feil, må du sjekke ruterens IP-adresse fra nettverksinnstillingene på iPhone, iPad, iPod touch eller Android-telefon eller nettbrett.

Gå til på en iOS-enhet innstillinger > Wi-Fi og trykk på det lille (I) ved siden av nettverket du er koblet til. Gå til ruterdelen for å finne standard gateway.

Veibeskrivelsen for å finne standard gateway på Android avhenger av versjonen. Se TuneComp for spesifikke detaljer, eller prøv disse generelle trinnene: sveip ned fra toppen av skjermen og trykk og hold på Wi-Fi-ikonet, trykk på innstillingsikonet ved siden av nettverket, gå til Avansert, og les deretter adressen ved siden av Inngangsport.


Mer informasjon om datamaskinens standard gateway

Med mindre du endrer ruterens IP-adresse, eller datamaskinen din kobles direkte til et modem for å få tilgang til internett, vil standard gateway-IP-adressen som brukes av datamaskinen og andre enheter, aldri endres.

Hvis du ikke finner standard gateway, kan du bruke standard IP-adressen tildelt av ruteren din, som sannsynligvis ikke har endret seg. Sjekk ut våre oppdaterte passordlister for Linksys, D-Link, Cisco og NETGEAR for disse IP-adressene.

Legg igjen en kommentar