WPS Office Review

WPS Office (tidligere kalt Kingsoft Office) er et gratis Microsoft Office-alternativ som leveres med tre kontorprodukter, hver med en fantastisk skjerm og brukervennlig grensesnitt. Automatisk stavekontroll og støtte for populære filtyper er bare et par av de inkluderte funksjonene du kan finne i WPS Office. 

Programmet installerer Presentasjon, Regneark og Writer — disse kan brukes til å erstatte henholdsvis Microsoft PowerPoint, Excel og Word.

Du kan laste ned WPS Office på Windows, Linux, macOS, iOS og Android.

Last ned WPS Office

Hva vi liker

  • Writer kan åpne nye og gamle MS Word-dokumenter.

  • Rent og enkelt grensesnitt.

  • Gratis maler for hvert kontorprogram.

  • Kan installere noen eller alle tre av kontorapplikasjonene.

Det vi ikke liker

  • Må manuelt se etter stavefeil i regneark og presentasjon.


WPS Office-filformater

WPS Office støtter fullt ut følgende filtyper, noe som betyr at du kan åpne og lagre tilbake til disse formatene:

CSV, DBF, DOC, DOCM, DOCX, DOT, DOTM, DPS, DPT, ET, ETT, HTM, HTML, MHT, MHTML, POT, PPS, PPTX, PPT, PRN, RTF, TXT, WPS, WPT, XLS, XLSM, XLSX, XLT, XML

Som du kan se, kan populære Microsoft Office-filformater, som DOCX, PPTX og XLSX, også brukes i WPS Office.

WPS Office vs Microsoft Office

Microsoft Office leveres med flere programmer: en e-postklient, notatapplikasjon og regneark, presentasjon, database og tekstbehandlingsprogramvare, blant andre.

Mens WPS Office ikke støtter samme utvalg av kontorprodukter, er det en nær konkurrent til Microsoft Office, fordi det med de som det har til felles (tekstbehandler osv.), Er en ganske nær samsvar med hva som er bedre enn den andre.

Personlig foretrekker jeg fane-grensesnittet til WPS Office i forhold til det som tilbys av Microsoft Office. Noen ganger kan noe så enkelt som det få deg til å foretrekke en suite fremfor den andre. Men fordi Microsoft Office er så populært, kan det hende du må bruke filtyper eller spesifikke MS Office-programmer, som Access, som kan gi deg lyst på noe mer enn denne gratis kontorsuiten. 

Du kan til og med bruke WPS Cloud til å redigere dokumenter online, omtrent som Microsoft Office Online. Det er like enkelt å bruke som desktopversjonen.

Med alt i betraktning er det viktig å innse at mens du kanskje trenger Microsoft Office for å jobbe noen prosjekter eller bruke bestemte filtyper, er WPS Office et fint alternativ som har sitt eget sett med funksjoner og fordeler.

I det minste, hvis du har lyst til å åpne en ny Microsoft Office-dokumenttype, men datamaskinen din ikke kjører MS Office, er denne suiten en fin måte å få den filen åpen slik at du kan redigere og lagre den bare som du ville gjort hvis MS Office ble installert.


Mine tanker om WPS Office

Hvis du sammenligner WPS Office med en annen betalt eller gratis kontorpakke, finner du enkelt ting som mangler, som et databaseprogram eller en stavekontroll. Men det er viktig å se på WPS Office alene for å gjenkjenne sine egne fordeler.

Brukervennlighet er noen ganger viktigere enn å ha hundrevis av unike funksjoner. Jeg tror WPS Office er den enkleste kontorsuiten å bruke, og å se på for den saks skyld. Jeg har ikke hatt noen problemer med å bruke det, og grensesnittet for faner skaper et mye mindre rotete arbeidsområde.

Bortsett fra estetikk alene, er WPS Office også fleksibel ved at den fungerer med mange vanlige filtyper som du kan være pålagt å bruke, noe som gjør det akkurat så mye søtere.

Last ned WPS Office

Legg igjen en kommentar