CPGZ-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med CPGZ-filtypen er en komprimert UNIX CPIO-arkivfil. Det er resultatet av en GZIP-komprimert CPIO-fil (Copy In, Copy Out).

Et CPIO-arkiv er ukomprimert, og det er derfor GZIP blir brukt på filen - slik at den kan komprimeres for å spare på diskplass. I disse arkivene kan det være programvare, dokumenter, filmer og andre typer filer.

TGZ er et lignende format som komprimerer en TAR-fil (som også er en ukomprimert filbeholder) med GZIP-komprimering.

Tim Fisher


Hvordan åpne en CPGZ-fil

CPGZ-filer blir vanligvis sett i MacOS og Linux-operativsystemer. Ditto kommandolinjeverktøy er en måte du kan åpne en i disse systemene.

Imidlertid, hvis du kjører Windows, foreslår vi at du prøver PeaZip, 7-Zip eller et annet filkomprimerings- / dekompresjonsprogram som støtter GZ-komprimering.

Hvordan åpne en .ZIP.CPGZ-fil

Et merkelig scenario der du uventet kan finne en CPGZ-fil, er når du prøver å åpne en ZIP-fil i macOS.

OS kan opprette en ny fil med .ZIP.CPGZ-utvidelsen i stedet for å faktisk gi deg innholdet i ZIP-arkivet. Når du åpner den, finner du ZIP-filen igjen. Å dekomprimere den gir deg tilbake en fil med .ZIP.CPGZ-utvidelsen ... og denne sløyfen fortsetter, men mange ganger prøver du å åpne den.

En grunn til at dette kan skje, er fordi macOS ikke forstår hvilken type ZIP-komprimering som brukes på filen, så den tror at du vil komprimere filen i stedet for å dekomprimere den. Siden CPGZ er standardformatet som brukes til komprimering, blir filen bare komprimert og dekomprimert igjen og igjen.

En ting som kan løse dette er å bare laste ned ZIP-filen igjen. Det kan hende det ikke åpnes riktig hvis nedlastingen ble ødelagt. Vi anbefaler å prøve en annen nettleser andre gang, som Firefox, Chrome, Opera eller Safari.

Noen mennesker har hatt suksess med å åpne ZIP-filen med The Unarchiver.

Et annet alternativ er å kjøre dette pakk kommando i en terminal:

pakke ut plassering / av / zipfile.zip

Hvis du går denne ruten, må du huske å endre teksten "location / of / zipfile.zip" til banen til ZIP-filen. Du kan i stedet skrive "pakke ut" uten banen, og deretter dra filen til terminalvinduet for automatisk å skrive ut plasseringen.


Hvordan konvertere en CPGZ-fil

Den beste måten å konvertere filene i en CPGZ-fil, er å først trekke dem ut av den ved hjelp av en av filkompressorene ovenfra. Når du har isolert innholdet, kan du bruke en gratis filkonverter til å konvertere dem til et annet format.

Vi sier dette fordi CPGZ bare er et containerformat, noe som betyr at det inneholder andre filer i det - det er ikke ment å konverteres direkte til et format som XLS, PPT, MP3, etc.

Hvis du for eksempel prøver å "konvertere" CPGZ til PDF, må du i stedet bruke et filutpakningsverktøy som det vi allerede har nevnt. Dette lar deg ta ut PDF-filen, som du deretter kan behandle som med en hvilken som helst annen og konvertere den ved hjelp av en dokumentkonverterer.

Det samme gjelder hvis du vil konvertere CPGZ-filer til SRT, IMG (Macintosh Disk Image), IPSW eller annen filtype. Det du virkelig trenger å gjøre, i stedet for å konvertere CPGZ-arkivet til disse formatene, er å dekomprimere arkivet slik at du kan åpne disse filene normalt. De samme filkomprimeringsverktøyene vi allerede har nevnt, kan også brukes til å åpne disse CPGZ-filene.

Det er ikke nødvendig å konvertere en til andre arkivformater som ZIP, 7Z eller RAR, siden de alle brukes til praktisk talt samme formål: å lagre filer. Men hvis du vil, kan du gjøre dette manuelt ved å bare trekke ut filene ut av arkivet og deretter komprimere dem til ZIP (eller et annet arkivformat) med et program som 7-Zip.


Legg igjen en kommentar