MNY-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med MNY-filtypen er en Microsoft Money-fil som brukes med den nå avviklede Microsoft Money-finansieringsprogramvaren.

Microsoft Money kan lagre finansielle kontoer for kontroll, sparing og investeringskontoer, så det kan eksistere flere kontodata i en enkelt MNY-fil.

Microsoft Money bruker også .MBF (My Money Backup) filtypen, men det brukes til å indikere en MNY-fil som er sikkerhetskopiert for arkivformål.


Hvordan åpne en MNY-fil

Microsoft Money ble avviklet i 2009, men du kan fortsatt åpne MNY-filene dine med Money Plus Sunset, Microsofts egen erstatning for Microsoft Money-programvaren som ikke bare kan åpne MNY-filer, men også andre Microsoft Money-filtyper, som MNE, BAK, M1 , MN, MBF og CEK filer.

Money Plus Sunset er begrenset til å åpne Microsoft Money-filer som kommer fra de amerikanske versjonene av programvaren.

Noen andre økonomiske programmer, som Quicken, vil også åpne MNY-filer, men bare for å konvertere til programmets opprinnelige format. Fremgangsmåten for å gjøre dette er ganske grei og forklart nedenfor.

MNY-filer kan beskyttes bak et passord. Hvis du ikke kan åpne MNY-filen din fordi du har glemt passordet, vil du kanskje prøve verktøyet for gjenoppretting av passord for penger. Det er ikke gratis, men det er en demo som kan vise seg å være nyttig. Jeg har ikke prøvd det selv.

Hvis du finner ut at et program du har installert allerede prøver å åpne MNY-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne MNY-filer, må du endre standardprogrammet for en bestemt filtype for å gjøre det endring.


Hvordan konvertere en MNY-fil

De fleste filtyper kan konverteres ved hjelp av en gratis filkonverterer, men MNY-formatet er ikke en av dem. Den beste måten å konvertere en MNY-fil på, er med et økonomisk / penger-program som gjenkjenner formatet.

Hvis du for øyeblikket bruker Money Plus Sunset, men er i ferd med å overføre dataene dine til Quicken, kan du bruke Money Plus Sunset's filet > Eksport menyen for å lagre din økonomiske informasjon i en Quicken Interchange Format (.QIF) -fil, som deretter kan importeres til Quicken-programvaren.

Hvis du ikke vil at MNY-filen skal forbli i QIF-format, kan du bruke QIF-filen med QIF2CSV til å konvertere dataene til CSV-format, som du deretter kan bruke i Microsoft Excel eller et annet regnearkprogram. Dette verktøyet kan også lagre QIF-filen i PDF- og Excel-formatene XLSX og XLS.

Quicken kan konvertere en MNY-fil til en fil som fungerer med programvaren sin gjennom Quicken's filet > Filimport > Microsoft Money-fil menyvalg. Å gjøre dette vil opprette en ny Quicken-fil med informasjonen som er i MNY-filen.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis Microsoft Money eller Money Plus Sunset ikke åpner MNY-filen, må du være sikker på at du ikke leser filendelsen feil. Noen filer har en veldig lik filtype, men har ingenting å gjøre med hverandre.

MNB er et eksempel der filtypen lett kan leses feil som MNY, selv om den virkelig er knyttet til MuPAD, som ikke er relatert til Microsoft Money.

Legg igjen en kommentar