Slik løser du Microsoft.directx.directdraw.dll feil

Microsoft.directx.directdraw.dll-problemer er forårsaket på en eller annen måte av et problem med Microsoft DirectX.

Microsoft.directx.directdraw.dll-filen er en av mange filer i DirectX-programvaresamlingen. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises vanligvis Microsoft.directx. Directdraw DLL-feil bare når du bruker disse programmene.

Det er flere måter som microsoft.directx.directdraw.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er flere av de vanligste måtene du kan se microsoft.directx.directdraw.dll-feil på:

Microsoft.directx.directdraw.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe.
Filen microsoft.directx.directdraw.dll mangler
Microsoft.directx.directdraw.DLL ikke funnet
Fil microsoft.directx.directdraw.dll ikke funnet

Feilmeldingen microsoft.directx.directdraw.dll kan gjelde for ethvert program som bruker Microsoft DirectX, men denne typen feil ses oftest med videospill. DLL-feilen kan vises når som helst under spillet (eller når du bruker programvaren), men du vil mest sannsynlig se den under oppstart.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av microsoft.directx.directdraw.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du Microsoft.directx.directdraw.dll feil

Ikke last ned DLL-filen microsoft.directx.directdraw.dll individuelt fra noe "DLL nedlastingsside." Det er flere gode grunner til at nedlasting av DLL-filer fra disse nettstedene aldri er en god idé.

Hvis du allerede har lastet ned microsoft.directx.directdraw.dll fra et av disse DLL-nedlastingssidene, kan du fjerne det fra hvor du legger det og fortsette med disse trinnene.

 1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå.
  1. Microsoft.directx.directdraw.dll-feilen kan være en fluke, og en enkel omstart kan fjerne det helt.
 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er at oppgradering til den siste versjonen av DirectX vil fikse feilen microsoft.directx.directdraw.dll ikke funnet.
  1. Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.
  2. Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 7, 8, 10, Vista, XP og mer. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.
 3. Forutsatt at den nyeste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser microsoft.directx.directdraw.dll-feilen, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-DVD eller CD. Noen ganger vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten hvis spillet eller programmet bruker DirectX.
  1. Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.
 4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med microsoft.directx.directdraw.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.
 5. Gjenopprett microsoft.directx.directdraw.dll-filen fra den nyeste DirectX-programvarepakken. Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har fungert for å løse microsoft.directx.directdraw.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut microsoft.directx.directdraw.dll individuelt fra den nedlastbare pakken for DirectX.
 6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette på dette DirectX-problemet.

Legg igjen en kommentar