CBR- og CBZ-filer (hva de er og hvordan du åpner en)

Hva å vite

  • CBR- og CBZ-filer er CD-visningsarkiverte tegneseriefiler.
  • Åpne en med CBR Reader, CDisplay Ex, Caliber eller Manga Reader.
  • Konverter til e-bokformater som PDF, EPUB eller MOBI med CloudConvert eller B1 Online Archiver.

Denne artikkelen beskriver hva arkiverte tegneseriefiler (CBR, CBZ, CB7, etc.) er, hvordan man åpner en, og hvordan man konverterer en til et mer gjenkjennelig eBook-format som EPUB eller MOBI.


Hva er CBR- og CBZ-filer?

CDisplay Arkiverte tegneseriefiler inneholder tegneseriesider i bildeformater som PNG, JPEG, BMP og GIF. Bildene lagres i et komprimert arkivformat slik at alle kan vises, sekvensielt, fra et tegneserieleserprogram eller app.

Tegneseriefiler kan eksistere i en RAR-, ZIP-, TAR-, 7Z- eller ACE-komprimert fil. Hvert format går deretter under et annet navn, som CDisplay RAR Archived Comic Book (CBR) hvis bildene er lagret i RAR-format, eller CDisplay ZIP Archived Comic Book (CBZ) hvis filen bruker ZIP-format.

Web / Lara Antal 

Den samme navneskjemaet gjelder CBT (TAR komprimert), CB7 (7Z komprimert) og CBA (ACE komprimert) filer. Som du kan se, forteller filtypen, eller mer spesifikt den siste bokstaven i filtypen, hvilket format CDisplay-filen ble komprimert med.

Disse filendelsesbokstavene er også forkortelser for urelaterte teknologibetingelser. Se den siste delen nederst på denne siden for detaljer om det.


Hvordan åpne en arkivert tegneseriefil

Filer som bruker CD-skjermarkivert tegneserieformat - det være seg CBR, CBZ, CBT, CB7 eller CBA - kan alle åpnes ved hjelp av CBR Reader, et gratis leserprogram for tegneserieformat.

Et annet gratis, åpen kildekode-tegneserieleserprogram, CDisplay Ex (som ble opprettet av David Ayton, som populariserte tegneserienavnordningen), støtter alle de allerede nevnte formatene unntatt CBA. GonVisor er en annen gratis leser som også kan åpne nesten alle disse filtypene.

Noen andre gratis CBR- og CBZ-åpnere for Windows og / eller Mac inkluderer Caliber, Sumatra PDF, Manga Reader, ComicRack og Simple Comic. Linux-brukere kan like MComix.

Noen av disse CBx-leserne, som GonVisor, kan også lage en CBR- eller CBZ-fil fra en samling bilder, noe som er veldig nyttig hvis du vil lage din egen tegneserie ved hjelp av et av disse populære formatene.

En dedikert e-bokleser er absolutt den beste måten å åpne og lese en CBR-, CBZ-, CBT-, CB7- eller CBA-fil, men hvis du er interessert, kan bildene og andre data som utgjør boka manuelt hentes ut og vises individuelt . Dette fungerer fordi, som du lærte ovenfor, er disse tegneseriefilene faktisk bare omdøpt til arkivfiler.

Vær imidlertid oppmerksom på at på grunn av hvordan bildene vanligvis har tittelen, kan ikke å åpne en tegneseriefil på denne måten ikke garantere at bildefilene er i riktig visningsrekkefølge. Dette er bare en nyttig ting å gjøre, så hvis du vil trekke ut et bilde eller to, ikke konsumere tegneserien som den normalt er ment.

For å åpne en CBZ-, CBR-, CBT-, CB7- eller CBA-fil på denne måten, installer en gratis filutpakker som 7-Zip eller PeaZip. Høyreklikk bare på hvilken CDisplay Archived Comic Book-fil du har, og velg å åpne den i filpakkeren. Dette gjøres gjennom 7-Zip > Åpent arkiv alternativ hvis du bruker 7-Zip, men er veldig lik i andre programmer.

Mobile arkiverte tegneserielesere

Hvis du liker å lese tegneseriene dine mens du er på farten, er CDisplayEx, Astonishing Comic Reader og ComicRack gratis CBR / CBZ-lesere for Android-enheter.

iComix og Manga Storm CBR er et par gratis for iPhone, og Chunky Comic Reader og ComicFlow jobber på iPad for å åpne CBZ og CBR-filer.


Hvordan konvertere en arkivert tegneseriefil

Hvis du allerede har et program på datamaskinen din som kan åpne en av disse tegneseriefilene, er det veldig enkelt å konvertere det til et annet format.

Sumatra PDF kan for eksempel lagre CBR-filer i PDF. Caliber konverterer CBR til EPUB, DOCX, PDB og mange andre formater. Sjekk alternativene Lagre som eller Eksporter i et av disse verktøyene for destinasjonsformatet du er ute etter.

Hvis du ikke har en CBR- eller CBZ-leser, eller hvis tegneseriefilen din er liten nok til å raskt lastes opp, anbefaler vi Zamzar eller CloudConvert. Dette er to eksempler på gratis filkonverterere som støtter konvertering av CBR- og CBZ-filer online til formater som PDF, PRC, MOBI, LIT, AZW3 og andre.

B1 Archive er et nettsted som ligner på de to nettopp nevnte som kan konvertere CB7-, CBR-, CBT- og CBZ-filer til andre formater.

Hvis du absolutt trenger å ha din ikke-CBR / CBZ tegneseriefil lagret i et av de mer populære CBR- eller CBZ-formatene, men ingen av disse omformerne fungerer som de skal, husk at du har muligheten til å trekke ut bildene med en fil extractor som vi diskuterte ovenfor, og deretter bygge din egen ved hjelp av et program som GonVisor.


Mer informasjon om disse forkortelsene

Gitt at det er flere filutvidelser nevnt på denne siden, er det viktig å merke seg at noen av dem også tilhører urelaterte teknologibetingelser som bruker dem som akronymer.

For eksempel kan noen CBT-filer i stedet være Computer Based Training-filer, ikke TAR-komprimerte tegneseriefiler. Disse typene CBT-filer inneholder selvfølgelig ikke tegneseriebilder, men er i stedet en slags dokument- eller mediedata og vil bare fungere med det verktøyet som opprettet det.

CBT er også et akronym for fullstendig binært tre, kjernebasert opplæring, Cisco bredbånds feilsøking og datamaskinbasert test.

CBR står også for konstant bithastighet, kjernebasert resonnement, innholdsbasert ruting og kan nås.

CBA kan også bety kontrollbusadresse, nåværende aktive buffere, sammensatt burst-montering eller anropsanalyse.

CBZ er også slang for Cyber ​​Boxing Zone.