Administrere CV-funksjonen i Mac OS

Fortsett er en praktisk metode i macOS og OS X for raskt å returnere deg til det du gjorde i et program sist du brukte det. Den husker vinduet du hadde åpnet når du avslutter en app og åpner den (eller dem) automatisk neste gang du åpner appen.

CV kan være nyttig; det kan også være en av de mest irriterende Mac-funksjonene. Apple trenger å tilby et brukervennlig grensesnitt for å styre hvordan Resume fungerer med individuelle applikasjoner, så vel som det samlede systemet. Inntil det skjer, vil dette tipset gi deg litt kontroll over CV.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for macOS Catalina (10.15) gjennom Mac OS X Lion (10.7).


Hvordan kontrollere CV

Fortsett har en systeminnstilling som lar deg slå funksjonen på eller av globalt. Følg disse trinnene for å slå CV på eller av for alle applikasjoner.

  1. Plukke ut system~~POS=TRUNC fra Apple-menyen eller klikk på ikonet i dock.

  2. Velg general preferanse ruten.

  3. For å aktivere Fortsett, sørg for at boksen ved siden av Lukk vinduer når du avslutter en app gjør ikke har en hake i den. For å deaktivere CV, merker du av i boksen.

    For å aktivere Fortsett i OS X Lion, merker du av i Gjenopprett vinduer når du avslutter og åpner apper på nytt eske.


Det er ikke den beste tilnærmingen til å administrere funksjonen globalt å slå CV på eller av. Du har sannsynligvis ikke noe imot at Mac-en din husker noen applikasjonstilstander og glemmer andre. Det er flere måter å oppnå dette på.


Hvordan bruke CV bare når det er nødvendig

Hvis du slår CV av globalt, kan du fremdeles bruke funksjonen for lagret tilstand fra sak til sak, ved å bruke alternativtasten når du avslutter et program.

Holder nede Alternativnøkkel når du velger Avslutt fra programmets meny endrer menyen "Avslutt" til "Avslutt og beholder Windows." Neste gang du starter applikasjonen, blir den lagrede tilstanden gjenopprettet, inkludert alle åpne programvinduer og dokumentene eller dataene de inneholder.

Du kan også bruke samme fremgangsmåte fra sak til sak for å administrere CV når du slår på det globalt. Denne gangen når du bruker Alternativnøkkelden Avslutt menyoppføringen endres til "Avslutt og lukk alle vinduer." Denne kommandoen får applikasjonen til å glemme alle vinduer og dokumenter som er lagret. Neste gang du starter applikasjonen, åpnes den ved hjelp av standardinnstillingene.