EMLX- og EML-filer (hva de er og hvordan du åpner dem)

En fil med EMLX- eller EML-filtypen er en e-postmeldingsfil som brukes til å lagre en e-postmelding. Selv om disse filformatene brukes av lignende grunner, er de ikke akkurat det samme.

EMLX-filer kalles noen ganger Apple Mail Email-filer fordi de vanligvis er laget med Apples Mail-program for macOS. Dette er vanlige tekstfiler som bare lagrer en enkelt e-postmelding.

EML-filer (uten "X" på slutten) kalles ofte e-postmeldingsfiler og brukes vanligvis av Microsoft Outlook og andre e-postklienter. Hele meldingen (vedlegg, tekst osv.) Lagres.

EMLXPART-filer brukes også av Apple Mail, men som vedleggsfiler i stedet for som de faktiske e-postfilene.


Hvordan åpne en EMLX- eller EML-fil

EMLX-filen din ble nesten helt sikkert opprettet av - og kan åpnes med - Apple Mail, e-postprogrammet som følger med MacOS-operativsystemet.

Apple Mail er ikke det eneste programmet som kan åpne EMLX-filer. Siden disse filene bare inneholder tekst, kan du også bruke et tekstredigeringsprogram som Notepad ++ eller Windows Notepad til å åpne filen. Det er imidlertid mye lettere å lese meldingen hvis du åpner den med Apple Mail.

Når det gjelder en EML-fil, bør du kunne dobbeltklikke på den for å gjøre den åpen med MS Outlook, Outlook Express eller Windows Live Mail, siden alle tre kan åpne formatet.

Mozilla Thunderbird og eM Client er noen populære gratis e-postklienter som kan åpne EML-filer. IncrediMail, GroupWise og Message Viewer Lite er noen få alternativer.

Du kan også bruke et tekstredigeringsprogram for å åpne EML-filer, men bare for å se informasjon om klartekst. Hvis filen for eksempel inneholder noen vedlegg til bilder eller videoer, kan du selvfølgelig ikke se dem med en tekstredigerer, men du kan se til / fra e-postadresser, emne og kroppsinnhold.

Ikke forveksle en EMLX- eller EML-fil med en EMI-fil (en som har store bokstaver "i" i stedet for "L"). EMI-filer er helt forskjellige enn disse filene som inneholder e-postmeldinger. LXFML-filer ser også ut som EMLX / EML-filer, men de er LEGO Digital Designer XML-filer. XML, XLM (Excel Macro) og ELM er noen få eksempler på filer som deler lignende filendelsesbokstaver, men ikke åpnes med de samme programmene.

Hvis du tilfeldigvis har en EMLX- eller EML-fil som ikke er en e-postmeldingsfil og ikke har noen tilknytning til e-postklienter, anbefaler vi at du åpner filen med Notepad ++. Hvis du kan fortelle at det ikke er en e-postmelding når du åpner den med en tekstredigerer, kan det fremdeles være en slags tekst i filen som kan brukes til å identifisere hvilket format filen er i eller hvilket program som ble brukt til å lage den spesifikke EMLX-filen.


Hvordan konvertere en EMLX- eller EML-fil

På en Mac bør du kunne åpne EMLX-filen i Mail og velge å skrive ut meldingen, men velg PDF i stedet for en vanlig skriver.

Selv om vi ikke har prøvd det, kan EMLtoPDF være programmet du trenger for å konvertere en EMLX-fil til EML.

Hvis du trenger å konvertere filen til mbox, bruker du EMLX to mbox Converter-verktøyet.

Verktøy som EML-til-PST og Outlook Import konverterer en EMLX- eller EML-fil til PST hvis du vil konvertere meldingen til et format som er gjenkjent av Microsoft Outlook og lignende e-postprogrammer.

For å konvertere en EML-fil til PDF, PST, HTML, JPG, MS Words DOC og andre formater, bruk Zamzar. Det er en online EML-omformer, noe som betyr at alt du trenger å gjøre er å laste opp filen til nettstedet og velge hvilket format du vil konvertere den til, og deretter laste ned den konverterte filen.

Du kan også konvertere EML til MSG (en Outlook Mail Message-fil) hvis du bruker Outlook. Fra filet > Lagre som menyen, velg MSG som den Lagre som type alternativ. Et annet alternativ (det er gratis) er å bruke den elektroniske EML til MSG-omformeren fra CoolUtils.com.

For å bruke en EMLX- eller EML-fil med Gmail eller en annen e-posttjeneste, kan du ikke "konvertere" den til Gmail. Det beste alternativet er å sette opp en e-postkonto i klientprogrammet, åpne EMLX / EML-filen i klienten og deretter videresende meldingen til deg selv. Det er ikke så tydelig som disse andre metodene, men det er den eneste måten å få meldingsfilen til å blande seg med andre e-poster.


Mer informasjon om EMLX / EML-format

EMLX-filer finnes vanligvis på en Mac i ~ bruker / Bibliotek / E-post / mappe, vanligvis under / Postbokser / [postboks] / Meldinger / undermappe eller noen ganger i undermappen / [konto] / INBOX.mbox/Messages/.

EML-filer kan opprettes fra en rekke e-postklienter. eM Client er et eksempel på et program som lar deg høyreklikke og lagre meldinger i EML-format. 

Legg igjen en kommentar