CAB-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .CAB-filtypen er en Windows Cabinet-fil (de ble tidligere kalt Diamond-filer). De er komprimerte filer som lagrer data relatert til forskjellige Windows-installasjoner som kan involvere enhetsdrivere eller systemfiler.

Microsoft Publisher-programmets Pack and Go-funksjon kan lage CAB-filer som slutter med PUZ-filtypen. Innenfor er alt inkludert i dokumentet, i samme arkivformat som CAB, slik at de kan behandles akkurat som CAB-filer.

InstallShield-installasjonsprogrammet lager også filer med CAB-utvidelsen, men de er ikke relatert til Windows Cabinet-filformat.

Noen enheter kan bruke CAB-filtypen til å lagre fastvarefiler.


Hvordan åpne CAB-filer

Å åpne en Windows Cabinet-fil i Windows starter filen automatisk som et arkiv slik at du kan se hva som er inne. Windows behandler det egentlig som en mappe, og gjør det automatisk; du trenger ikke å laste ned en CAB-åpner for Windows.

Du kan imidlertid også åpne eller pakke ut CAB-filer med et filkomprimeringsverktøy. Å gå denne ruten lar deg åpne CAB-filer på andre operativsystemer som macOS eller Linux. Noen få gratis filutpakkere som fungerer med CAB-filer inkluderer 7-Zip, PeaZip, WinZip, IZArc, The Unarchiver og cabextract.

Hvis du har en PUZ-fil som kommer fra Microsoft Publisher, kan du åpne den med hvilken som helst av filene som er nevnt. Hvis disse programmene ikke gjenkjenner PUZ-filtypen, kan du enten åpne programvaren for filutpakking og deretter bla gjennom PUZ-filen eller endre .PUZ-filtypen til .CAB og prøve på nytt.

InstallShield CAB-filer er ikke det samme som Windows Cabinet-filer, men de kan ekstraheres med unshield.


Installere CAB-filer i Windows

Hvis du har en frakoblet, nedlastet Windows-oppdateringsfil i CAB-format, er en annen måte du kan installere den på via en forhøyet ledetekst. Skriv inn denne kommandoen, og erstatt banen til CAB-filen med banen til den du bruker:

dism / online / add-package /packagepath:"C:filescabname.cab "

Ikke trykk Enter til du har skrevet hele kommandoen. Uansett eventuelle brudd i kommandoen du ser ovenfor, inkluderer du bare mellomrom til du kommer helt til slutt.

Du bør ikke bruke DISM-kommandoen til å installere språkpakker, men i stedet verktøyet lpksetup.exe:

  1. Åpne dialogboksen Kjør med Win + R hurtigtast.

  2. Enter lpksetup (den første bokstaven er en liten bokstav L).

  3. Plukke ut Installer visningsspråk.

  4. Velg Søk for å finne og velge CAB-filen.

  5. Plukke ut neste.

  6. Vent til hele prosessen er ferdig. Det kan ta litt tid.

  7. Du kan lukke skjermen Installere visningsspråk når Progress sier "Fullført".

For å bytte til det nye språket i Windows 10, åpne innstillinger og deretter navigere til Tid og språk, velg deretter Region og språk fanen til venstre. I eldre versjoner av Windows er det kontroll Panel > Klokke, språk og område > Språk. Til slutt velger du språket du vil bruke, og følger instruksjonene som vises, hvis noen.


Hvordan konvertere en CAB-fil

Det er ikke noen filkonverteringsprogrammer vi er klar over som kan gjøre en ren CAB til MSI-konvertering. Du kan imidlertid finne hjelp fra andre InstallShield-brukere i Flexera Community.

WSP-filer er SharePoint Solution Package-filer som brukes av Microsoft SharePoint og komprimeres i CAB-format. Du kan gi nytt navn til WSP-filen til CAB og åpne den som om du hadde en Windows Cabinet-fil.

Du kan konvertere CAB til EXE med IExpress Wizard, et verktøy som følger med Windows. Åpne dialogboksen Kjør med Win + R hurtigtast og skriv deretter inn IExpress.

Hvis du trenger å konvertere CAB til KDZ for å få en Android-firmwarefil i riktig format, følg instruksjonene på BOYCRACKED.


Mer informasjon om CAB-format

Windows kan komprimere en CAB-fil med DEFLATE (som de fleste ZIP-filer), Quantum eller LZX siden formatet støtter alle de tre komprimeringsalgoritmene.

Hvert CAB-arkiv komprimeres som en helhet i stedet for hver fil individuelt. Et CAB-arkiv kan inneholde opptil 65,535 CAB-mapper, og disse mappene kan inneholde like mange filer.

Når en CAB-fil faktisk brukes av et installasjonsprogram, blir filene i den hentet ut etter behov og i den rekkefølgen de er lagret i CAB-filen.

En stor fil kan gjøres om til flere CAB-filer så lenge ikke mer enn 15 filer spenner til neste CAB-fil. Dette betyr at du kan ha opptil 15 filer i en CAB-fil som spenner til neste CAB-fil i serien, og at man til og med kan ha opptil 15.

CAB-filer gjenkjennes av de første fire byte. Hvis du åpner en CAB-fil som en tekstfil med en tekstredigerer, vil du se "MSCF" som de aller første fire bokstavene.

Du kan lage en CAB-fil med makecab.exe, som er inkludert i Windows. Å kjøre en kommando som denne i ledeteksten vil komprimere filen til et CAB-arkiv:

makecab.exe C: filer program.jpg C: filer program.cab

Du kan lese mer om Windows Cabinet-filformatet fra Microsofts Windows Dev Center- og Microsoft Cabinet Format-sider.


Kan du slette CAB-filer?

Det kan være fristende å slette CAB-filer fra datamaskinen din når du ser dusinvis eller hundrevis av dem i en mappe. Det som er ekstremt viktig før du bestemmer deg for dette, er å forstå hvor CAB-filene er og om de er viktige eller ikke.

For eksempel bør CAB-filer i system32-mappen oppbevares uansett. Å prøve å tyde det som er viktig her, kan være veldig forvirrende, og å ta en feil beslutning kan føre til problemer senere, siden Windows kanskje trenger CAB-filen du slettet for å fikse en ødelagt fil.

Imidlertid kan CAB-filer som er relatert til iTunes, DirectX eller et annet tredjepartsprogram, sikkert bli slettet uten å forårsake systemskade, men de kan få programmet til å slutte å fungere eller forhindre at visse oppgaver kjører. Hvis programmet slutter å fungere etter å ha slettet CAB-filene, er det bare å reparere det eller installere det på nytt, men sjansen er stor for at denne typen CAB-filer bare er midlertidige.

På grunn av arten av hva CAB-filer er, er det vanlig å se dem i oppsettfilene til et program. For eksempel inkluderer Microsoft Office-installasjonsprogrammet flere CAB-filer, noen av dem ganske store. Hvis disse blir fjernet, vil det ødelegge installasjonsprogrammet, og du vil ikke kunne bruke disse oppsettfilene til å installere MS Office.

Noe programvare vil dumpe cab_xxxx-filer til C: Windows Temp -mappen mens du installerer oppdateringer eller gjør en annen systemrelatert oppgave. Det er helt trygt å fjerne CAB-filer på dette stedet med mindre datamaskinen din oppdaterer eller installerer programvare aktivt (siden de kanskje brukes den gangen).

Hvis du ikke kan slette CAB-filer fordi de fortsetter å regenerere seg (f.eks. Mappen C: Windows Logs CBS fortsetter å lage LOG- og CAB-filer), kan du prøve å slette den eldste LOG-filen der (eller alle) og deretter fjerne hver CAB-fil fra C: Windows Temp .


Legg igjen en kommentar