BSA-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med BSA-filtypen er en BSARC Compressed Archive-fil. BSA står for Bethesda Software Archive.

Disse komprimerte filene brukes til å oppbevare ressursfiler for Bethesda Softworks dataspill, som lyder, kart, animasjoner, teksturer, modeller osv. Å lagre filer i BSA-arkiver gjør det enklere å organisere dataene enn å ha dem i flere titalls eller hundrevis av separate mapper.

BSA-filer lagres i Data mappen i spillets installasjonskatalog.


Hvordan åpne en BSA-fil

Elder Scrolls og Fallout er to videospill som kan knyttes til BSA-filer, men disse applikasjonene bruker automatisk BSA-filene de finner i riktige mapper - du kan ikke bruke disse programmene til å åpne en BSA-fil manuelt.

For å åpne en BSA-fil for å se innholdet, kan du bruke BSA-nettleseren, BSA Commander eller BSAopt. Alle disse tre programmene er frittstående verktøy, noe som betyr at du bare trenger å laste dem ned til datamaskinen for å kunne bruke dem (dvs. installasjon er unødvendig).

Disse programmene lastes ned i enten en 7Z- eller RAR-fil. Du kan bruke et gratis filpakkerprogram som 7-Zip for å åpne dem. På det notatet bør et filkomprimeringsverktøy som 7-Zip også kunne åpne BSA-filen siden det er en komprimert filtype.

Hvis BSA-filen ikke åpnes i noen av de ovennevnte programmene, kan du ha bedre hell med Fallout Mod Manager eller FO3 Archive. Disse verktøyene er designet for å åpne BSA-filer fra Fallout-videospillet, og kan til og med tillate deg å redigere dem, og gir en smart måte å tilpasse spillingen på.

Hvis du åpner BSA-filen, starter den med et program du ikke vil bruke filen med, kan du endre hvilket program som skal åpne BSA-filer som standard.


Hvordan konvertere en BSA-fil

Å konvertere en BSA-fil til et annet arkivformat (som ZIP, RAR eller 7Z) er sannsynligvis ikke noe du vil gjøre. Hvis du konverterer den, vil ikke videospillet som bruker filen gjenkjenne arkivet lenger, noe som betyr at innholdet i BSA-filen (modeller, lyder osv.) Ikke kan brukes av spillet.

Imidlertid, hvis det er filer i en BSA-fil som du vil konvertere for bruk utenfor videospillet (f.eks. Lydfiler), kan du bruke et verktøy for å pakke ut filer for å trekke ut / pakke ut dataene, og deretter bruke en gratis filkonverterer for å konvertere filene til andre formater.

For eksempel er det kanskje en WAV-fil i BSA-filen du vil ha i MP3-format. Bare trekk ut WAV-filen fra arkivet, og bruk deretter en gratis lydfilkonverter for å konvertere WAV til MP3.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din fremdeles ikke åpnes selv etter å ha prøvd programmene ovenfor, kan du lese filendelsen på nytt for å sikre at du ikke forveksler den med et filformat som deler lignende filendelsesbokstaver.

For eksempel opprettes en BSB-fil (BioShock Saved Game) av BioShock-spillet - du kan ikke åpne den filen med programmene nevnt ovenfor, selv om filtypen ligner på BSA.

BSS er et annet eksempel. Denne filtypen tilhører bakgrunnsbildeformatet som brukes med Resident Evil PlayStation-spillet. BSS-filer kan åpnes på en datamaskin med Reevengi, ikke noen av BSA-filåpnerne ovenfra.

Hvis filtillegget ditt ikke er ".BSA", kan du undersøke den virkelige filtypen for å finne ut hvilke programmer som kan brukes til å åpne eller konvertere den. Du kan til og med ha flaks med å åpne filen som et tekstdokument med en gratis tekstredigerer.


Mer om BSA Files

Elder Scrolls Construction Set Wiki har litt nyttig informasjon om BSA-filer, inkludert hvordan du lager dine egne.

Du kan lese mer om BSA-filer på The Garden of Eden Creation Kit (GECK) fra Bethesda Softworks. Også fra GECK er en side med informasjon om avanserte moddingsteknikker for å endre hvordan spillet fungerer ved å endre BSA-filene.

Legg igjen en kommentar