En gjennomgang av 7-Zip, et gratis filutpakkerprogram

7-Zip er et populært gratis filpakkerprogram basert på åpen kildekode. Det fungerer med Windows 10, 8, 7, Vista og XP, samt Linux via kommandolinjen. Siden den er utgitt av Free Software Foundation, kan du fritt dele 7-Zip med andre under vilkårene i GNU Lesser General Public License.

7-Zip oppretter arkiver i 7z-format med filtypen .7z. Det er enkelt å bruke, fungerer med Windows Shell, støtter kryptering, og er helt gratis for både personlig og kommersiell bruk. Mens Windows inkluderer sitt eget innebygde kompresjonsverktøy, er funksjonene begrenset. Windows kan bare lese og opprette ZIP-filer, og du kan ikke reparere skadede arkiver.

Sikkerhet er også et problem med Windows. Hvis du bruker Windows-komprimeringsverktøyet, vil du ikke kunne kryptere filen. Faktisk vil den dekryptere en tidligere kryptert fil.

Den ukrainske frilansprogrammøren Igor Pavlov eier 7-Zip Copyright (C) og ga ut betaversjonen i januar 1999.

Last ned 7-Zip


Pros

  • Integreres med hurtigmenyen i Windows Utforsker
  • Støtter kryptering når du oppretter nye arkiver
  • Krever ikke registrering
  • Kan brukes i et kommersielt miljø
  • Kan bygge selvutpakkende kjørbare arkiver
  • Kan beregne sjekksummer fra hurtigmenyen
  • Oppsett prøver ikke å installere ekstra programvare
  • For ZIP- og GZIP-formater gir 7-Zip et kompresjonsforhold som er 2-10% bedre enn forholdet som tilbys av PKZip og WinZip
  • Sterk AES-256-kryptering i 7z- og ZIP-format
  • Selvutpakkende mulighet for 7z-format
  • Støtter både et grafisk brukergrensesnitt og et kommandolinjegrensesnitt

Ulemper

  • Ingen bærbart alternativ er tilgjengelig fra utvikleren

Trekk ut fra

001 (002 osv.), 7Z, ARJ, BZ2, BZIP2, CAB, CHM, CHW, CPIO, CRAMFS, DEB, DMG, DOC, EXE, FAT, GZ, GZIP, HFS, HXS, ISO, LHA, LZH, LZMA, MBR, MSI, NTFS, PPT, QCOW2, RAR, RPM, SQUASHFS, SWM, TAR, TAZ, TBZ, TBZ2, TGZ, VDI, VDMK, VHD, WIM, XAR, XLS, XZ, Z01 (Z02, etc. ), Z, ZIP og ZIPX


Komprimere til

7Z, BZIP2, GZIP, TAR, WIM, XZ og ZIP

sikkerhets~~POS=TRUNC

7-Zip kan passordbeskytte 7Z- og ZIP-arkivformater med 256-bit AES-kryptering.

7-Zip gjennomgang

7-Zip er et av de enkleste programvarene for dekompresjon å bruke for både å pakke ut og lage arkiver, selv om det ikke støtter det store antallet utpakningsformater som PeaZip. Andre dekomprimeringsprogrammer støtter utpakking av filer, men fordi 7-Zip er installert tett med Windows Shell, er det veldig rett frem å høyreklikke for å hente ut et arkiv.

7-Zip inkluderer en innebygd filleser som kan finne eller hente ut arkiver. Du kan også teste et arkiv. 7-Zip følger de fleste Windows Explorer-standarder, bortsett fra at 7-Zip viser skjulte filer i motsetning til Windows.

Siden filleseren i utgangspunktet er den samme som File / Windows Explorer, kan du også velge å bruke Windows Shell-integrasjonen til å opprette og trekke ut arkivfiler i stedet for å bruke 7-Zip. Dette betyr at du sjelden kan bruke 7-Zip-produsenter eller åpne 7-Zip File Manager-programmet, men i stedet bruke hurtigmenyen i Windows Utforsker. Bruk av Windows Utforsker kan øke dekompresjonsprosessen.

Mens det offisielle 7-Zip-nettstedet ikke inneholder et bærbart oppsett, kan du ta en på PortableApps.com


Legg igjen en kommentar