Hva er en PAGES-fil?

En fil med PAGES-filtypen er en Pages Document-fil opprettet av Apple Pages tekstbehandlingsprogram. Det kan være et enkelt tekstdokument eller mer komplekst og inkluderer flere sider med bilder, tabeller, diagrammer eller mer.

PAGES-filer er egentlig bare ZIP-filer som ikke bare inneholder dokumentinformasjonen som er nødvendig for Pages, men også en JPG-fil og en valgfri PDF-fil som kan brukes til å forhåndsvise dokumentet. JPG-filen kan bare forhåndsvise den første siden mens PDF-filen kan brukes til å se hele dokumentet.


Hvordan åpne en PAGES-fil

Apples tekstbehandler, Pages, brukes vanligvis til å åpne PAGES-filer, og den fungerer bare på macOS-datamaskiner. Den samme applikasjonen er tilgjengelig for iOS-enheter.

Vær forsiktig når du åpner kjørbare filformater mottatt via e-post eller lastet ned fra nettsteder du ikke er kjent med. Unngå alltid å åpne kjørbare filer fra kilder du ikke er kjent med. Heldigvis er PAGES-filer vanligvis ikke en bekymring.

En rask måte å vise PAGES-filer i Windows eller et annet operativsystem er imidlertid å laste den opp til Google Drive. Se hvordan du konverterer PAGES-filen nedenfor hvis du trenger å åpne dokumentet i et annet program eller hvis du ikke har Pages installert.

En annen metode er å trekke ut forhåndsvisningsdokumentene fra PAGES-filene, som kan gjøres med hvilket som helst filutvinningsverktøy som støtter ZIP-formatet (som er de fleste av dem). Våre favoritter er 7-Zip og PeaZip.

Hvis du laster ned PAGES-filen online eller via et e-postvedlegg, endrer du før du lagrer den Lagre som type alternativ til Alle filer og deretter navnet satt . Zip på slutten. Hvis du gjør det, vises filen som en ZIP-fil, slik at du bare kan dobbeltklikke på den uten å trenge et tredjepartsverktøy for filutpakking.

Når du har hentet filene fra arkivet, går du til Quicklook mappe og åpne Thumbnail.jpg for å se en forhåndsvisning av den første siden i dokumentet. Hvis det er en Preview.pdf fil der også, kan du forhåndsvise hele PAGES-dokumentet.

Det er ikke alltid en PDF-fil innebygd i en PAGES-fil, siden skaperen må velge å lage PAGES-filen på en måte som støtter å legge til PDF-en der inne (det kalles å lage den med "ekstra forhåndsvisning av informasjon" inkludert).


Hvordan konvertere en PAGES-fil

Du kan konvertere PAGES-filen din online ved hjelp av Zamzar. Last opp filen der, og du får muligheten til å konvertere PAGES-filen til PDF, DOC, DOCX, EPUB, PAGES09 eller TXT.

Sider kan også konvertere PAGES-filen til Word-formater, PDF, ren tekst, RTF, EPUB, PAGES09 og ZIP.

Mer informasjon om PAGES-filer

Når en PAGES-fil lagres i iCloud gjennom Pages-programmet, endres filtypen til .PAGES-TEF. De kalles offisielt Pages iCloud Document-filer.

En annen lignende filtype er PAGES.ZIP, men de tilhører versjoner av Pages utgitt mellom 2005 og 2007, som er versjoner 1.0, 2.0 og 3.0.

PAGES09-filer er produsert av versjoner av sider 4.0, 4.1, 4.2 og 4.3, som ble utgitt mellom 2009 og 2012.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Det første du bør gjøre hvis du ikke kan åpne PAGES-filen, er å legge merke til operativsystemet du bruker. Hvis du bruker Windows, har du sannsynligvis ikke et program installert som kan åpne PAGES-filen, så hvis du dobbeltklikker på den, kommer du sannsynligvis ikke langt.

Husk også at selv om du har tenkt å åpne filen som en ZIP-fil, må du enten gi nytt navn til .PAGES-delen av filnavnet til .ZIP eller åpne PAGES-filen direkte med et verktøy som 7-Zip.

Noe annet å vurdere er at noen filtyper ser veldig like ut, men det betyr ikke nødvendigvis at formatene er de samme eller at de kan åpne med de samme programvarene. For eksempel, selv om filtypene deres er nesten identiske, er PAGES-filer slett ikke relatert til PAGE-filer (uten "S"), som er HybridJava Web Page-filer.

Windows bruker en fil som heter pagefile.sys for å hjelpe med RAM, men den har heller ikke noe å gjøre med PAGES-filer.


Legg igjen en kommentar