AVI-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Stående for Audio Video Interleave, en fil med AVI-filtypen er et vanlig filformat utviklet av Microsoft for lagring av både video- og lyddata i en enkelt fil.

AVI-formatet er basert på RIFF (Resource Interchange File Format), et containerformat som brukes til å lagre multimediedata.

AVI er vanligvis mindre komprimert enn andre, mer populære formater som MOV og MPEG, noe som betyr at en AVI-fil vil være større enn den samme filen i et av de mer komprimerte formatene.


Hvordan åpne en AVI-fil

Du kan ha problemer med å åpne AVI-filer fordi de kan kodes med en rekke video- og lydkodeker. En AVI-fil kan spille bra, men en annen kanskje ikke fordi de bare kan spilles av hvis de riktige kodeksene er installert.

Windows Media Player er inkludert i de fleste versjoner av Windows og skal kunne spille de fleste AVI-filer som standard. Hvis en AVI-fil ikke kan spilles av i Windows Media Player, kan du prøve å installere den gratis K-Lite Codec-pakken.

VLC, ALLPlayer, Kodi og DivX Player er noen andre gratis AVI-spillere du kan prøve hvis WMP ikke fungerer for deg.

De fleste nettbaserte lagringstjenester vil også spille AVI-filer når de lagres der. Google Drive er et av mange eksempler.

Noen enkle og gratis AVI-redaktører inkluderer Avidemux, VirtualDub, Movie Maker og Wax.


Hvordan konvertere en AVI-fil

Noen ganger kan du konvertere en fil ved å bare åpne den i en visning (som et av programmene ovenfra) og deretter lagre den i et annet format, men dette er sannsynligvis ikke tilfelle med de fleste AVI-spillere.

I stedet er den enkleste og mest effektive måten å konvertere en AVI-fil til et annet format å bruke en gratis filkonverterer. En av favorittene våre, Any Video Converter, konverterer AVI til MP4, FLV, WMV og en rekke andre formater.

Et annet alternativ, hvis AVI-filen er ganske liten, er å bruke en online AVI-omformer som Zamzar, FileZigZag, OnlineVideoConverter eller Online-Convert.com. Etter at du har lastet opp AVI-filen din til et av disse nettstedene, kan du konvertere den til en rekke formater som 3GP, WEBM, MOV eller MKV, inkludert lydformater (MP3, AAC, M4A, WAV, etc.). Du må da laste ned den konverterte filen tilbake til datamaskinen for å bruke den.

Hvis det er en bestemt filtype du trenger for å konvertere AVI-filen din som du ikke ser oppført ovenfor i eksemplene våre, kan du klikke deg videre til de nettbaserte AVI-konverteringssidene for å finne en liste over formater du kan konvertere AVI-filen til. Hvis du for eksempel bruker FileZigZag, kan du besøke siden for konverteringstyper for å se en full liste over støttede formater.

Se vår liste over gratis videokonverteringsprogrammer og online-tjenester for enda flere gratis AVI-omformere, hvorav noen også fungerer som en gratis AVI-editor.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes med programmene nevnt ovenfor, kan det hende du har lest feil filtypen feil, noe som betyr at du teknisk åpner noe annet enn en AVI-fil.

For eksempel, mens filtypen kan se ut som ".AVI", kan den være i et helt annet filformat som AV, AVS (Avid Project Preferences), AVB (Avid Bin) eller AVE.

Legg igjen en kommentar