Hvordan lage Google Docs Landscape

Mange tror Google Docs er begrenset når det gjelder stil og format. Men sannheten er at det er veldig enkelt å lage Google Docs liggende format.

Du trenger bare å vite hvilke menyalternativer som vil endre dokumentformatet til liggende. Det er til og med mulig å gjøre liggende formatering til standardformatet for alle Google Docs-dokumentene dine.

Dessverre kan du ikke ha stående og liggende sider i et enkelt Google-dokument. Se nedenfor for noen tips og triks for kanskje å få det du er ute etter.


Å lage Google Docs Landscape Format

Hvis du allerede har et eksisterende dokument lagret i Google Dokumenter, og du vil omformatere det til landskapet, vil følgende trinn gjøre det.

  1. Når dokumentet ditt er åpent i Google Dokumenter, velger du Fil fra menyen og velger Sideoppsett.

  2. Sideoppsett vindu, aktiver Landskap. dette vil automatisk deaktivere portrettmodus. Her kan du også justere margene hvis du vil.

  3. Plukke ut OK å lukke Sideoppsett vinduet og gå tilbake til dokumentet ditt som vises i liggende modus.

  4. Velg og dra boksene på hjørnet eller siden av fotografiene i dokumentet du vil strekke over hele siden.

  5. Når du er ferdig med å formatere dokumentet, lagrer Google Dokumenter automatisk alle endringer i dokumentet.


Angi liggende format som Google Dokumenter som standard

Hvis du vil at dokumentene dine i Google Dokumenter skal åpnes automatisk i liggende modus, kan du angi liggende som standardformat.

Du kan gjøre dette i trinnet over der du aktiverer liggende modus ved å velge Angi som standard før du klikker OK å redde.

Nå, hver gang du åpner et nytt dokument i Google Dokumenter, starter det i liggende modus.

Hvis du noen gang vil bytte den tilbake til portrettmodus, må du følge de samme trinnene som ovenfor, men aktivere Portrett istedenfor Landskap.


Alternerende landskap og portrett i Google Dokumenter

Dessverre er det ingen måte å alternere sideformater i Google Dokumenter.

Det er imidlertid en løsning slik at hvis du planlegger å skrive ut eller konvertere dokumentet til PDF, kan du skrive ut sider i alternerende formater.

  1. Når dokumentet ditt er åpent i Google Dokumenter, velger du filet fra menyen og velg Skrive ut.

  2. Skrive ut vindu, velg Endring etter Destinasjon. Velg Lagre som PDF for å endre destinasjonen til et PDF-dokument.

    Hvis du foretrekker å skrive ut på et papirdokument i stedet for PDF, kan du endre destinasjonen til skriveren din hvis du har konfigurert Google Cloud Print.

  3. Endre sider utvalg fra Alle til egendefinerte sider valg under det, som lar deg angi et tilpasset sideområde. Skriv inn området med sider du vil skrive ut i gjeldende format.

  4. Plukke ut Spar, og lagre filen på et sted på datamaskinen du vil huske.

    Inkluder sidetallene i filtittelen så senere mens du slår sammen dokumentene, vet du hvilke sider som er i hver lagrede fil.

  5. Gå gjennom trinnene i den første delen av denne veiledningen for å endre formatet på dokumentet fra liggende modus til portrettmodus.

  6. Gjenta trinn 1 - 4 ovenfor for å skrive ut de neste par sidene i dokumentet i portrettmodus.

  7. Fortsett å endre formatet på dokumentet og skrive ut deler av dokumentet. Når du er ferdig, vil du ha flere PDF-dokumenter lagret for alle sidene i originaldokumentet.

    Det kan hende du må sette inn deleskift mellom sider for å holde dokumentteksten organisert på de riktige sidene når du endrer dokumentformatering frem og tilbake.

  8. Til slutt, bruk hvilken som helst stasjonær eller online PDF-redigerer for å slå sammen de individuelle PDF-filene tilbake til ett dokument. Når du er ferdig, vil du se at dokumentet ditt nå har individuelle sider eller seksjoner i forskjellige formater.

  9. Hvis du har valgt å skrive ut sidene til skriveren din, kan du på dette tidspunktet sette sidene sammen i et enkelt dokument.


Legg igjen en kommentar