EPRT-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med EPRT-filtypen er en eDrawings-fil. Den inneholder en representasjon av en 2D- eller 3D-tegning generert fra et CAD-program.

EPRT-filer blir vanligvis opprettet slik at en 3D-tegning enkelt kan overføres på nettet og vises gratis selv av en uerfaren bruker. Formatet er ikke bare lett, men også skrivebeskyttet, noe som betyr at det ikke kan gjøres endringer i den originale modellen.

EDRW og EASM er to andre lignende eDrawings-filformater.


Hvordan åpne en EPRT-fil

EPRT-filer kan åpnes med den gratis eDrawings Viewer-programvaren.

Programmet eDrawings Viewer lar deg bevege deg rundt i delen i et 3D-rom, zoome, skrive ut, kjøre en animasjon som viser alle sider av tegningen, beskytte EPRT-filen med et passord og stemple tegningen med ord som endelig, kun internt bruk , godkjent, ugyldig, foreløpig osv.

SOLIDWORKS fra Dassault Systemes vil også åpne EPRT-filer.

Mye av en EPRT-fil eksisterer i ren tekst, noe som betyr at du kan bruke en gratis teksteditor for å åpne den som et tekstdokument. Imidlertid er det tydeligvis ikke ruten du vil gå hvis du er interessert i å se 3D-modellen. For det, hold deg til et av programmene vi nevnte ovenfor.

Vi vet ikke om noe annet format som bruker .EPRT-filtypen, men hvis filen ikke åpnes med disse programmene, eller du vet at den ikke er en tegningsfil, kan du prøve å åpne den med en tekstredigerer. Det er vanligvis litt tekst helt i begynnelsen eller slutten av en fil som kan hjelpe deg med å identifisere hvilket format det er i.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne EPRT-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne disse filene, kan du endre filtilknytningen i Windows.


Hvordan konvertere en EPRT-fil

De mest populære filformatene, som PDF og MP4, kan konverteres til andre formater med et gratis filkonverteringsverktøy. Men med EPRT-filer, må du bruke et program som det som er nevnt nedenfor.

Hvis du åpner en EPRT-fil i eDrawings Viewer, kan du bruke filet > Lagre som -menyen for å konvertere EPRT-filen til HTM, BMP, TIF, JPG, PNG og GIF.

Det er også et alternativ for å konvertere EPRT til EXE (eller ZIP med en EXE automatisk lagret i den) slik at du kan sende EPRT-filen til noen andre som ikke har eller ikke vil installere en EPRT-visning. EXE-filen de får åpner tegningen uten annen CAD-programvare installert.

SOLIDWORKS-programmet vi koblet til ovenfor kan brukes til å eksportere EPRT-filen til andre CAD-relaterte filformater som FBX, OBJ, DWG, og noen andre lignende.

Så vidt vi vet er det ingen måte å konvertere standard EPRT-filen til STL med mindre dette alternativet uttrykkelig var tillatt under opprettelsen av filen. Når EPRT-filen er i STL-format, kan den deretter konverteres til SLDPRT via SOLIDWORKS.


Legg igjen en kommentar