Slik løser du Hal.dll-feil i Windows 7, 8, 10 og Vista

Hal.dll-feil i Windows 7, Windows 8, Windows 10 og Windows Vista kan vises på en av flere forskjellige måter:

  • Windows kunne ikke starte fordi følgende fil mangler eller er skadet: C: Windows system32 hal.dll. Installer en kopi av ovennevnte fil på nytt.
  • Kan ikke finne Windows System32 hal.dll
  • C: Windows System32 Hal.dll mangler eller er skadet: Vennligst installer en kopi av filen ovenfor.

Hal.dll-feil vises alltid kort tid etter at datamaskinen er startet, men før Windows starter helt.

Hal.dll-feil i Windows XP er vanligvis forårsaket av andre problemer enn i senere versjoner av Windows. Vennligst se Hvordan fikse Hal.dll feil i Windows XP i stedet.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.


Årsak til Hal.dll feil

En blå skjerm av død (BSOD) i Windows 8.

Åpenbart kan et problem med hal.dll DLL-filen være årsaken til hal.dll-feilen, for eksempel hvis filen er ødelagt eller slettet.

En annen mulig årsak er en ødelagt harddisk, men i de fleste tilfeller som vi har sett i Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista mangler hal.dll-feil på grunn av problemer med hovedstartkoden.


Slik løser du Hal.dll-feil i Windows 7, 8, 10 og Vista

Dette problemet gjelder alle utgaver av Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista, inkludert både 32-biters og 64-biters versjoner av disse operativsystemene.

  1. Start datamaskinen på nytt. Selv om det ikke er veldig sannsynlig, kan hal.dll-feilen være forårsaket av et midlertidig problem som en omstart kan ta seg av. Det er verdt et forsøk.

    Siden hal.dll feil vises før Windows har startet helt, vil du sannsynligvis ikke kunne starte datamaskinen på nytt. Dessverre må du tvinge en omstart i stedet. Se Hvordan starte noe på nytt for å få hjelp til å gjøre det.

  2. Sjekk oppstartssekvensen i BIOS. Hvis BIOS er konfigurert slik at oppstartsrekkefølgen først viser en annen harddisk enn den med den vanligste kopien av Windows installert på, kan det være problemet.

    Hvis du nylig har installert en intern harddisk, koblet til en ekstern harddisk, gjort endringer i BIOS eller blinket BIOS, må du sørge for at du gir riktig mulighet til denne muligheten!

  3. Utfør en oppstartsreparasjon. Oppstartsreparasjonsprosessen i Windows 7 og Vista er et automatisert Windows-oppstartsrettingsverktøy og vil ofte fikse hal.dll-problemer forårsaket av korrupsjon av selve hal.dll-filen.

  4. Oppdater volumstartkoden for å bruke BOOTMGR. Hvis oppstartskoden for volumet er ødelagt eller er konfigurert for en annen oppstartsadministrator enn BOOTMGR, kan det hende du ser at en hal.dll mangler feil.

    Et problem med volumstartkoden er den vanligste årsaken til hal.dll-feil i Windows 7, 8, 10 eller Vista. Grunnen til at vi viser det som det fjerde feilsøkingstrinnet er fordi de tre første er så enkle å prøve. Men hvis du er komfortabel med å jobbe med avanserte verktøy på Windows, kan du gi denne en sjanse først.

  5. Test harddisken din. Det er mulig på dette tidspunktet at problemet kan være maskinvarerelatert.

    Bytt ut harddisken hvis testen du kjører på harddisken mislykkes, og installer deretter Windows 10, 8, 7 eller Vista igjen på den nye stasjonen.

  6. Fullfør en ren installasjon av Windows. Denne typen Windows-installasjonsmetode sletter alt på harddisken og installerer en ny kopi av Windows.

    En ren installasjon vil løse enhver programvarebasert (korrupsjon, etc.) årsak til en hvilken som helst hal.dll-feil du ser, men det er noe du bare bør gjøre hvis du er sikker på at harddisken din fungerer som den skal og du har prøvde all annen feilsøking av programvare.

  7. Ingenting fungerer? Se hvordan fikser jeg datamaskinen min? for en fullstendig liste over supportalternativene dine, pluss hjelp med alt underveis som å finne ut reparasjonskostnader, få filene dine av, velge en reparasjonstjeneste og mye mer.


Legg igjen en kommentar