17 måter å bruke minimal ADB og Fastboot på

Hvis du aldri har hørt om Minimal ADB og Fastboot, er det et enkelt, men kraftig verktøy som lar deg skrive kommandoer for å kontrollere din USB-tilkoblede Android-telefon.

Noen ting som vanlige Android-brukere kanskje vil gjøre med Android kan virke for kompliserte. Selv noe så enkelt som å overføre filer til eller fra telefonen din krever flere trinn enn det burde.

Med Minimal ADB og Fastboot kan du gjøre ting som å overføre filer, finne serienummeret, eller til og med ta en full sikkerhetskopi av telefonen din med bare en enkelt kommando.


Sette opp Minimal ADB og Fastboot

Minimal ADB og Fastboot er tilgjengelig for Windows, MacOS og Linux. Her er en guide om hvordan du konfigurerer Minimal ABD på systemet ditt.

Når Minimal ADB og Fastboot er installert, trenger du bare å aktivere USB-feilsøking på telefonen. Det er bare noen få enkle trinn for å gjøre dette.

  1. Aktiver utviklermodus ved å gå inn i innstillinger, trykk Om enheten (eller Om telefonen), og fortsett å tappe på Bygg nummer til du ser et varsel om at utviklermodus er aktivert.

  2. Nok en gang, gå inn på innstillinger. Du skal nå se a Utviklermuligheter ikon. Trykk på dette, bla ned til USB-feilsøking, og aktiver det.

  3. Avslutt innstillinger. Disse endringene lar Minimal ADB og Fastboot-verktøyet koble til og kontrollere telefonen din.

Nå er du klar til å komme i gang med å utstede kommandoer til telefonen din.

Bare koble Android-telefonen din til datamaskinen med en USB-ledning, og start deretter Minimal ADB og Fastboot. Du ser et kommandovindu dukker opp.

For å kontrollere at Minimal ADB og Fastboot kan kommunisere med telefonen din, er det bare å gi kommandoen: aDB-enheter.

Under Liste over tilkoblede enheter, vil du se en tilfeldig kode ved siden av ordet enhet.

Dette betyr at verktøyet Minimal ADB og Fastboot kan se telefonen din, og du er klar til å utstede nyttige kommandoer.


Overfør filer til og fra Android

Det er mange måter å flytte filer og data mellom en Android-telefon og andre enheter. Imidlertid krever de fleste av disse metodene flere trinn eller kompliserte tilkoblinger.

Med Minimal ADB og Fastboot, når du har konfigurert datamaskinen og telefonen en gang for å tillate ADB-kommandoer, trenger du aldri å konfigurere den igjen.

Overføring av filer er like enkelt som å skrive en enkel kommando, og filene overføres.

  1. Åpne Minimal ADB og Fastboot, og sørg for at den kan se enheten din ved å skrive aDB-enheter kommando.

  2. Kommandoen for å flytte filer fra datamaskinen din til telefonen er ADB-trykk. For å flytte filer fra telefonen til datamaskinen din er kommandoen Adb pull.

    Hvis du kjenner banen der filen din er (som et bilde), kan du skrive inn hele kommandoen som inkluderer kilden og destinasjonen, slik:

    adb pull /sdcard/dcim/camera/20181224_131245.jpg c: / temp / bilder /

    Du ser en status som viser en vellykket hentet fil.

  3. Du finner den overførte filen i den andre katalogen du har angitt.

Du kan flytte filer fra datamaskinen til telefonen din med en enkel kommando på samme måte. Bare reverser kilde- og destinasjonskatalogene.

Hvis du for eksempel vil plassere et bilde fra datamaskinen på telefonen, skriver du bare inn adb push c: temp images mypicture.jpg / sdcard / dcim / bilder.

Dette vil opprette en kopi av filen på telefonen din i katalogen / sdcard / dcim / images.


Naviger gjennom mapper på Android

Hvis du ikke vet banen til filen på Android-enheten din, kan du bruke spesielle kommandoer som heter ADB shell kommandoer for å finne filen.

Det er flere skallkommandoer som kan være veldig nyttige å navigere gjennom mappene på telefonen.

  • ls: Viser innholdet i en katalog.
  • cd: Endrer katalogen.
  • rm: Fjern filer eller kataloger.
  • mkdir: Opprett en ny katalog.
  • cp: Kopier filer eller kataloger.
  • mv: Flytt eller gi nytt navn til filer.

Med ADB-skallkommandoen kan du kombinere disse kommandoene ved å skille dem med et semikolon.

For eksempel for å navigere til en katalog på telefonen for å finne bilder:

  1. typen adb skall ls for å se alle katalogene på telefonen din.

  2. typen adb shell cd sdcard; ls for å navigere inn i sdcard-katalogen og vise alle filene der. Hver kommando atskilt med semikolon utføres i rekkefølge.

  3. Fortsett å legge til kommandoen for å navigere dypere inn i underkataloger til du finner filene du leter etter. For eksempel å skrive adb shell cd sdcard; cd dcim; CD-kamera; ls viser deg alle bildene du har tatt med kameraet ditt.

  4. Når du har funnet filene du ønsker, kan du utstede Adb pull kommandoen beskrevet i forrige avsnitt for å overføre disse filene til datamaskinen.


Fjerninstallere eller avinstallere Android-apper eksternt

Den vanligste måten folk installerer apper på Android på, er å søke gjennom Google Play-butikken og installere apper derfra.

Google Store overfører automatisk installasjonsfilen (kjent som en APK-fil) til telefonen din og starter den. Alt dette skjer automatisk og bak kulissene.

Imidlertid er det mange nettsteder der du kan laste ned apper som ikke er tilgjengelige på Google Play. Disse lar deg laste ned APK-filen til datamaskinen din. Du kan deretter installere APK-en eksternt på telefonen din ved hjelp av en enkel abd installere kommando.

Slik fungerer det:

  1. Aktiver installasjon av ukjente apper på telefonen din. På Android Nougat finner du dette under innstillinger, trykk Sikkerhet, og aktiver Ukjente kilder. På Android Oreo finner du dette under innstillinger, trykk Apper og varsler, og velg Installer ukjente apper.

  2. Last ned APK-filen fra nettstedet der du fant appen. Ett populært nettsted for å finne apper utenfor Google Play-butikken er APK Mirror. Lagre filen et sted på datamaskinen din hvor du vil huske.

  3. Til slutt, med telefonen din koblet til datamaskinen din, start Minimal ABD og Fastboot. Skriv kommandoen i ledeteksten ADB installasjon .apk.

    Erstatte med banen og navnet på APK-filen. I eksemplet ovenfor er APK-filen lagret i c: temp og filen er protonmail.apk.

  4. Denne kommandoen overfører automatisk APK-filen til Android-enheten, og kjører deretter installasjonsprogrammet. Når installasjonsprogrammet er ferdig, ser du appen vises i listen over apper som er installert på telefonen din.

  5. Du kan også avinstallere apper ved hjelp av ADB avinstallere kommando. Men før du kan gjøre dette, må du vite hele pakkenavnet på appen som er installert på telefonen din.

    Gjennomgå alle pakkene som er installert på telefonen din ved å skrive adb shell pm listepakker.

    Søk gjennom denne listen for å finne navnet på appen du vil installere.

  6. Avinstaller appen ved å skrive adb avinstallere .

    Erstatte med det fulle navnet på apppakken du fant i listen.

  7. Når du har kjørt kommandoen, ser du ordet "suksess". Appen vil forsvinne fra applisten på Android-telefonen din.


Ta en full sikkerhetskopi av Android-telefonen din

Har du noen gang hatt Android-telefonen din død, og du har mistet alt på den?

For folk som bruker telefonen hele tiden til bilder og arbeid, kan et slikt scenario føles som en virkelig katastrofe. Unngå det ved å bruke ADB Minimal og Fastboot for å lagre en full sikkerhetskopi til datamaskinen din.

Prosessen er enklere enn du kanskje tror.

De ADB-sikkerhetskopi kommandoen har en liste over parametere som du kanskje aldri trenger å bruke, siden du bare skriver ADB-sikkerhetskopi kommandoen fungerer bra med standardparametere.

Disse parametrene inkluderer:

  • -f: Angi stedet der du vil lagre sikkerhetskopien på datamaskinen.
  • -apk | -noapk: Angi om du vil sikkerhetskopiere alle APK-filer for appene du har installert.
  • -delt | -nodelt: Sikkerhetskopier også delt lagring (som et SD-kort).
  • -alle: Sikkerhetskopier hver app i stedet for bare individuelle.
  • -system | nosystem: Spesifiser om du vil sikkerhetskopiere systemapplikasjoner eller ikke.
  • : Identifiser individuelle apppakker for å sikkerhetskopiere.

Den enkleste måten å ta sikkerhetskopi på er bare å bruke parametrene -apk, -all og -f.

Kommandoen for å gjøre dette er:

adb backup -apk -all -f C: temp phone_backup Samsung_Backup.ab

Dette vil utløse en melding der du vil bekrefte full sikkerhetskopi, og kryptere den hvis du ønsker det.

Når du har bekreftet, starter full sikkerhetskopi.

Det kan ta noen minutter før full sikkerhetskopiering er fullført.

Når den gjør det, kan du finne hele sikkerhetskopifilen i banen du har angitt.

Hvis telefonen din noen gang dør, og du mister alt på den, kan du utføre full gjenoppretting når telefonen er reparert ved å skrive kommandoen:

ADB gjenopprette .ab

Dette vil laste opp hele sikkerhetskopien din tilbake til telefonen og gjenopprette alt tilbake til det normale igjen. Hvis du har valgt å sikkerhetskopiere APK-filene, vil til og med alle de originale appene installeres på nytt.

Få informasjon om Android-telefonen din

Hver gang du kontakter kundestøtte for produsenten av telefonen din eller en hvilken som helst teknisk supportlinje, må de noen ganger vite detaljer om telefonen din som ikke alltid er enkle å finne.

Med Minimal ADB og Fastboot kan du hente all slags informasjon om telefonen din.

  • adb shell ip -f inet addr show wlan0: Gir den gjeldende IP-adressen til telefonen din i nettverket.
  • adb shell getprop ro.boot.serialno: Viser deg serienummeret til telefonen din.
  • adb shell getprop ro.build.version.release: Viser versjonen av Android OS som er installert på telefonen.
  • adb shell netstat: Viser alle gjeldende nettverkstilkoblinger som er aktive fra telefonen din.

De adb shell getprop kommandoen gir deg tilgang til et stort utvalg av detaljer om telefonen din i tillegg til serienummeret og OS-utgivelsen. For å se hele samlingen, skriv bare inn adb shell getprop, og du vil se en liste over alle detaljer, inkludert gjeldende verdi.

Det er mye enklere å skrive en enkelt kommando fra datamaskinen din for å hente denne informasjonen fra telefonen enn å grave gjennom Innstillinger-menyen for å prøve å finne dem.


Legg igjen en kommentar