ATOM-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ATOM-filtypen er en Atom Feed-fil lagret som en ren tekstfil og formatert som en XML-fil.

ATOM-filer ligner RSS- og ATOMSVC-filer ved at de brukes av ofte oppdaterte nettsteder og blogger for å publisere innhold til Atom-feedlesere. Når noen abonnerer på en Atom-feed gjennom et feedleserverktøy, kan de holde seg oppdatert på alt nytt innhold som nettstedet publiserer.

Selv om det er fullt mulig å ha en .ATOM-fil på datamaskinen din, er det lite sannsynlig. Normalt er den eneste gangen du ser ".atom" når den er lagt til på slutten av en URL som bruker Atom Feed-filformatet. Derfra er det mindre vanlig å lagre ATOM-filen på datamaskinen din enn å kopiere Atom-feedlenken og lime den inn i feedleserprogrammet.

ATOM-filer.

ATOM-filer har ingenting å gjøre med Atom-teksteditoren eller med telekomforkortelsen AToM, som betyr Enhver transport over MPLS (Multi-Protocol Label Switching).


Hvordan åpne en ATOM-fil

ATOM-filer fungerer på omtrent samme måte som RSS-filer, så de fleste feedlesertjenester, programmer og apper som fungerer med RSS-filer, vil også fungere med ATOM-filer.

RssReader og FeedDemon er to eksempler på programmer som kan åpne Atom-feeder. Hvis du bruker Mac, kan Safari-nettleseren også åpne ATOM-filer, og det samme kan NewsFire.

Noen av disse programmene (FeedDemon er et eksempel) kan bare åpne en online Atom-feed, som en du kan oppgi en URL for, noe som betyr at de ikke nødvendigvis lar deg åpne en .ATOM-fil du har på datamaskinen din.

RSS Feed Reader-utvidelsen fra feeder.co for Chrome-nettleseren kan åpne ATOM-filer du finner på nettet og umiddelbart lagre dem i feedleseren i nettleseren. Det samme selskapet har en feedleser tilgjengelig her for Firefox-, Safari- og Yandex-nettleserne, som også skal fungere.

Du kan også bruke et gratis teksteditor for å åpne ATOM-filer, men hvis du gjør det, kan du bare lese dem som et tekstdokument for å se XML-innholdet. For å faktisk bruke ATOM-filen slik den er ment å brukes, må du åpne den med en av ATOM-åpnerne ovenfor.


Hvordan konvertere en ATOM-fil

Siden formatene er så relatert, kan du konvertere Atom-feeder til andre feedformater. For eksempel for å konvertere Atom til RSS, bare lim inn Atom-feedens URL i denne gratis online Atom til RSS-omformeren for å produsere en RSS-lenke.

Atom-feedleserutvidelsen for Chrome nevnt ovenfor kan konvertere en ATOM-fil til OPML. For å gjøre det, last Atom-feedet inn i programmet og bruk deretter Eksporter feeder til OPML alternativet fra innstillingene for å lagre OPML-filen på datamaskinen din.

For å bygge inn Atom-strømmen i HTML, bruk Atom til RSS-omformeren ovenfor og legg den nye URL-en inn i denne RSS til HTML-omformeren. Du får et skript du kan legge inn i HTML for å vise feeden på ditt eget nettsted.

Siden en ATOM-fil allerede er lagret i XML-format, kan du bruke en enkel teksteditor til å "konvertere" den til XML-format, som ganske enkelt vil endre filtypen fra .ATOM til .XML. Du kan også gjøre dette manuelt ved å bare gi nytt navn til filen for å bruke .XML-suffikset.

Hvis du vil at feedinnholdet skal vises i et lesbart regnearkformat slik at du enkelt kan se tittelen på artikkelen, URL-en og beskrivelsen, alt som rapportert av Atom-feedet, er det bare å konvertere Atom-feed til CSV. Den enkleste måten å gjøre det på er å bruke Atom til RSS-omformeren ovenfor og deretter koble RSS-URL-en til denne RSS til CSV-omformeren.

For å konvertere en ATOM-fil til JSON, åpne .ATOM-filen i et tekstredigeringsprogram eller i nettleseren din slik at du kan se tekstversjonen av den. Kopier alle dataene og lim dem inn i denne RSS / Atom til JSON-omformeren, i venstre seksjon. Bruke RSS til JSON -knappen for å konvertere den til JSON, og deretter trykke Last ned for å lagre JSON-filen på datamaskinen din.


Legg igjen en kommentar