Slik løser du kode 31-feil i Windows

Kode 31-feilen er en av flere Enhetsbehandling-feilkoder. Det er forårsaket av en rekke årsaker som hindrer Windows i å laste inn driveren for den bestemte maskinvareenheten. Uansett årsaken er feilsøking av en feilkode 31 ganske grei.

Hvis du ser kode 31-feilen på Microsoft ISATAP-adapteren i Windows Vista, kan du ignorere feilen. I følge Microsoft er det ingen faktisk feil.

Kode 31-feilen vil nesten alltid vises på følgende måte:

Denne enheten fungerer ikke ordentlig fordi Windows ikke kan laste inn driverne som kreves for denne enheten. (Kode 31)

Skjermen din kan se slik ut:

Web / Tim Fisher

Detaljer om Enhetsbehandling-feilkoder som kode 31 er tilgjengelige i Enhetsstatus-området i enhetens egenskaper. Se Hvordan vise enhetens status i Enhetsbehandling for å få hjelp.

Enhetsbehandling feilkoder er eksklusive for Enhetsbehandling. Hvis du ser kode 31-feilen andre steder i Windows, er sjansen stor for at det er en systemfeilkode som du ikke bør feilsøke som Enhetsbehandling-problem.

Kode 31-feilen kan gjelde hvilken som helst maskinvareenhet i Enhetsbehandling, men de fleste kode 31-feil vises på optiske stasjoner som CD- og DVD-stasjoner.

Ethvert av Microsofts operativsystemer kan oppleve en Code 31 Device Manager-feil, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og mer.


Hvordan fikse en kode 31-feil

  1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke allerede har gjort det. Code 31-feilen kan komme fra en midlertidig minnefeil.

  2. Installerte du en enhet eller endret i Enhetsbehandling rett før kode 31-feilen dukket opp? I så fall er det mulig at endringen du gjorde forårsaket kode 31-feilen.

    Angre endringen hvis du kan, start PCen på nytt, og sjekk igjen for kode 31-feilen.

  3. Rull driveren tilbake til en versjon før oppdateringene dine.

  4. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige Enhetsbehandling-relaterte endringer.

  5. Slett registerverdiene for UpperFilters og LowerFilters. En vanlig årsak til kode 31-feil er korrupsjon av to registerverdier i registernøkkelen DVD / CD-ROM-stasjonsklasse.

    Slette lignende verdier i Windows-registeret kan også være løsningen på en kode 31-feil som vises på en annen enhet enn en DVD- eller CD-stasjon. UpperFilters / LowerFilters-opplæringen som er lenket ovenfor, viser deg nøyaktig hva du trenger å gjøre.

    Noen mennesker har hatt hell med å slette hele nøkkelen som inneholder UpperFilters og LowerFilters-verdiene. Hvis sletting av de spesifikke verdiene ikke løser kode 31-feilen, kan du prøve å sikkerhetskopiere nøkkelen du identifiserte i opplæringen ovenfor, og deretter slette nøkkelen, starte den på nytt, importere nøkkelen fra sikkerhetskopien og starte den på nytt.

  6. Oppdater driverne for enheten. Å installere de siste driverne som produsenten har levert for en enhet med kode 31-feilen, er en sannsynlig løsning på dette problemet.

  7. Installer Microsoft ISATAP-nettverkskortet på nytt hvis kode 31-feilen er relatert til at MS ISATAP-adapteren ikke fungerer som den skal.

    Åpne Enhetsbehandling og få tilgang til Handling > Legg til eldre maskinvare skjerm. Start veiviseren og velg Installer maskinvaren som jeg manuelt velger fra en liste (Avansert). Klikk gjennom trinnene og velg nettverkskort > Microsoft > Microsoft ISATAP-adapter fra listen.

  8. Bytt ut maskinvaren. Som en siste utvei, må du kanskje erstatte maskinvaren som har kode 31-feilen.

    Det er også mulig at enheten ikke er kompatibel med denne versjonen av Windows. Sjekk Windows HCL for å være sikker.

    Hvis du er overbevist om at maskinvare ikke er årsaken til denne bestemte kode 31-feilen, kan du prøve en reparasjonsinstallasjon av Windows. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve en ren installasjon av Windows. Vi anbefaler ikke å gjøre noen av dem før du prøver å bytte ut maskinvaren, men du må kanskje gi dem et skudd hvis du ikke har andre alternativer.


Legg igjen en kommentar