PSP-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med PSP-filtypen er sannsynligvis en Paint Shop Pro Image-fil. I likhet med Photoshops PSD-format kan PSP-filer lagre guider, lagdelte bilder og andre ting som er vanlige med avansert programvare for bilderedigering.

Noen PSP-filer kan i stedet være Photoshop Preferences-filer som lagrer innstillinger for Adobe Photoshop. For eksempel er det en Brushes.psp-, Patterns.psp- og Styles.psp-fil for å lagre innstillinger som er spesifikke for disse funksjonene.

PL / SQL Server-sidefiler som får tilgang til databaseinformasjon gjennom SQL-kommandoer, er tekstfiler som også bruker .PSP-filtypen.

Versjoner av Paint Shop Pro nyere enn PSP 8 bruker .PSPIMAGE-filtypen i stedet.


Hvordan åpne en PSP-fil

PSP-filer kan åpnes med Corel PaintShop Pro, Adobe Photoshop, ACD Systems Canvas, Chasys Draw IES, IrfanView (med et plugin), GIMP, og muligens også noen andre populære foto- og grafiske verktøy.

PSP-filer som brukes av Photoshop og Photoshop Elements for lagring av preferanser, trenger sannsynligvis aldri å åpnes manuelt. Dette skyldes at PSP-filene er lagret i Photoshop-installasjonskatalogen og brukes automatisk når programmet er åpent og brukes.

PL / SQL Server-sidefiler som er i .PSP-format kan vises i en nettleser og redigeres med et tekstredigeringsprogram som Notisblokk i Windows.

Hvis Notisblokk er for grunnleggende for deg, kan du se vår liste over beste gratistekstredigerere for å få bedre alternativer.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne PSP-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne PSP-filer, kan du se hvordan vi endrer standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å lage den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en PSP-fil

Hvis PSP-filen er en bildefil, kan du konvertere den til et annet bildeformat som JPG eller TIF med det gratis IrfanView-programmet.

Denne gratis online PSP til JPG-omformeren er et annet alternativ for å konvertere PSP til JPG. Det er annerledes enn IrfanView fordi du må laste opp PSP-filen til nettstedet for å konvertere den, men det er sannsynligvis også mye raskere enn å laste ned og installere IrfanView bare for å konvertere filen.

PSP-filer kan inneholde lag som PSD-filer, men jeg er ikke klar over en filkonverterer som kan bevare disse lagene og konvertere PSP direkte til PSD. Imidlertid kan du selvfølgelig bare konvertere PSP til JPG og deretter åpne den med Photoshop for å lagre den til PSD - igjen, dette beholder imidlertid ikke lagene.

Det er ingen grunn til å konvertere en Photoshop Preferences-fil til et nytt format fordi filer av denne typen er laget spesielt for Photoshop, slik at de ikke fungerer i noen annen applikasjon selv under et annet format.

PL / SQL Server-sidefiler kan lagres i hvilket som helst annet tekstbasert format ved hjelp av et tekstredigeringsprogram.

Noen programmer lar deg rippe eller kopiere et PSP-spill (PlayStation Portable) til en ISO-fil. Hvis du trenger å konvertere den ISO-filen til en CSO-fil, kan du bruke Format Factory.


Bruke PSP-filer for å tilbakestille Photoshop

Hvis du opplever rare problemer med Photoshops paneler og verktøy, kan du fjerne disse PSP-filene slik at standardinnstillingene blir gjenopprettet.

Her er standardplasseringen til PSP-filene i Windows og macOS:

  • Windows: C: Brukere [brukernavn] AppData Roaming Adobe Adobe Photoshop Adobe Photoshop Innstillinger
  • MacOS: // Bibliotek / Innstillinger / Adobe Photoshop-innstillinger /

En annen måte å tilbakestille innstillinger i Photoshop som ikke innebærer å slette PSP-filene manuelt, er å trykke og holde nede andre+Ctrl+Skift (Windows) eller Alternativ+Kommando+Skift (Mac) hurtigtast når du åpner Photoshop — du blir bedt om å slette innstillingene (PSP-filene).

Legg igjen en kommentar