Oversiktsvisning i PowerPoint eller OpenOffice

Oversiktsvisning viser all tekst i lysbildene i en presentasjon i Microsoft PowerPoint og Open Office Impress. Ingen grafikk vises i disposisjonsvisning. Denne visningen er nyttig for redigeringsformål og kan skrives ut for bruk som et sammendrag.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint for Microsoft 365, og Open Office Impress.


Se og skriv ut med oversiktsvisning

Når du bare vil se teksten i en PowerPoint- eller Impress-presentasjon, slår du på disposisjonsvisning.

  1. Gå til Utsikt.

  2. Plukke ut Oversiktsvisning for å vise en oversikt over teksten i lysbildefeltet. Ingen grafikk vises.

  3. For å skrive ut omrisset, gå til filet og velg Skrive ut.

  4. Ved siden av Layout velger du i skjermbildet for utskriftsinnstillinger Skissere fra listen.

  5. Gjør eventuelle andre endringer du ønsker i utskriftsinnstillingene, og velg Skrive ut for å skrive ut omrisset.


Andre PowerPoint-visninger

PowerPoint inneholder flere andre visningsalternativer. Den du velger, avhenger av hva du gjør den gangen. I tillegg til disposisjonsvisning, som brukes til å generere tekstbeskrivelser, tilbyr Powerpoint andre visninger, inkludert:

  • Normal: Bruk denne visningen når du jobber med lysbildene; det er her det meste av redigeringen av lysbildet skjer. Den inkluderer lysbildefeltet til venstre på skjermen, et stort lysområde og et avsnitt nederst for å skrive notater til presentasjonen. Slå Notat-ruten på og av ved å velge Merknader i statuslinjen nederst på skjermen. For å få tilgang til normalvisning, gå til Utsikt og velg Normal, eller velg Normal i statuslinjen.

  • Skyv sortering: Ordner miniatyrbilder av lysbildene horisontalt. Denne visningen er nyttig når du vil omorganisere lysbildene eller vise skjulte lysbilder. For å få tilgang til lysbildesorteringsvisningen, gå til Utsikt og velg Skyv sortering, eller velg Skyv sortering fra statuslinjen.

  • Merknadsside: Viser en redusert versjon av hvert lysbilde og presentatørnotatene som ble skrevet inn nederst på hvert lysbilde. Du kan skrive ut notatene for publikum eller kun for presentatørbruk. For å se notatsiden, gå til Utsikt og velg Merknadsside.


Legg igjen en kommentar