JAR-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Hva å vite

  • En JAR-fil er en Java-arkivfil.
  • Åpne en med en nettleser (JRE må være installert).
  • Konverter til EXE med Eclipse.

Denne artikkelen forklarer hva en JAR-fil er, de forskjellige måtene du kan åpne en avhengig av hvordan du vil bruke den, og hvordan du konverterer en til EXE eller ZIP.


Hva er en JAR-fil?

En fil med .JAR-filtypen er en Java Archive-fil som brukes til å lagre Java-programmer og spill i en enkelt fil. Noen inneholder filer som får dem til å fungere som frittstående apper, og andre har programbiblioteker som andre programmer kan bruke.

JAR-filer er ZIP-komprimerte og lagrer ofte ting som CLASS-filer, en manifestfil og applikasjonsressurser som bilder, lydklipp og sikkerhetssertifikater. Siden de har plass til hundrevis eller til og med tusenvis av filer i komprimert format, er det enkelt å dele og flytte JAR-filer.

Java-kompatible mobile enheter kan bruke JAR-filer som spillfiler, og noen nettlesere har temaer og tillegg i JAR-format.


Hvordan åpne JAR-filer

Java Runtime Environment (JRE) må installeres for å åpne kjørbare JAR-filer, men merk at ikke alle JAR-filer er kjørbare. Når du er installert, kan du bare dobbeltklikke på JAR-filen for å åpne den.

Noen mobile enheter har JRE innebygd. Når Java er installert, kan det også åpnes i en nettleser, som Firefox, Safari, Edge eller Internet Explorer (men ikke Chrome).

Siden JAR-filer er komprimert med ZIP, kan en hvilken som helst filkompressor åpne en for å se innholdet som er inne. Dette inkluderer programmer som 7-Zip, PeaZip og jZip

En annen måte å åpne JAR-filer på er å bruke følgende kommando i ledeteksten, og erstatte yourfile.jar med navnet på din egen JAR-fil:

java -jar yourfile.jar

Siden du kanskje trenger forskjellige programmer for å åpne forskjellige JAR-filer, kan du se Slik endrer du standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows hvis det automatisk åpnes i et program du ikke vil bruke det med.


Feil ved åpning av JAR-filer

På grunn av sikkerhetsinnstillinger i Windows-operativsystemet og i noen nettlesere, er det slett ikke uvanlig å se feil når du prøver å få tilgang til Java-applikasjoner.

For eksempel kan "Java Application Blocked" sees når du prøver å laste inn en Java-applet. "Sikkerhetsinnstillingene dine har blokkert et program som ikke er klarert fra å kjøre." kan løses ved å angi sikkerhetsnivået i Java Kontrollpanel-appleten.

Hvis du ikke kan åpne Java-appletter selv etter at du har installert JRE, må du først sørge for at Java er aktivert i nettleseren din og at Kontrollpanel er riktig konfigurert til å bruke Java. Start nettleseren på nytt helt ved å lukke alle åpne vinduer og deretter åpne hele programmet på nytt.

Sjekk også at du kjører den nyeste versjonen av Java. Hvis du ikke er det, kan du gå tilbake til den JRE-lenken ovenfor og installere den nyeste versjonen.


Hvordan konvertere en JAR-fil

Du kan dekompilere en JAR-fils CLASS-filer til Java-filer ved hjelp av JavaDecompilers.com-nettstedet. Last opp JAR-filen dit og velg hvilken dekompilator du vil bruke.

Konvertering av et Java-program slik at det kan brukes på Android-plattformen vil kreve filkonvertering fra JAR til APK. Et alternativ kan være å kjøre JAR-filen i en Android-emulator slik at programmet oppretter en APK-fil automatisk. Imidlertid ser det ut til at den enkleste måten å få et Java-program på Android på er å bare kompilere APK fra den opprinnelige kildekoden.

Du kan lage kjørbare JAR-filer i programmeringsapplikasjoner som Eclipse.

WAR-filer er Java Web Archive-filer, men du kan ikke konvertere en JAR-fil direkte til en WAR-fil siden WAR-formatet har en bestemt struktur som JAR ikke har. I stedet kan du bygge en WAR og deretter legge til JAR-filen i lib-katalogen slik at klassene i JAR-filen er tilgjengelige for bruk. WizToWar kan hjelpe deg med å gjøre dette.

Å lage en ZIP-fil fra en JAR-fil er like enkelt som å gi nytt navn til filtypen fra .JAR til .ZIP. Dette utfører faktisk ikke en filkonvertering, men det lar programmer som bruker ZIP-filer, som 7-Zip eller PeaZip, lettere åpne JAR-filen.

Mer informasjon om JAR-format

Hvis du trenger hjelp til å pakke programmer i JAR-filer, kan du følge denne lenken for instruksjoner på Oracle-nettstedet.

Bare en manifestfil kan inkluderes i et JAR-arkiv, og den må være på META-INF / MANIFEST.MF-stedet. Den skal følge syntaksen for navnet og verdien atskilt med et kolon, som Manifest-versjon: 1.0. Denne MF-filen kan spesifisere klassene som applikasjonen skal lastes inn.

Java-utviklere kan signere applikasjonene sine digitalt, men det signerer ikke selve JAR-filen. I stedet blir filene i arkivet oppført med de signerte sjekksummen.


Legg igjen en kommentar