AMR-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med AMR-filtypen er en adaptiv multi-rate ACELP Codec-fil. ACELP er en komprimeringsalgoritme for menneskelig tale som står for Algebraic Code Excited Linear Prediction.

Derfor er Adaptive Multi-Rate en komprimeringsteknologi som brukes til å kode lydfiler som primært er talebaserte, som for taleopptak og mobiltelefonapplikasjoner.

For å redusere båndbreddebruk når det ikke spilles lyd i filen, bruker AMR-formatet teknologier som Discontinuous Transmission (DTX), Comfort Noise Generation (CNG) og Voice Activity Detection (VAD).

AMR-filer lagres i ett av to formater, avhengig av frekvensområdet. Metodikken og den spesifikke filtypen kan variere på grunn av dette. Det er mer om det nedenfor.

Web / Derek Abella

AMR er også et akronym for agentmeldingsrouter og lyd / modemstigerør (et utvidelsesspor på hovedkortet), men de har ingenting å gjøre med Adaptive Multi-Rate-filformatet.


Hvordan spille en AMR-fil

Mange populære lyd- / videospillere åpner AMR-filer som standard. Dette inkluderer VLC, AMR Player, MPC-HC og QuickTime. For å spille av filen med Windows Media Player kan det hende at K-Lite Codec Pack kreves.

Audacity er hovedsakelig en lydredigerer, men den støtter å spille av filen, og det har selvfølgelig den ekstra fordelen at du også kan redigere lyden.

Noen Apple-, Android- og BlackBerry-enheter lager også AMR-filer for taleopptak, så de skal kunne spille dem uten en spesiell app.


Hvordan konvertere en AMR-fil

Hvis filen er ganske liten, anbefaler vi at du bruker en gratis filkonverterer online. Den beste online AMR-omformeren er sannsynligvis FileZigZag fordi den kan konvertere filen til MP3, WAV, M4A, AIFF, FLAC, AAC, OGG, WMA og andre formater uten å måtte laste ned programvaren til datamaskinen din.

Et annet alternativ for å konvertere det er med media.io. Som FileZigZag, kjører den helt i nettleseren din. Bare last opp filen der, fortell formatet du vil at den skal konverteres til, og last deretter ned den nye filen til datamaskinen din.

I tillegg til AMR Player ovenfra, som ikke bare kan spille, men også konvertere dette formatet, er det en håndfull andre omformere som kan lastes ned.

Et program som er nevnt i de nedlastbare AMR-omformerne er Freemake Audio Converter, men selskapet som leverer det programmet lager også en som heter Freemake Video Converter. Vi nevner dette programmet fordi det hovedsakelig regnes som en videofilkonverterer, men det støtter også formatet. Nedlasting kan vise seg å være gunstig i fremtiden hvis du noen gang trenger å konvertere en videofil.


Mer informasjon om AMR-filer

Enhver AMR-fil har et av disse formatene: AMR-WB (Wideband) eller AMR-NB (smalbånd).

Adaptive Multi-Rate - WideBand (AMR-WB) filer støtter et frekvensområde fra 50 Hz til 7 kHz og bithastigheter på 12.65 kbps til 23.85 kbps. De kan bruke AWB-filtypen i stedet.

AMR-NB-filer har imidlertid en bithastighet på 4.75 kbps til 12.2 kbps og kan også ende på .3GA.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke ser ut til å få filen din til å åpne med forslagene fra oven, må du dobbeltsjekke at du leser filtypen riktig. Det er lett å forveksle det med en som er stavet på samme måte, men lignende filtyper betyr ikke at filformatene er like eller at de kan brukes med de samme programvareverktøyene.

For eksempel ser AMP-filtypen veldig ut som AMR, men er ikke engang litt relatert. Følg denne lenken for å lære mer om AMP-filer hvis det er filformatet du faktisk har å gjøre med.

Noen andre filutvidelser som kan forveksles med denne, inkluderer AMC (AMC Video), AML (ACPI Machine Language), AM (Automake Makefile Template), AMV (Anime Music Video), CAMREC, AMS (Adobe Monitor Setup) og AMF (Tilsetningsstoffproduksjon).

Siden dette formatet er basert på 3GPP-containerformatet, er 3GA en annen filtype dette formatet kan bruke. 3GA brukes til lyd, så ikke forveksle den med 3GP-videokontainerformatet.

I tillegg til det, og for å gjøre det enda mer forvirrende, er AMR-WB-filer som ender med AWB, veldig like i stavemåte til AWBR-filer som er WriteOnline WordBar-filer som brukes med Clicker. Igjen har de to formatene ingenting å gjøre med hverandre og fungerer ikke med de samme applikasjonene.


Legg igjen en kommentar