Hvordan sende en stor video fra iPhone

iPhones er gode for å ta opptak, men å sende en stor video fra iPhone krever vanligvis ekstra ikke-åpenbare trinn. Hvis du prøver å sende noen en video som er lengre enn et par minutter, vil du uunngåelig få en varsel som forteller deg at klippet ditt må beskjæres eller reduseres.


Forståelse av grensene for sending av iPhone

Den mest åpenbare måten å sende en video fra en iPhone er å bruke lagerteksten eller e-postappene, men iMessage-innholdsgrenser på er 100 MB per melding, og Mail-appen begrenser vedlegg til 20 MB.

bildekreditt: Kinson C Photography / Moment Open / Getty Images

Nysgjerrig på hvor mye video du kan spille inn på en iPhone? Nyere iPhoner kan ta 4K-opptak med opptil 60 bilder per sekund, som tilsvarer omtrent 400 MB per minutt for en video. Selv skyting på 720p HD i et par minutter vil generere innhold som er for stort til å sendes direkte gjennom Meldinger.


Hvordan sende lange videoer fra iPhone ved hjelp av AirDrop

For å dele en stor video fra iPhone med en nærliggende iOS- eller macOS-enhet, er AirDrop ofte den raskeste og enkleste metoden. Det er ingen grenser for videostørrelsen og ikke behov for å laste ned flere apper.

  1. Forsikre deg om at mottakeren er i nærheten og at den er slått på.
  2. Forsikre deg om at mottakeren er konfigurert til å godta AirDrop-filer.
    • På iOS: Gå til innstillinger > general > Airdrop, og trykk deretter på enten Kontakter bare eller Alle.

    • På macOS: Søk etter AirDrop i Spotlight eller åpne appen direkte fra Søkeren. Når du har åpnet, klikker du på Tillat meg å bli oppdaget av, og klikk deretter på enten Kontakter bare eller Alle.

  3. Deretter åpner du Bilder appen på den sendende enheten.

  4. Finn videoen du vil sende, og trykk for å åpne den.

  5. Trykk på aksje ikonet.

  6. Du vil se delingspanelet, inkludert AirDrop-ikonet. Etter noen sekunder bør du se en liste over tilgjengelige enheter.

    Hvis du ikke ser mottakerenheten, vent et øyeblikk på at listen oppdateres automatisk, eller trykk på Airdrop ikonet.

  7. Trykk på ikonet for mottakeren.

  8. Overføringen starter automatisk. Avhengig av størrelsen på videoen kan det ta litt tid å sende den, men vær tålmodig og unngå å flytte enhetene for langt fra hverandre. Du vet at videoen har kommet når den vises i Bilde-appen på den mottakende iOS-enheten eller i Nedlastinger på macOS.

AirDrop er vanligvis ganske stabilt, men hvis du prøver å sende flere videoer som er større enn noen få hundre megabyte, kan overføringen mislykkes. Av denne grunn er det best å overføre en video om gangen.


Hvordan sende en stor video fra iPhone ved hjelp av iCloud

Det er mange skylagringstjenester tilgjengelig, men hvis du har en iPhone, har du sannsynligvis allerede en iCloud-konto. iCloud kommer med 5 GB gratis lagringsplass som standard, som kan brukes til å dele lange videoer og andre store filer. Hvis filen din er innenfor grensen på 5 GB, er Mail Drop det beste alternativet.

Mail begrenser vedlegg til 20 MB. Imidlertid lar Mail Drop-funksjonen deg dele filer som går opp til 5 GB i størrelse via en direkte e-postkobling. Etter at lenken er delt, har mottakeren 30 dager på å laste ned filen.

Hvis videoen din er over 100 MB, må du være koblet til Wi-Fi for at Mail Drop skal fungere. Selv om klippet allerede er sikkerhetskopiert til iCloud-kontoen din, tillater Mail deg ikke å sende det som et vedlegg gjennom mobildata alene.

  1. Åpne Bilde appen og trykk på videoen du vil dele.

  2. Trykk på aksje ikonet.

  3. Dette åpner delingsmenyen. Trykk på Post ikonet.

  4. Du blir ført til en e-postkomponentside med vedlegget ditt automatisk lagt til nederst i meldingen. Legg til mottaker og emne, og skriv deretter e-postmeldingen din som vanlig.
  5. Trykk på Send.

  6. Du ser en melding om at vedlegget ditt er for stort til å sendes. Det gir deg muligheten til å bruke Mail Drop. Trykk på Bruk Mail Drop da vil meldingen begynne automatisk å sendes.

  7. Hvis videovedlegget ditt ikke allerede er sikkerhetskopiert til iCloud, begynner overføringsprosessen i bakgrunnen. E-postadressen din sendes etter at opplastingen er fullført.

Sende iPhone-videoer større enn 5 GB

Selv om iCloud vanligvis er nyttig for å sikkerhetskopiere iPhone-filene dine, for deling av videoer som er større enn 5 GB, er en annen tjeneste som Dropbox, Microsoft OneDrive eller Google Drive ofte et bedre alternativ.

Legg igjen en kommentar