Hvordan bruke Facebook på Apple Watch

Selv om Facebook ikke har en offisiell app for Apple Watch, er det mulig å bla gjennom Facebook på håndleddet i stedet for å nå frem til iPhone. Og Apple har gjort dette enda enklere ved å legge WebKit, motoren til Safari-nettleseren, inn i Apple Watch-operativsystemet med watchOS 5-oppdateringen. Dessverre inkluderte Apple faktisk ikke Safari-appen, så du må hoppe gjennom et par ringer for å starte Facebook på Apple Watch.

WatchOS 5 er ikke kompatibel med den originale Apple Watch, men den er kompatibel med Apple Watch Series 1-4.


Slik åpner du Facebook på Apple Watch (watchOS 5)

Selv om det ikke er en Safari-nettleser på Apple Watch, tillater WebKit-motoren introdusert i watchOS 5 at en full nettside kan åpnes når du trykker på en lenke i en e-post eller tekstmelding. Og mens disse nettsidene ikke har all funksjonaliteten til din iPhone eller laptop, noe som betyr at du ikke vil kunne se YouTube-videoer, kan du konsumere mest annet innhold fra Facebook. Faktisk formateres Facebook automatisk for Apple Watch-skjermen, så du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å lese oppdateringer.

Apple inc.

  1. Først vil du sende deg en e-postmelding. Plasser følgende i e-posten på en linje for seg selv: https://www.facebook.com
  2. E-postmeldingen skal sendes til en konto du har satt opp for Mail-programmet på iPhone. Dette lar deg lese e-postmeldingen på Apple Watch.
  3. På Apple Watch starter du Mail-appen og navigerer til innboksen til e-postklienten der du adresserte e-posten. Når du åpner innboksen, sveiper du ned på skjermen for å tvinge e-postklienten til å laste ned nye meldinger.
  4. Etter at e-post meldingen vises på Apple Watch, åpner du meldingen og klikker på Facebook-lenken.
  5. Etter at Facebook er lastet inn, må du logge på kontoen din. Den gode nyheten er at Apple Watch vil huske påloggings informasjonen din, så du trenger bare å logge inn en gang.

Hvorfor en e-postmelding i stedet for en tekstmelding? En tekstmelding sendt til deg selv vil også få jobben gjort, men det som er bra med en e-postmelding er muligheten til å flagge den. Dette vil gjøre det lettere å finne e-posten i fremtiden når du vil bla gjennom Facebook på Apple Watch. Flaggede meldinger vises som en ekstra postboks under Gmail, Yahoo! og andre selskaper.

Du kan flagge e-postmeldingen med Facebook-lenken ved å holde fingeren nede på Apple Watch-skjermen mens meldingen er på skjermen. En meny dukker opp. Bare trykk Flagg og e-postmeldingen vises i den merkede innboksen for enkel fremtidig referanse.

Dette trikset fungerer også med de fleste andre nettsteder, men avanserte funksjoner som streaming av video fungerer kanskje ikke, noe som betyr at ingen streaming fra Netflix til klokken din ... ennå.


Slik bruker du Facebook Messenger på Apple Watch

Hvis du først og fremst snakker med venner, trenger du ikke en løsning for å bruke Facebook Messenger på Apple Watch. Du trenger bare å laste ned Messenger-appen. Hvis du allerede har Messenger på iPhone, bør du faktisk allerede ha tilgang til Facebook Messenger på Apple Watch, men det kan være satt til ikke å vises på klokken din.

  1. Åpne Watch-appen på iPhone. (En rask måte å gjøre dette på er å starte søkelys og skrive inn "watch".)
  2. Hvis du vil sjekke om Messenger allerede er installert, trykker du på Min klokke -knappen nederst på skjermen, og bla ned til du kommer til delen "Installed On Apple Watch". Hvis Messenger er oppført, trykker du på det for å bekrefte Vis app på Apple Watch er slått på.

  3. Hvis du trenger å legge til appen i Apple Watch, trykker du på Søk knappen nederst på skjermen og skriv "Messenger" i søkeboksen.

  4. Facebooks Messenger-app skal være nær toppen. Trykk på eller knappen med skyen for å laste ned appen til klokken din.


Legg igjen en kommentar