CFM-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med CFM-filtypen er en Cold Fusion Markup-fil. De kalles noen ganger Cold Fusion Markup Language-filer, som kan sees på som forkortet CFML.

Cold Fusion Markup-filer er websider som består av spesifikk kode som gjør at skript og applikasjoner kan kjøres på en ColdFusion-webserver.

CFM er også kort for teknologiuttrykk som ikke har noe med CFM-filer å gjøre, som konfigurasjonsfiladministrasjon, content flow manager, Code Fragment Manager og Cyber ​​Fed Model.


Hvordan åpne en CFM-fil

CFM-filer er tekstbaserte, noe som betyr at de kan åpnes som en tekstfil med hvilken som helst teksteditor, for eksempel Notisblokk i Windows eller Brackets. Programmer som disse viser innholdet på filen riktig.

Andre programmer kan også åpne CFM-filer, som Adobes ColdFusion- og Dreamweaver-programvare, samt New Atlantas BlueDragon.

Sjansene er imidlertid at med mindre du er nettutvikler, burde en CFM-fil du møter, sannsynligvis ikke blitt presentert for deg på den måten. Med andre ord, en server et sted som feilaktig ga deg en CFM-fil i stedet for den brukbare filen du forventet.

Hvis du for eksempel lastet ned en CFM-fil fra et sted du forventet å være i et format som PDF eller DOCX, vil ikke en PDF-leser åpne CFM og vise kontoutskriften, og heller ikke Microsoft Word vil vise deg at gratis gratulasjonskortmal når den ender i CFM.

I disse tilfellene kan du prøve å gi nytt navn til filen og erstatte .cfm-delen med .xyz, der "xyz" er formatet du forventet - for eksempel .pdf eller .docx. Prøv deretter å åpne filen som du opprinnelig planla.


Hvordan konvertere en CFM-fil

Tatt i betraktning den tekstbaserte karakteren til en CFM-fil, er det liten grunn til å bruke et filkonverteringsprogram. Imidlertid kan en CFM-fil lagres eller konverteres til HTM / HTML for å kunne vises i en nettleser, men all funksjonalitet som tilbys av ColdFusion-serveren vil selvfølgelig gå tapt.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, er det sannsynlig at du har å gjøre med en helt annen fil. Dette kan skje hvis du har lest feil filtypen feil. Noen filer deler vanlige filtypenetter og bokstaver, men det betyr ikke nødvendigvis at formatene deres er relatert, og at filene kan åpnes i samme programvare.

For eksempel kan CFF se ut som CFM, men filer som bruker utvidelsen brukes av programvaren Modelmaker. CMF er lik, men kan tilhøre Connected Backup-formatet som brukes av Connected Backup-programmet. En annen er FCM, eller fCraft World-filer, som brukes av fCraft.

Hvis filen ikke ender i noen av disse filtypene, kan du undersøke utvidelsen på slutten av filnavnet for å finne ut hvilket format den er i og hvilket program du trenger å ha på datamaskinen din for å åpne den.


Legg igjen en kommentar