Feil 0x80070643: Hva det er, og hvordan fikser jeg det

Når en Windows-oppdatering ikke installeres, kan feilkoden 0x80070643 vises som følger:

 • Kunne ikke installere den (dato) - 0x80070643

Feil 0x80070643 kan også oppstå når du installerer eller oppdaterer en Windows-app.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.

vectorplusb / istock / Getty Images


Årsaker til Feil 0x80070643

Feil 0x80070643-meldingen er vanligvis et resultat av systeminnstillinger som ble konfigurert feil, en malware- eller virusinfeksjon, en driverfeil, ødelagte eller manglende systemfiler eller gamle versjoner av programmer som ikke ble fjernet riktig da en ny versjon ble lastet ned. En 0x80070643-feil kan også oppstå når en Windows-datamaskin eller nettbrett slås feil eller kobles fra en strømkilde mens den er i bruk.

Slik løser du feil 0x80070643

Prøv disse trinnene i rekkefølgen som er oppført til meldingen forsvinner og oppdateringen er vellykket:

 1. Prøv å installere på nytt. Noen ganger vil det prøve å installere eller oppdatere på nytt, så det er verdt å prøve minst en gang til før du fortsetter med ytterligere feilsøking.

 2. Last ned filen på nytt. Hvis du lastet ned en oppdatering eller en app og den viser feilmeldingen 0x80070643, kan filen ha blitt ødelagt under nedlastingsprosessen. Last ned den igjen for å se om det løser problemet.

  Slett de originale filene du lastet ned først, slik at du ikke ved et uhell installerer disse filene i stedet for den nye nedlastingen.

 3. Avinstaller og installer appen på nytt. Hvis 0x80070643-feilen oppstår under en appoppdatering, kan den eksisterende versjonen av appen være ødelagt. Bruk avinstalleringsprogrammet for Windows for å fjerne programmet, og installer det deretter på nytt. Den nyeste versjonen skal installeres, slik at du ikke trenger å oppdatere den.

  For å avinstallere en app raskt i Windows 10, høyreklikker du navnet på den i Start-menyen og velger Avinstaller.

 4. Sjekk internettforbindelsen. Hvis en oppdatering krever tilkobling til en online server, kan en buggy internettforbindelse stoppe installasjonsprosessen. Hvis en Internett-hastighetstest avslører en svak forbindelse, er det flere måter å fikse en treg internettforbindelse på.

 5. Lukk alle andre programmer. Noen ganger kan kjøring av andre programmer påvirke en oppdatering eller installasjon ved å få tilgang til viktige filer og bruke enhetsressurser. Lukk alle åpne programmer på Windows-PCen, og avslutt alle programmer som kan kjøre i bakgrunnen (som Telegram eller Skype).

 6. Sett gjeldende nedlastinger på pause. Andre nedlastinger og oppdateringer kan forstyrre appen du prøver å oppdatere. I Windows 10 åpner du Microsoft Store-appen og velger ellipser (...) øverst til høyre, og velg deretter Nedlastinger og oppdateringer. Forsikre deg om at ingen andre apper blir oppdatert eller installert, og prøv deretter installasjonen på nytt.

 7. Start datamaskinen på nytt. En omstart av Windows-PC kan fikse en rekke Windows-feil.

 8. Kjør feilsøkingsprogrammet for Windows Update. Windows Update-feilsøkingsprogrammet skanner og retter problemer knyttet til operativsystem- og appoppdateringer. På Windows 10, gå til innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Feilsøk > Windows Update og velg Kjør feilsøking.

  Hvis du ser 0x80070643-feilen når du kjører, installerer eller oppdaterer en relativt gammel programvare, kjører du Feilsøking for programkompatibilitet, som du finner på samme skjerm som feilsøkingsprogrammet for Windows Update.

 9. Installer det nyeste .NET Framework. Et ødelagt .NET Framework kan forårsake installasjons- og oppdateringsfeil. Forsikre deg om at den siste .NET Framework-oppdateringen fra Microsoft er installert på datamaskinen.

 10. Kjør .NET Framework Repair Tool. Hvis du har den siste .NET Framework-oppdateringen, og du fremdeles får 0x80070643-feilen, kjører du .NET Framework Repair Tool.

 11. Deaktiver antivirusprogramvare. Antivirusprogrammer er beryktet for å be om konflikter med appinstallasjon og systemfunksjoner. Slå av all slik programvare du har installert, og prøv deretter oppdateringen eller installasjonen på nytt.

  Slå på antivirusprogrammet igjen etter at du har fullført denne oppgaven.

 12. Utfør en SFC-skanning. En SFC-skanning kan oppdage og fikse ødelagte systemfiler på en datamaskin. For å kjøre en skanning, åpne Kommandoprompt, skriv inn sfc / scannow, Og trykk deretter Enter.

 13. Start Windows Installer på nytt. En feil i Windows Installer genererer noen ganger 0x80070643-feilen. Gå til Windows Services og velg Windows Installer en gang for å markere det, og velg deretter Restart lenke til venstre.


Legg igjen en kommentar