Hvordan bytte ut en PS4-harddisk uten å miste spilldata

Standard PlayStation 4-harddisk har bare 500 GB, som i beste fall er nok plass til omtrent et dusin moderne spill. Ved å oppgradere harddisken kan du lagre mer innhold og sikre at systemet kjører med topp ytelse i årene som kommer. Lær hvordan du utfører en PS4-harddiskoppgradering uten å miste noen spill som er lagret på konsollen.


Hva du trenger

  • Din nye PS4-harddisk
  • En stjerneskrutrekker
  • En ekstern harddisk for å sikkerhetskopiere spilldataene dine
  • En USB-stasjon med minst 1 GB gratis lagringsplass

Hvordan oppgradere en PS4-harddisk

Siden Sony ikke produserer harddisker spesielt for PS4, er det første trinnet å finne en kompatibel harddisk. PS4 kommer med en harddisk, men du kan installere en solid state-stasjon hvis du foretrekker det. SSD-er kjører vanligvis mye raskere, men noen ganger er de mindre holdbare, og de er også dyrere.

Det beste alternativet er å kjøpe en harddisk fra et selskap som Seagate, som produserer harddisker optimalisert for PS4. Når det er sagt, bør en hvilken som helst 2.5 "bærbar harddisk ikke mer enn 9.5 mm tykk gjøre. Hvis du prøver å erstatte PS4-harddisken din, kan du like godt oppgradere til minst 1 eller 2 TB.

Hvis du bytter konsollens harddisk, bortfaller ikke garantien.

Ta sikkerhetskopi av dataene dine

De fleste spillene du har kjøpt fra PlayStation Store, kan lastes ned på nytt til din nye harddisk uten kostnad, så du bør slette dem før du sikkerhetskopierer resten av filene dine for å gjøre sikkerhetskopieringen raskere. Noe innhold, for eksempel PT-demo 2014, er fjernet fra PS4-nettverket, så sørg for at du ikke sletter noe du ikke kan få tilbake. PlayStation Plus-abonnenter kan også laste opp lagrede data til skyen for senere henting.

Avhengig av hvor mye data du har, kan du kanskje plassere sikkerhetskopifilen på en tommelstasjon. Ellers kobler du den eksterne harddisken til en av PS4s USB-porter, og gjør deretter følgende:

  1. Fra PS4-hjemmemenyen velger du innstillinger alternativet.

  2. naviger til system > Sikkerhetskopiering og gjenoppretting > Sikkerhetskopier PS4. Etter å ha fulgt instruksjonene på skjermen, starter konsollen din på nytt, og sikkerhetskopien starter.

  3. PlayStation vil starte på nytt når prosessen er fullført, og en kopi av dataene dine skal lagres på den eksterne stasjonen. 

Last ned den nyeste PS4-programvareoppdateringen

Gå til PlayStation-nettstedet og last ned den siste programvareoppdateringen for PS4. Finn den nyeste PS4 OS-oppdateringen, klikk "Last ned oppdatering" og lagre filene på en bærbar USB-stasjon.

Dette trinnet er nødvendig for at den nye harddisken skal fungere skikkelig.

  1. Åpne stasjonen og opprett en mappe med navnet PS4.

  2. Inne i PS4-mappen, lag en annen mappe med navnet OPPDATERING

  3. Dra PS4 OS-oppdateringsfilen, med navnet PS4UPDATE.PUP, inn i det OPPDATERING mappe. Pass på at du trygt skyver ut flash-stasjonen og legger den til side for nå.

Åpne PS4

Før du begynner, må du slå av PS4, koble den fra og plassere den på en jevn, flat overflate. Hvis du har en nyere PS4, kan du se på baksiden av konsollen etter et avtakbart panel på et av hjørnene. Det kan hende du ser et klistremerke som indikerer størrelsen på harddisken. 

Dette trinnet vil variere litt avhengig av modellen til PS4. Bildene nedenfor er av den nyere PlayStation 4 Slim. PlayStation-nettstedet har diagrammer over hver PS4-modell du kan referere til hvis du har et eldre system.

PS4-harddisken er beskyttet av et deksel.</s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>

Med baksiden av konsollen vendt mot deg, fjerner du panelet ved å skyve det forsiktig mot høyre med fingrene.

â € <

For eldre PS4-modeller bør du se to paneler på toppen av PS4; den ene er blank, den andre har samme farge som resten av konsollen. Når PS4 vender mot deg, fjerner du det blanke panelet ved å trykke på kantene og skyve det forsiktig til venstre. Under skal du se harddisken.

Selv om PlayStation 4 Pro kan holde 1 TB data ute av esken, kan det hende du fremdeles ønsker å bytte den interne PS4-harddisken mot noe kraftigere. Hvis du har en PS4 Pro, snu konsollen flatt på baksiden og se etter plasttappen ved siden av Ethernet-porten. Fjern den med fingrene for å avsløre harddisken.

Bytt ut PS4-harddisken

Harddisken er festet til konsollen med en enkelt skrue som bærer symbolene som finnes på PlayStation-kontrolleren. Fjern skruen med stjerneskrutrekkeren, men ikke miste den.

PS4-harddisken er sikret med en skrue som bærer symbolene som finnes på PS4-kontrolleren.</s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>

Du skal nå kunne fjerne harddisken ved å trekke i den. Selve harddiskhuset holdes sammen av to eller fire skruer, som du bør skru ut og sette til side. Ta ut den gamle harddisken og sett inn den nye uten å berøre bunnen av noen av stasjonene for å unngå å skade dem. Forsikre deg om at metallpinnene vender innover, og lukk dekselet ved å feste skruene igjen. 

Sett alt sammen igjen

Plasser den innkapslede harddisken tilbake i konsollen og fest den dekorerte skruen; skyv det ytre dekselet på plass igjen. Koble systemet til igjen og koble det til TV-en igjen. Hold konsollens strømknapp i noen sekunder for å starte PS4 på nytt.


Hvordan sette opp din nye PS4-harddisk

Når du slår på PlayStation, bør den starte i sikkermodus. Du blir møtt med en melding som 'Kan ikke starte PS4', som du vil se.

Installer PS4 programvareoppdatering

  1. Koble en PS4-kontroller til konsollen via USB-kabelen og trykk på PS-knappen.

  2. Nå blir du bedt om å sette inn en enhet som inneholder PlayStation Software Update i konsollens andre USB-port.

  3. Koble til USB-stasjonen fra tidligere, og velg deretter OK og Ja på neste skjerm.

  4. Etter at oppdateringen er ferdig installert, vil systemet starte på nytt.

Du vil nå følge de samme trinnene du måtte ta da du opprinnelig kjøpte PS4, for eksempel å sette dato og språk.

Gjenopprett spilldataene dine

  1. Koble til den eksterne harddisken som inneholder sikkerhetskopidataene dine.

  2. Gå til startmenyen innstillinger > system > Sikkerhetskopiering og gjenoppretting.

  3. Velg Gjenopprett PS4, velg sikkerhetskopifilen og følg instruksjonene på skjermen.

  4. Når dataene dine er vellykket gjenopprettet, startes systemet på nytt en siste gang.

  5. Når PS4-hjemmemenyen kommer opp igjen, bør den se identisk ut som den gjorde før byttet på harddisken. Brukerprofilen din, lagre data og trofeer vil være intakte.

Last ned dine gamle spill på nytt

Som nevnt tidligere, kan du laste ned spill du tidligere har kjøpt så lenge de fremdeles er tilgjengelige i PlayStation Store.


Legg igjen en kommentar