Hva er en ulåst telefon?

En ulåst smarttelefon er en telefon som kan fungere med alle mobiltelefonoperatører. Noen telefoner er ikke låst opp, og de kan derfor bare brukes på en leverandør som Verizon, eller bare med AT&T, eller T-Mobile, etc. En ulåst telefon har ikke den begrensningen.

Når du arbeider med en ulåst eller låst telefon, er spørsmålet om enheten kan fungere på et bestemt trådløst nettverk som er annerledes enn nettverket telefonen ble designet for å fungere på.

Imidlertid er telefonens kompatibilitet med et nettverk bare relevant for mobiloperatører, ikke trådløse nettverk som Wi-Fi; hvilken som helst telefon, så lenge Wi-Fi fungerer, kan koble til et Wi-Fi-nettverk, uavhengig av om telefonen er ulåst eller låst.


Hva det betyr å ha en ulåst telefon

De fleste mobiltelefoner og smarttelefoner er knyttet til, eller låst, til en bestemt mobiloperatør, som Verizon, T-Mobile, AT&T eller Sprint. Selv om du ikke faktisk kjøper telefonen fra operatøren, er telefonen fortsatt bundet til en operatør. For eksempel kan du kjøpe en iPhone fra Best Buy, men det kan fortsatt kreve at du registrerer deg for service fra AT&T eller din respektive operatør.

For mange mennesker er det fornuftig å kjøpe en låst telefon: Transportøren tilbyr rabatt på håndsettet i bytte mot at du signerer en servicekontrakt med dem. I tillegg til rabatten får du også tale- og datatjenesten du trenger for å bruke telefonen.

Imidlertid ønsker ikke alle å være bundet til et bestemt operatørs nettverk, av en rekke årsaker. Hvis du for eksempel ofte reiser utenlands, kan det ikke være fornuftig å være bundet til en telefon som ikke fungerer internasjonalt (eller en som vil koste deg en arm og et ben å bruke i utlandet).

Andre mennesker er ikke villige til å signere de lange tjenestekontraktene (vanligvis to år) som mange operatører krever. Derfor kan det være et ønskelig alternativ å kjøpe en ulåst telefon; de kan kjøpe telefonen ulåst og deretter aktivere den med ethvert selskap.

Eller kanskje du ikke får veldig god service der du bor, og du vil bytte til et nettverk som har bedre dekning, men du vil ikke legge igjen telefonen. Hvis du låser opp telefonen, i dette tilfellet, kan du beholde enheten din, men få bedre dekning du ønsker.

Videre har selskaper som OnePlus en tendens til å selge bare SIM-fri ulåste enheter. På denne måten har de kontroll over programvareoppgraderinger; de trenger ikke få testet oppdateringen fra en nettverksleverandør hver gang de vil lansere en oppdatering.


Hvorfor telefoner er låst

Telefoner trenger ikke iboende å være låst til noen operatør. I teorien kan alle telefoner frigjøres som ulåste, slik at du kan aktivere dem med hvilken som helst mobiloperatør. For at en operatør skal opprettholde virksomheten, kan de imidlertid låse telefonen til nettverket, slik at hvis du vil ha telefonen, må du betale for en plan med dem.

For eksempel, hvis iPhone var låst til Verizon Wireless-nettverket og bare jobbet med Verizon-tjenesten, måtte du bytte til Verizon for å kunne bruke iPhone. Men hvis du skulle låse opp iPhone slik at den kunne fungere med andre operatører, kan du melde deg av Verizons tjeneste og bruke iPhone med AT&T, Sprint, etc.


Hvordan låse opp telefonen

Ikke hver telefon trenger å være låst opp for å ta den med deg til en annen operatør. Men hvis du trenger å låse opp telefonen din, må du kontakte transportøren som telefonen sist ble brukt med.

For eksempel, for å låse opp en AT & T-telefon, må du fylle ut AT & Ts enhetslåsingsprosedyre slik at de kan fjerne låsen og la deg bruke den med en annen operatør. Verizon er imidlertid et selskap som ikke låser de fleste av telefonene sine, så det kreves ingen spesiell kode for å kunne bruke en Verizon-telefon med en annen operatør.

Det er ofte veldig spesifikke regler du må følge før du kan låse opp en telefon. Telefonen kan for eksempel ikke rapporteres stjålet eller mangler, må ha blitt betalt i sin helhet, og det kan hende at den må ha vært aktiv på transportørens nettverk i så mange dager.


Hvordan finne en ulåst telefon

Hvis du er klar til å kjøpe en ny telefon og vil ha en som allerede er ulåst for bruk på mobiloperatøren du allerede bruker, kan du vanligvis finne en online.

For eksempel har Amazon en hel seksjon for ulåste mobiltelefoner der du kan filtrere resultatene etter merkevare som Apple eller Huawei, etter operativsystem som iOS og Windows, og etter andre kriterier som lagring, skjermstørrelse, funksjoner, pris, farge osv. .

Du kan også kjøpe ulåste telefoner praktisk talt hvor som helst du kan kjøpe låste smarttelefoner, som Best Buy, Walmart, Gazelle, etc.


Mer informasjon om ulåste telefoner

En låst telefon er låst selv om du betaler full pris for telefonen. Det kan være fornuftig at en telefon bare er låst av operatøren hvis og når du betaler, og da blir den låst opp når den er helt din (når du foretar den siste betalingen), men det er ikke tilfelle.

Mens en ulåst mobiltelefon kan fungere på et hvilket som helst mobiloperatørs nettverk, bytter ikke opplåsing av en telefon mellom radiokommunikasjonsteknologi som GSM eller CDMA. For eksempel kan du ikke låse opp en GSM-telefon og forvente at den er CDMA-kompatibel.

Uttrykket "låst telefon" refererer også til den enkle passordbeskyttelsen av telefonen din eller å sette den i låseskjermmodus der du ikke lenger kan se startskjermikonene. I dette tilfellet betyr å "låse opp telefonen" bare å angi passordet eller å nå startskjermen der du kan starte apper.


Legg igjen en kommentar