3GP-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

Opprettet av 3GPP (3rd Generation Partnership Project), er en fil med 3GP-filtypen en 3GPP Multimedia-fil.

Dette formatet for videokontainere ble utviklet med den hensikt å spare på diskplass, båndbredde og databruk, og det er derfor de ofte blir opprettet fra og overført mellom mobile enheter.

Det er det nødvendige standardformatet for mediefiler som sendes ved hjelp av Multimedia Messaging Service (MMS) og Multimedia Broadcast Multicast Services (MBMS).

Filer i dette formatet bruker noen ganger filtypen .3GPP, men de er ikke annerledes enn de som bruker .3GP-suffikset.


3GP vs 3G2

Web / Tim Liedtke

3G2 er et veldig likt format som inkluderer noen fremskritt, men også noen begrensninger, sammenlignet med 3GP-format.

Mens 3GP er standard videoformat for GSM-baserte telefoner, bruker CDMA-telefoner 3G2-formatet som spesifisert av 3rd Generation Partnership Project Group 2 (3GPP2).

Begge filformatene kan lagre de samme videostrømmene, men 3GP-formatet anses å være overlegen, fordi det er i stand til å lagre ACC + og AMR-WB + lydstrømmer. Imidlertid, i forhold til 3G2, kan den ikke inneholde EVRC-, 13K- og SMV / VMR-lydstrømmer.

Alt som er sagt, når det kommer til praktisk bruk av begge, er programmer som kan åpne og konvertere 3GP-filer nesten alltid de samme som kan fungere med 3G2-filer.


Hvordan åpne en 3GP- eller 3G2-fil

Begge filene kan spilles av på mange forskjellige 3G-mobiltelefoner uten behov for en spesiell app. Selv om det kan være noen begrensninger, er 2G og 4G mobile enheter nesten alltid i stand til å spille 3GP / 3G2-filer.

Hvis du ønsker en egen mobilapp for å spille 3GP-filer, er OPlayer ett alternativ for iOS, og Android-brukere kan prøve MX Player eller Simple MP4 Video Player (det fungerer til tross for navnet).

Du kan også åpne en av multimediefilene på en datamaskin. Kommersielle programmer vil selvfølgelig fungere, men det er også mange gratis 3GP / 3G2-spillere. For eksempel kan du bruke programvare som Apples gratis QuickTime mediespiller, den gratis VLC mediespilleren eller MPlayer-programmet.

Du kan også åpne 3G2- og 3GP-filer med Microsofts Windows Media Player, som er inkludert i Windows. Du kan imidlertid trenge å installere en kodek for at de skal vises ordentlig, som den gratis FFDShow MPEG-4 videodekoderen.


Hvordan konvertere en 3GP- eller 3G2-fil

Hvis filen ikke kan spilles av på datamaskinen eller mobilenheten din, kan du konvertere den til et mer brukbart format som MP4, AVI eller MKV med et av disse gratis videokonverteringsprogrammene. En av våre favoritt gratis videokonverterere som støtter begge formatene, er Enhver videokonverterer.

Zamzar og FileZigZag er to andre gratis filkonverterere som konverterer denne typen filer på en webserver, noe som betyr at du ikke trenger å laste ned programvare selv. Bare last opp 3GP- eller 3G2-filen til et av disse nettstedene, og du må velge å konvertere filen til det andre formatet (3GP-til-3G2 eller 3G2-til-3GP), samt konvertere enten til MP3, FLV, WEBM, WAV, FLAC, MPG, WMV, MOV, eller til noe annet populært lyd- eller videoformat.

FileZigZag lar deg også velge enheten du vil konvertere den til. Dette er veldig nyttig hvis du ikke er sikker på hvilke formater enheten støtter eller hvilken filtype filen skal ha for at den skal kunne spilles av på din spesifikke enhet. Du kan velge fra forhåndsinnstillinger som Android, Xbox, PS3, BlackBerry, iPad, iPhone og andre.

Du kan vanligvis ikke endre en filtype (som 3GP / 3G2-filtypen) til en som datamaskinen din gjenkjenner, og forventer at den nylig omdøpte filen skal være brukbar (omdøping konverterer faktisk ikke filen). I de fleste tilfeller må en faktisk filformatkonvertering skje ved hjelp av en av metodene beskrevet ovenfor (en annen filkonverter kan brukes til andre filtyper som dokumenter og bilder).

Men siden de begge bruker den samme kodeken, kan det hende du har hell med å gi nytt navn til filen til en med .MP4-utvidelsen hvis enheten du vil spille av filen på er litt kresen i den forbindelse. Det samme gjelder .3GPP-filer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, er det en god sjanse for at du leser feil filtypen, og forvirrer et annet format for dette. Noen filutvidelser ser veldig like ut, noe som kan få en til å tro at formatene også er like.

Dessverre er det ikke alltid tilfelle. 3PE-filer kan for eksempel ved første øyekast se ut til å ha noe å gjøre med formatene som er beskrevet på denne siden, men de er virkelig former som brukes av TurboTax.

G3, som brukes til faksbilder, kan også leses feil som 3GP. En som ser veldig ut som 3G2 er 323, som er H.323 Internett-telefonifiler som brukes av noen videokonferanseapplikasjoner.

Hvis filen din ikke ender med filtypene som er forklart her, kan du undersøke bokstavene / tallene du ser for å lære mer om formatet og hvilket program du trenger for å åpne eller konvertere det.


Legg igjen en kommentar