Slik løser du D3dx9_31.dll mangler eller ikke er funnet feil

Alle d3dx9_31.dll-problemer er forårsaket på en eller annen måte av et enkelt problem: et problem med Microsoft DirectX.

D3dx9_31.dll-filen er en av mange filer som finnes i DirectX-programvaresamlingen. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og andre avanserte grafikkprogrammer, vises d3dx9_31.dll-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dx9_31.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


D3dx9_31.dll feil

Det er en rekke forskjellige feil som involverer d3dx9_31.dll, hver av dem kan vises på datamaskinen din. Dette er bare noen av de vanligste DLL-feilmeldingene du kan støte på:

 • D3DX9_31.DLL ikke funnet
 • D3dx9_31.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe
 • Filen d3dx9_31.dll ikke funnet
 • Filen d3dx9_31.dll mangler
 • D3DX9_31.DLL mangler. Bytt ut D3DX9_31.DLL og prøv igjen
 • Mangler komponent d3dx9_31.dll
 • Dette programmet kunne ikke starte fordi d3dx9_31.dll ikke ble funnet

Det er viktig å forstå sammenhengen der d3dx9_31.dll-feilen oppstår for å fikse det riktig. For eksempel vil du ikke feilsøke en manglende DLL-feil for et videospill hvis feilen din er relatert til et grafikkredigeringsprogram.

Feilmeldingen d3dx9_31.dll kan gjelde for ethvert program som bruker Microsoft DirectX, men det er vanligvis videospill, og det vises vanligvis når spillet startes. I ikke-spillapplikasjoner kan det oppstå en d3dx9_31.dll-feil når programmet starter eller før grafikkfunksjonene i programmet brukes.

Noen vanlige spill og andre programmer som har vært kjent for å generere d3dx9_31.dll-feil inkluderer Tom Clancy's Rainbow Six, Battlestations: Midway, Vanguard: Saga of Heroes, Supreme Commander, Star Wolves 2, NeonDS (en Nintendo DS-emulator), Autodesk Inventor Professional , Hospital Tycoon, Spider-Man 3, Halo 2, Transformers og mer.


Slik løser du D3dx9_31.dll feil

Ikke under noen omstendigheter, last ned d3dx9_31.dll DLL-filen individuelt fra noe DLL-nedlastingsside. Det er en rekke forskjellige grunner til at nedlasting av DLL-filer fra disse nettstedene er en dårlig ide.

Hvis du allerede har lastet ned d3dx9_31.dll fra et DLL-nedlastingsside, kan du fjerne det fra hvor du legger det og fortsette med følgende trinn.

 1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke allerede har gjort det.

  Feilen d3dx9_31.dll kan være et engangsproblem, og en enkel omstart kan fjerne det helt. Det er lite sannsynlig at dette løser problemet, men omstart er alltid et godt første skritt med nesten ethvert problem.

 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er stor for at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3dx9_31.dll ikke funnet.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen, selv om versjonen din er teknisk den samme.

  Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista, XP og mer. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Forutsatt at den siste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3dx9_31.dll-feilen du mottar, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-CD eller DVD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten.

  Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

 4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med d3dx9_31.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

 5. Gjenopprett d3dx9_31.dll-filen fra den siste DirectX-pakken. Hvis trinnene ovenfor ikke har fungert for å løse d3dx9_31.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut d3dx9_31.dll-filen individuelt fra DirectX-programvarepakken.

 6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar