Slik løser du Ntdll.dll-feil i Windows [10, 8, 7, etc.]

Årsakene til ntdll.dll feilmeldinger kan variere sterkt. Imidlertid skyldes de fleste av dem en korrupt eller skadet versjon av selve ntdll DLL-filen, korrupte maskinvaredrivere eller problemer mellom Windows og andre programmer.

Disse feilene kan noen ganger bety at en maskinvare på datamaskinen din ikke fungerer, men dette er sjelden.

Ntdll.dll feilmeldinger kan gjelde for nesten ethvert Windows-basert program, driver eller plugin på noe av Microsofts operativsystemer fra Windows NT og opp gjennom Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.


Ntdll.dll feil

Det er mange forskjellige måter disse feilene kan vises på datamaskinen din. De kan være forårsaket av en rekke forskjellige ting som resulterer i mange forskjellige feilmeldinger, men disse er noen av de vanligste:

 • STOPP: 0xC0000221 ukjent hard feil C: Winnt System32 Ntdll.dll
 • STOPP: C0000221 ukjent hard feil SystemRoot System32 ntdll.dll
 • Appnavn: [PROGRAMNAVN] ModName: ntdll.dll
 • [PROGRAMNAVN] forårsaket en feil i modulen NTDLL.DLL på [ALLE ADRESSER]
 • Krasj forårsaket i ntdll.dll!
 • NTDLL.DLL feil!
 • Ubehandlet unntak på [ALLE ADRESSER] (NTDLL.DLL)

Meldingen kan vises før eller etter at et program er i bruk, mens et program kjører, når Windows startes eller lukkes, eller til og med under en Windows-installasjon.


Slik løser du Ntdll.dll feil

 1. Start datamaskinen på nytt. Ntdll.dll-feilen du mottar kan skyldes et engangs midlertidig problem, og en enkel omstart kan løse problemet helt.

 2. Installer programmet på nytt hvis feilen bare vises når du bruker et bestemt program.

  Hvis programvaren har oppdateringer eller oppdateringspakker tilgjengelig, kan du også installere dem. Programvarens programmerere kan ha identifisert et problem med programmet som forårsaket DLL-feilen og deretter utstedt en oppdatering for den.

  Tredjepartsprogramvare som er installert på datamaskinen din, er nesten alltid årsaken til ntdll.dll-feil. Resten av disse feilsøkingstrinnene løser bare sjelden problemet.

 3. Sjekk Windows service pack-nivået du kjører, og sjekk deretter denne siden for å se om det er en nyere oppdateringspakke tilgjengelig for installasjon. Noen problemer som forårsaket ntdll.dll-feil er blitt rettet i disse servicepakkene fra Microsoft.

  Den enkleste måten å oppdatere Windows-datamaskinen med den nyeste oppdateringspakken og andre oppdateringer er å bruke Windows Update. Følg guiden vår om hvordan du ser etter og installerer Windows-oppdateringer hvis du trenger hjelp.

 4. Deaktiver selektivt Internet Explorer-tillegg selektivt. Hvis feilen din vises når du starter, kjører eller lukker Internet Explorer, kan et tillegg forårsake problemet. Deaktivering av hvert tillegg, en etter en, vil avgjøre hvilken som er skyldige (hvis noen).

  Som en løsning, forutsatt at ntdll.dll-feilen virkelig er Internet Explorer-relatert, installer og bruk en konkurrerende nettleser som Firefox.

 5. Gi nytt navn til NLSPATH-systemvariabelen. Hvis Windows-systemet ikke har denne miljøvariabelen, kan du hoppe over dette trinnet.

  Dette er bare et feilsøkingstrinn for dette problemet. Husk å sette denne banen tilbake til det opprinnelige navnet hvis det ikke løser problemet.

 6. Deaktiver forhindring av datautførelse for Explorer.exe. Som i forrige trinn, er dette kun for feilsøking av ntdll.dll-problemet. Hvis dette ikke løser problemet, returnerer du innstillingene for forhindring av datautførelse til deres tidligere innstillinger.

 7. Deaktiver UAC. Dette er en løsning for noen årsaker til problemer med ntdll.dll, men kan tjene som en permanent løsning hvis du ikke bruker brukerkontokontroll er noe du er komfortabel med på datamaskinen din.

 8. Oppdater drivere for maskinvare på datamaskinen der oppdaterte drivere er tilgjengelige. Utdaterte drivere forårsaker noen ganger disse feilene.

 9. Test minnet ditt for skade. Hvis du mottar en av de ovennevnte DLL-meldingene, kan en mulig årsak være en dårlig minnemodul i systemet ditt. Å teste minnet ditt vil enten identifisere et problem eller fjerne RAM for noe ansvar.

  Bytt ut minnet ditt hvis det ikke består noen av testene dine.

 10. Ntdll.dll feil kan oppstå hvis du har en Iomega Zip-stasjon på samme IDE-kabel som harddisken i datamaskinen. I så fall flytter du Zip-stasjonen til en dedikert IDE-kontroller.

 11. Bytt ut IDE-kabelen som kobler harddisken til hovedkortet. Hvis denne kabelen er skadet eller ikke fungerer, kan et symptom være DLL-feilen du ser.

 12. Reparer installasjonen av Windows. Hvis individuelle programvareinstallasjoner ikke løser problemet, vil en reparasjonsinstallasjon av Windows erstatte ntdll.dll-filen.

 13. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon vil fjerne Windows helt fra PCen og installere det igjen fra bunnen av. Vi anbefaler ikke dette alternativet med mindre du har brukt opp alle tidligere feilsøkingsideer og du er komfortabel med at feilen ikke er forårsaket av et enkelt program (trinn 2).

  Hvis et enkelt program eller plugin forårsaker ntdll.dll-feilen, kan det å installere Windows på nytt og deretter installere den samme programvaren på nytt føre deg tilbake til den samme feilen.

 14. Hvis alt annet har mislyktes, inkludert den rene installasjonen fra det siste trinnet, kan du takle et maskinvareproblem med harddisken. Dette er imidlertid ekstremt sjelden. I så fall bytter du ut harddisken og utfører deretter en ny installasjon av Windows.


Legg igjen en kommentar