Slik installerer og bruker du OpenOffice-utvidelser

Mens OpenOffice er en robust, gratis, åpen kildekode-programvarepakke for kontorer, kan det være nyttig å legge til noen flere funksjoner og verktøy kjent som utvidelser.

Disse tilleggsverktøyene øker funksjonene til kjerneprogrammer, inkludert Writer (tekstbehandling), Calc (regneark), Impress (presentasjoner), Draw (vektorgrafikk), Base (database) og Math (ligningseditor).

Hvis du har brukt Microsoft Office, kan det være nyttig å sammenligne utvidelser med tillegg og apper. Alle disse verktøyene vil vanligvis havne boltet rett inn i programmet, rett ved siden av de originale verktøyene og funksjonene.

Utvidelser gir deg litt mer frihet til å tilpasse brukeropplevelsen din i OpenOffice-programmer.


Eksempler på utvidelser i OpenOffice

Populære OpenOffice-utvidelser spenner fra redigering hjelper til matematiske notasjonsverktøy. For eksempel har mange OpenOffice-brukere brukt grammatikk og stavekontroll, språkordbøker og til og med maler.

Hvordan finne, laste ned og bruke OpenOffice-utvidelser

Finn en utvidelse fra et online nettsted som Apache Software Foundation sitt eget OpenOffice Extensions-nettsted, eller en tredjepartsleverandør. Vi anbefaler førstnevnte for de som søker en pålitelig kilde for OpenOffice-utvidelser.

Merk: Sjekk alltid om lisenser gjelder utvidelsene og om de er gratis — mange er, men ikke alle. Husk også at hver gang du laster ned filer til datamaskinen din, har du en potensiell sikkerhetsrisiko. Du må kanskje også ha et oppdatert Java-verktøy for å laste ned visse utvidelser. I andre tilfeller kan det hende at en gitt utvidelse ikke fungerer for visse operativsystemer.

Når du har funnet en du liker, kan du laste ned utvidelsesfilen ved å lagre den på et sted du vil huske på datamaskinen eller enheten.

Åpne et OpenOffice-program utvidelsen er bygget for.

Plukke ut Verktøy - Extension Manager - Legg til - Lokalisere hvor du lagret filen - Plukke ut filen - Åpen filen.

Du må lese vilkårene og godta lisensavtalen for å fullføre nedlastingen. Hvis du godtar vilkårene, blar du til bunnen av dialogboksen og velger Aksepterer knapp.

Du må kanskje lukke OpenOffice og deretter åpne den på nytt. Hvis den er lastet ned, vil du se at den nye utvidelsen er lagt til rett i Extension Manager.


Se etter oppdateringer av OpenOffice-utvidelsen du har installert

OpenOffice-utvidelser må kanskje oppdateres en gang i blant, ettersom forbedringer gjøres. Knappen for oppdateringer-knappen vil fortelle deg om noen nye versjoner er tilgjengelige for utvidelsene du allerede har installert, noe som er veldig praktisk.

Igjen, dette blir funnet når du velger Verktøy - Extension Manager, og bla gjennom listen over installerte utvidelser.

En alternativ måte å få flere utvidelser på

Også fra Extension Manager kan du også velge Få flere utvidelser på nettet for å koble til OpenOffice Extensions-siden. Dette er en effektiv måte å bygge opp ekstra verktøy for OpenOffice-applikasjoner du jobber med.

Avinstaller eller deaktiver en bestemt OpenOffice-utvidelse

Ved å velge en gitt utvidelse i OpenOffice, kan du også klikke for å avinstallere, deaktivere eller se detaljer om hvert verktøy.

OpenOffice-diagramutvidelser

Selv om det ikke er en av de mer fullt utviklede applikasjonene, kan du finne utvidelser oppført under Chart-delen. Dette er nyttige skjemautvidelser og visuelle kartutvidelser du kan finne nyttige for prosjektene dine. Som referanse, i Microsoft Office, nærmer disse seg visse funksjoner i Microsoft Visio, og legger i utgangspunktet til flere kartalternativer for noen programmer i OpenOffice-pakken.


Legg igjen en kommentar