XPI-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En forkortelse for Cross-Platform Install (eller XPInstall), en fil med XPI-filtypen (uttales "zippy") er en Mozilla / Firefox Browser Extension Archive-fil som brukes til å utvide funksjonaliteten til Mozilla-produkter som Firefox, SeaMonkey og Thunderbird.

En XPI-fil er egentlig bare et omdøpt ZIP-fil som Mozilla-programmet kan bruke til å installere utvidelsesfilene. De kan inneholde bilder og JS-, MANIFEST-, RDF- og CSS-filer, samt flere mapper fulle av andre data.

XPI-filer bruker store bokstaver "i" som siste bokstav i filtypen, så ikke forveksle dem med XPL-filer som bruker store bokstaver "L" - dette er LcdStudio-spillelistefiler. En annen lignende filtype er XPLL, som brukes til Pull-Planner-datafiler.


Hvordan åpne en XPI-fil

Mozilla Firefox-nettleseren bruker XPI-filer for å gi utvidbarhet i nettleseren. Hvis du har en XPI-fil, er det bare å dra den til et hvilket som helst åpent Firefox-vindu for å installere den. Mozillas tillegg for Firefox-siden er et sted du kan gå for å få offisielle XPI-filer til bruk med Firefox.

Mozillas tilleggsprogrammer for Thunderbird gir XPI-filer til deres chat / e-postprogramvare Thunderbird. Disse XPI-filene kan installeres gjennom Thunderbird verktøy > Add-ons menyalternativet (eller verktøy > Extension Manager i eldre versjoner).

Selv om de nå er avviklet, har Netscape og Flock-nettlesere, Songbird musikkspiller og Nvu HTML-editor alle innebygde støtte for XPI-filer.

Siden XPI-filer egentlig bare er .ZIP-filer, kan du gi nytt navn til filen som sådan og deretter åpne den i ethvert arkiv- / komprimeringsprogram. Eller du kan bruke et program som 7-Zip til å høyreklikke på XPI-filen og åpne den som et arkiv for å se innholdet inne.

Hvis XPI-filen din ikke er en installasjonsfil på tvers av plattformer, men du ikke vet hva annet det kan være, kan du prøve å åpne den i et tekstredigeringsprogram. Hvis filen er lesbar, er XPI-filen din ganske enkelt en tekstfil. Hvis du ikke finner ut alle ordene, kan du se om du finner en slags informasjon i teksten som kan hjelpe deg med å bestemme hvilket program som ble brukt til å lage XPI-filen, som du deretter kan bruke til å undersøke en kompatibel XPI-åpner. .

Hvis du ønsker å bygge din egen XPI-fil, kan du lese mer om det på Mozilla Developer Network. En annen nyttig kilde er brukerne på StackExchange.


Hvordan konvertere en XPI-fil

Det er filtyper som ligner på XPI, som brukes av andre nettlesere for å legge til ekstra funksjoner og funksjoner i en nettleser, men de kan ikke enkelt konverteres til og fra andre formater for bruk i en annen nettleser.

For eksempel, selv om filer som CRX (Chrome og Opera), SAFARIEXTZ (Safari) og EXE (Internet Explorer) alle kan brukes som tillegg til hver enkelt nettleser, kan ingen av dem brukes i Firefox og Mozillas XPI-fil type kan ikke brukes i noen av disse andre nettleserne.

Imidlertid er det et online verktøy kalt Add-on Converter for SeaMonkey som vil prøve å konvertere en XPI-fil som er kompatibel med Firefox eller Thunderbird til en XPI-fil som vil fungere med SeaMonkey.

Hvis du vil konvertere XPI til ZIP, må du huske det vi nevnte ovenfor om å gi nytt navn til utvidelsen. Du trenger ikke å kjøre et program for filkonvertering for å lagre XPI-filen i ZIP-format.


Legg igjen en kommentar